Dobrý večer, áno viem o takejto hodine by som mala spať ale nedá mi to. Mám strojček ani nie rok. Zuby mám malinké hlavné tie zadné a mám predkus. Od malička veľmi škripem zubami aj teraz keď mám strojček každú noc a každú hodinu sa budím na to ako počujem škrípanie mojich zubov a veľmi sa bojím aby som si neodtrhla nejaký zámok na strojčeku. Stáva sa mi že si odtrhnem nejaký ten zámok ale nieje to zámerne. Ja už som z toho unavená a ráno sa zobudím úplne nevyspata lebo celú noc potom nespím aby som znova neškripala zubami. Keď sa opýtam doktorky že či ten strojček mi dá dole myslite že mi ho dá? Lebo mám 15 a hovorila že tie kosti alebo že ta čeľusť už je zrastená a že ten strojček mi to o niečo posunie ale nie tak ako ona chce.
P.S neviete čo pomáha aby som neskripala zubami alebo ako to riešiť mám si robiť nejaké cviky že na chrbát lebo doktorka (zubná) mi povedala že to mám aj z nesprávneho držania tela a tak
Ďakujem za odpovede
@nellygajdosova a chcem sa ešte opýtať môžem na ten strojček nosiť nejaký chránič proti škrípanie alebo mám radšej ísť ku zubnej lekárke (orotdontistke) a sa jej na to opýtať??