Strie u 20 ročnej

elalala
24. jan 2021

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť - moja dcéra má 20 rokov, váhu má stále rovnakú, napriek tomu sa jej vytvorili strie. Má ich na vnútornej strane stehien, ale sú naozaj veľmi rozsiahle - po celej dĺžke stehien, sú tmavé, až bordové. Vytvorili sa z ničoho nič. Neprešla si žiadnou veľkou zmenou, až na to, že je dlhodobo v strese. Je to v poriadku? Nie sú takéto strie príznakom niečoho? Ďakujem za radu.

paskolinka
24. jan 2021

a naozaj nepribrala, alebo nezacala cvicit?

doda26
25. jan 2021

tak ja mam tiez strie od detstva na zadku a aj prsiach a to mi ziaden zadok ani prsia nenarastli (50kg a prsia A)...a moj brat ma zas na chrbte strie a tiez nepribral nic a ani nie je moc vysoky...ktovie cim to je...ale myslim ze to je geneticke a aj sucha neelasticka pokozka 🤷🏼‍♀️

hapkova
25. jan 2021

Strie sa zvacsa spravia, ak telo prejde premenou hlavne co sa vahy tyka, takze nejak neverim, ze by sa spravili len tak z nicoho nic a zvlast, ak pises, ze su riadne take tmave a viditelne

simca06022011
25. jan 2021

moze ist aj poruchu stitnej zlazy, pogoogli, lebo viem, ze strie a farbu mi kontrolovala endorkynologicka. Inak sa musi nieco stat s pokozkou, aby takto popraskala, cize zmena nejaka mohla nastat len ty si si nevsimla. Urcite kremovat pokozku treba.

danielahamar
25. jan 2021

Nevyrastla moc rýchlo? Môj 18r. ma cely chrbat

matabb73
25. jan 2021

Strie sa spravia, ak rýchlo narastie alebo priberie. Môj syn má na chrbte pozdĺžne, lebo rýchlo narástol. Dcéra má na prsiach a jej kamarátka tiež na vnútorných stehnách. Im sa spravili, keď prišla puberta a telo sa rýchlo menilo. Nepribrala dcéra do stehien? Iný dôvod nepoznám, aby sa spravili.

karush
27. jan 2021

@elalala Také tmavé strie sú typické pri dlhodobo vysokom kortizole, môže to mať endokrinologickú aj neendokrinologickú príčinu. Iné príznaky nemá?