Dobrý, dnes mi zubárka povedala, že mám zlý zhryz a bol by dobrý strojček na dolné zuby.. mám ochvilu 18 a chcem sa opýtať že cca ako dlho by som ho mal a koľko by som platil ( áno viem, že to je na základe vážnosti ale možno tu niekto je kto mal taký problém a vie orientačne poradiť) a samozrejme uvedomujem si že ceny sú všade iné.
@sissy27 ahoj v prvom rade dakujem za odpoved no mal som starého zubára ktorý mi nikdy nič nepovedal a dokonca teraz som zistil že Oproti terajšej zubarke bol oveľa menej precíznejší ale to je jedno.. no oni sa vymenili a mna začal bolieť zub, tak som došiel za nou ošetrila atd urobila mi aj prehliadku a že mám zakusnut a vtedy videla že mám zlý zhryz, tak sa len informatívne pýtam či náhodou neviete 😃
Mam 33 zacala som nosit strojcek na spodne zuby lebo sa mi poposuvali ked mi vyrastli 8micky. Dr. vravela ze liecba bude cca 1-1,5 roka a cenovo spolu cca 1500€.
@lenka469 pfu tak to je dosť ale fixný? Kovový? Alebo invalisign ? A kde si ho dávaš robiť? Prepáč, ze tykam
1500€ je ešte lacný. Mňa to u dcéry stálo 2000€ a to ešte poisťovňa uhradila skoro 800€. Kamoška 4000€, lebo to mala komplikované. Ale teda platí sa to po častiach, vždy konkrétny úkon.
Invisalign začína na 3000€.
Preto som ti hneď radila, že si to pozisťuj priamo u čeľustného ortopéda, lebo ceny sú veľmi rozdielne.
Klasicky kovovy. Plati sa ciastkovo pri dalsiej kontrole ma vzdy upozorni ak je to vacsia suma. Pri nasadzovani som platila do 500€ odvtedy uz len mensie alebo ziadne ciastky. Chodim do Senkvic.
Liečba trvá minimálne rok, od 18 to máš už len ako samoplatca bez účasti poisťovne, takže ceny vyššie. A to si bol u zubárky prvýkrát v živote, že si to všimla teraz?
Ceny a všetky detaily ti povie len a len čeľustný ortopéd, je to skutočne u každého iného (aj u každého pacienta, aj u každého čeľustného).