Strhnutie nechta na nohe

levandullaa
30. sep 2021

Chcem sa opýtať tých , ktorí už mali strhnutý necht na palci na nohe , či to bolo bolestivé alebo sa to dalo vydržať ? Či cítili nejaký ťah pri trhani alebo nič? A hlavne aké nechty Vám vyrástli po strhnuti ? Krivé , hrubé alebo normálne ? A ako dlho trvalo kým Vám úplne vyrástol necht ? Dakujem za názory 🙂

kikus7
30. sep 2021

@levandullaa Ešte ako dieťaťu mi strhávali. Cítila som len injekciu, ktorou mi omŕtvili prst. Akoby prepichli prst tou ihlou, také pocity som mala a potom už nič. Nebolelo, len ten nepríjemný pocit pri tej injekcii. A to som bola vždy riadna posera a akákoľvek fyzická bolesť je pre mňa nemysliteľná, hoci vŕtanie zubu som zvládla bez injekcie. Takže nebojte sa, je to v pohode. 👍 Dodnes si to pamätám. Ako dlho to dorastalo, už nepamätám, ale pár dní som chodila s obviazanou nohou a nemohla obuť topánku..

miskakyska
30. sep 2021

Masaker aj napriek umrtveniu,na druhý deň ešte väčší...nový necht na prd...ale ja som mala poškodené nechtové lôžko,takže nový necht už veľa parády neurobí..

levandullaa
autor
30. sep 2021

@miskakyska a prečo bolelo ? Neumrtvili? Mala si zápal ? A čím sa ti poškodilo nechtove lôžko ? Ako dlho vyrastal nový ?

majko40
30. sep 2021

@levandullaa No áno bolestivé a hlavne na druhý deň, ale ja som mal už dosť zapálený, keď mi strhali

nikpa
30. sep 2021

@levandullaa nič som necítila pri zákroku, zahojilo sa to rýchlo a bez problémov. Necht mám krajší ako predtým 😀 ale koľko mi rástol to si už nepamätám.

mariana7
30. sep 2021

syn s tym bojoval cca 6 rokov.Strhavanie asi 6krat,uprava lozok okolo nechtu a asi na 9ty krat je nechet ok.Mal 12 rokov ked mu strhavali prvy krat a uplne v pohode.Vzdy sa bal len injekcie do prstu,ine nikdy necitil ani nemal bolesti dalsie dni.Posledne dva razy si trochu stazoval ze po zakroku jeden den bolelo ale dali sme tabletku a bolo to ok.Nechet rastol vzdy dost dlho,mozno aj 2 mesiace a velmi nam vzdy po tom prvom prebale po strhnuti pomohli naplaste zo striebrom,predpisala nam ich kozna lekarka.Prve razy ich nemal a hojilo sa to dlhsie ,po naplastiach to bola parada,krasne sa to a rychlo hojilo.Drzim palce aby to bolo ok po prvom strhnuti,my sme s tym bojovali roky a bolo to pre dieta katastrofa

mariana7
30. sep 2021
mariana7
30. sep 2021

...a nelepilo sa mu to na to bolave lozko,lebo tie naplaste boli mastne a stacilo raz za 24 hodin prelepit,fakt odporucam...a nechet mal zapaleny vzdy ked mu strhaval alebo operoval lozko...hnis atd

miskakyska
30. sep 2021

@levandullaa mala som úraz pri ktorom bolo poškodené ložko...necht ostal taký nijaký,kým som nezakopla ...ostal kolmo..ani urvať,ani prilepiť naspäť,jediné východisko urazovka,kde ho strhli a vystrihli až kdesi z prdele ...umrtvili...strhnuté som necítila,iba to vystrihovanie....po odmrvení som nevedela kde od radosti nohu vyložiť...ani tak,ani tak....asi dva týždne som chodila na prevezy...teraz rastie tak dva milimetre za rok,aj to prehãňam....bieda

ladybaby
29. okt 2022

@mariana7 syn mal hnisave okolie nechtu, v pondelok mu chirurg strhol necht. V utorok sme dali dole obväz, odvtedy to ma odkryté. Rana je akoby čierna, akoby chrasta, hnis okolo prsta sa stále tvorí. Co s tým? Je ôk keď ta rána je suchá akoby čierna, asi chrasta sa tvorí? A čo dať na hnis? Ďakujem

mariana7
13. nov 2022

@ladybaby prepackaged az teraz som si vsimla spravu...no nas nemam hnis ked mu strhli nechat dlho,mozno aj 2 mesiace az kym ho nemal vyrasteny tak centimeter...davali sme na to take striebro od chvile ako sa mu zahojila rana...take naplaste so striebrom ,predpisala mi ich kozna ale nedostat ich