Stretol sa niekto s takýmto kožným problémom?

aimy11
27. mar 2020

Ahojte, stretol sa niekto s niecim podobnym? Krem od doktorky uz mam ale stale sa to siri a nevedela mi presne povedat co to moze byt. Su to ako by pluzgieriky naplnene vodou ale opar to nie je. Mierne to svrbi ale nic strasne. Dakujem za odpovede.

janulienka_janka
27. mar 2020

nemôžete to mať z dezinfekcií? Aj ja aj priateľ máme strašne vysušené a zničené ruky čo furt dezinfikujeme kvôli korone.

veronikaszabova
27. mar 2020

@aimy11 ekzem. Mas to z castejsieho umyvania ruk. Viacej premastuj (neparfemovane kremy)

aimy11
autor
27. mar 2020

Aj mna to napadlo kedze som si umyvala s antibakterialnym mydlom ale zacala som uz iba s obycajnym a siri sa to dalej. No snad mate pravdu a bude to iba tym cajstejsim umyvanim. Dakujem 🙂

erikavesela
27. mar 2020

Moj manzel to mava.. ta tekutina v pluzgierikoch sposobuje to, ze sa to rozsiruje...takze tie pluzgieriky nepraskat, pouziva flucinar

nairia
27. mar 2020

mne sa toto niekedy spravi na prstoch, ale ani to nesvrbi ani nic, mam to par tyzdnov a potom to samo zmizne... pozna niekto pricinu, ktorou urcite nie je castejsie umyvanie ruk ale bezne pravidelne (mala som to uz davnejsie pred virus-obdobim)

sirene
27. mar 2020

Ja mam toto bežne na rukách, ked pracujem s motykou, hrablami. Vzdy som to brala, ze je to reakcia - mechanický tlak na kožu + pot. Raz sa mi to dokonca objavilo aj ked som ťažku tašku z obchodu v ruke niesla. A potom aj na zápästí na žilách pod hodinkami. Väčšinou mi to stačilo vysušiť alpou, potom dobre ruky vypílingovať a natrieť hydratačným krémom.

jana_vaj
27. mar 2020

To môže byť aj aj keď si prešla na normálne mydlo, jednoducho príliš časté umývanie rúk ti naruší prostredie na pokožke a nestíha sa dobre obnoviť tak môžu byť vysušené alebo sa na nich môže objaviť vyrážka

asia83
27. mar 2020

@aimy11 To isté som mala zo dva roky. Som atopik. Mne nepovedala kožná, čo to presne je. Myslela som, že mykóza, no vraj keď nemám domáce zvieratá, tak to nie je to. No odkedy som užila antimykotikum (na iný problém), zmizlo mi to.

sunsetsunrise
27. mar 2020

@aimy11 mala som to isté. Zistili mi alergiu na nikel. Takže vsetkeho čoho som sa dotkla. Ja som si to odsledovala ked som často chytila kľučky a s peniazmi ked som robila (tie sú veľmi spinave)

zuzi56
28. mar 2020

@nairia ja som mala presne toto na rukách, keď som mala psych,problémy.
Ja som vlastne ani nevedela, že mám uzkostnou poruchu, ale Adi rok pred týmto sa mi to začalo robiť,
Keď som sa neskôr začala liečiť, všetko prešlo,