Strojček a problémové jedenie

17. mar 2021

Ahojte, dnes som dostala strojcek, keď chcem zahryznúť tak to nejde pretože na pravej strane to tam nejak nesedí a na ľavej mi tam ostane "diera" že proste nedokážem tie zuby spojiť. Predtým som ten problém nemala. Co s tým? Tým pádom ani nedokážem nič jest. Zatiaľ ma nič nebolí. A ešte ako sú tie kovové "prstene" co sa dávajú na stoličky a na to sa dava ta braketa aby sa o to zahakla ta gumička, prečo ja mam tu braketu aj na vnútornej strane zuba? Dosť mi to tam zavadzia, mam stále pocit ze mi to odtiaľ odpadne. Na spodných zuboch ešte strojcek nemám.

rusalinka
17. mar 2021

...volať svojmu zubárovi, ktorý ti strojček dával a poradiť sa s ním 😉

gr3tch3n
17. mar 2021

Ahoj, prvé dni by si mala jesť len tekutú, kašovitu a celkovo mäkkú stravu. Prvé dni sú zvláštne, občas aj bolestivé. Hlavne strojček môže dráždiť vnútorné líce a vrchnú peru. Ale neboj sa to prejde cca po dvoch dňoch. Aj s tým kusanim si zvykneš, chce to len čas. Brakety z vnútornej strany sú normálne a neboj sa neodpadnu. Máš len pocit niečoho nového v ústach. Keď je strojček kvalitný nemalo by sa nič zlomiť ani odpadnúť. Daj tomu čas a ak budeš mať naďalej problémy choď k zubárke 😉 držím prsty nech máš čím skôr krásny úsmev.

rusalinka
17. mar 2021

Ja ti ešte odporúčam kúpiť si take voskové pásiky, neviem ako sa to vola, ale v lekárni ti budú vedieť poradiť, nalepia si to na tie miesta, kde strojček odiera zvnútra lica a pery, veľmi to pomaha. Pár som ich aj zjedla 😂