Strojček na zuby a sladkosti

5. aug 2024

Ahojte,tie ktoré už máte za sebou liečbu strojčekom na zuby alebo tie ktoré to riešite aktuálne poraďte ako ste to mali keď ste jedli jedlo?Alebo keď ste mali chuť na sladkosti a čipsy?Zakazdym ste si dávali dole strojček,najedli ste sa umyli zuby a zas hore strojček či ako?
Koncom septembra mám ísť na konzultáciu ohľadom strojčeka.No zaujíma ma táto téma ako sa to rieši s jedením.A pitie pili ste normálne so strojčekom alebo tiež dávali ste si dole?Lenže ja nepijem čistú vodu ale džúsy a malinovky,v zime čaje a horúcu čokoládu.
Alebo ste sa vzdali všetkého chuť na sladkosti a na čipsy?Neviem či by som to vydržala vzdať sa toho.
Tak rozmýšľam ako by to bolo v mojej situácii.

surama
5. aug 2024

Ahoj, ja s nim pijem len cistu vodu, inak vzdy davam dole.

mamamasama
5. aug 2024

Ako strojček dole? Nedávajú už fixné?

patka06
5. aug 2024

Ak budeš mať vyberateľný strojček, neješ s ním nič. Mala by si piť len vodu, nič sladké, ani farebné - káva, čaj a pod.

autor
5. aug 2024

@mamamasama Myslela som neviditeľný strojček invisalign pre dospelých.

autor
5. aug 2024

@patka06 Ja pijem aj každú pol hodinu tak to zakaždým x krát budem musieť dávať si dole?

surama
5. aug 2024

Mne bolo povedane, ze teple a horuce nemozem so strojcekom nic a co sa tyka pitia studenych napojov, tak mozem hocico, ale tak moze to zafarbit strojcek, kedze je to plast a kedze to nestalo malo penazi, tak ja chcem, aby ostal priesvitny 😃 A este rataj s tym, ze vzdy pri novej dlahe sa ten strojcek bude davat mega tazko dole, aj pol hodinu, kym ho nejak stiahnes, potom ostatne dni uz to pojde rychlo.

autor
5. aug 2024

@surama Veď toto pokiaľ sa naučím to dávať dole tiež to bude trvať.Nakoniec nebudem nič jesť ani piť a aspoň schudne😀

surama
5. aug 2024

Zo zaciatku to bude narocne, kym si zvyknes, kym prides na to, ako ho davat dole...ale to sa naucis 🙂 Aj si vlastne sama vyskusas ci ti ho malinovky farbia. Ja to robim tak, ze den pred vymenou skusam ci nieco zafarbi, ze aj keby, tak potom menim za dalsiu dlahu. Zatial mi ho nic nezafarbilo, ani pepsi, ale ja mam inu znacku, Invisalign sa vraj zvykne zafarbit.

Potom ti nalepia take attachmenty a k tomu by si mala dostat taky hacik a s tym hacikom ho budes davat dole. Na zaciatku neodporucam mat gelove alebo nejake umele nechty, lebo moze byt problem ho dat dole, jedine, ze budes od zaciatku pouzivat hacik.

patka06
5. aug 2024

Nemusíš každú polhodinu vyberať, odporúča sa ale piť čistá vodu
Dcéra mala Invisalign 2,5 roka, občas si dala s dlahami aj čaj alebo malinovku a nič sa nestalo, dlahy menila po týždni.
Vybrať a znova nasadiť dlahy je pár sekundová záležitosť

autor
5. aug 2024

@surama Nemám gélové nechty ani som nikdy nemala tak s tým by nebol problém.A to by mi ukázali u zubára ako to dávať dole?

autor
5. aug 2024

@patka06 No pokiaľ sa to naučím dávať dole hore bude to dlhšie trvať.

patka06
5. aug 2024

Zo skúsenosti mojej 14 ročnej /vtedy dostala prvé dlahy/ sa to naučíte po 2-3 nasadeniach - to sa dá zvládnu - nie je to nič zložité

surama
6. aug 2024

Jasne, vsetko ukazu, vysvetlia 🙂 Po case si uz tak zvyknes, ze ti bude chybat, ked ho nebudes mat 😃

lenicka999
6. aug 2024

Nasadit a vybrat ho sa naucit za par minut, nie je to nic komplikovane. S jedenim a pitim to robim ja osobne tak ze rannu kavu (bez mlieka a cukru) pijem s nim, ale necham ju vychladnúť aby nebola úplne horúca. Zafarbenie mi zišlo po umytí s kefkou a keď by aj niečo ostalo tak daný pár nosíš len pár dní takže sa nič nedeje. Inak sladene napoje si dam bez vyberania tiez raz za cas (sirupovu vodu, dzus), s tym ze viem ze si v ten den o par hodin este budem umyvat zuby a nejdem takto spat. Inak jem s nasadeým stročekom aj iné mäkké jedlá (banám, jahody, koláčik - také ktoré netreba veľmi žúvať a spracuješ aj jazykom) keď som napríklad niekde vonku alebo medzi ľuďmi a nechce sa mi vyberať. Tvrdé veci ako čipsy a oriešky alebo mäsosa už takto jesť nedá, musíš vybrať. Keď jem čipsy tak to robím tak že sa navečeriam sa a potom si dám ešte čipsy k telke a až potom umývam zuby a už nič nejem.
Najlepšie je ale piť iba čistú vodu, ale keď už tú malinovku musíš tak by som zvolila menej sladené a s málo farbivami - citrón napr.