Ahojte, stretol sa niekto s niecim podobnym? Krem od doktorky uz mam ale stale sa to siri a nevedela mi presne povedat co to moze byt. Su to ako by pluzgieriky naplnene vodou ale opar to nie je. Mierne to svrbi ale nic strasne. Dakujem za odpovede.
@aimy11 ekzem. Mas to z castejsieho umyvania ruk. Viacej premastuj (neparfemovane kremy)
Aj mna to napadlo kedze som si umyvala s antibakterialnym mydlom ale zacala som uz iba s obycajnym a siri sa to dalej. No snad mate pravdu a bude to iba tym cajstejsim umyvanim. Dakujem 🙂
Moj manzel to mava.. ta tekutina v pluzgierikoch sposobuje to, ze sa to rozsiruje...takze tie pluzgieriky nepraskat, pouziva flucinar
mne sa toto niekedy spravi na prstoch, ale ani to nesvrbi ani nic, mam to par tyzdnov a potom to samo zmizne... pozna niekto pricinu, ktorou urcite nie je castejsie umyvanie ruk ale bezne pravidelne (mala som to uz davnejsie pred virus-obdobim)
Ja mam toto bežne na rukách, ked pracujem s motykou, hrablami. Vzdy som to brala, ze je to reakcia - mechanický tlak na kožu + pot. Raz sa mi to dokonca objavilo aj ked som ťažku tašku z obchodu v ruke niesla. A potom aj na zápästí na žilách pod hodinkami. Väčšinou mi to stačilo vysušiť alpou, potom dobre ruky vypílingovať a natrieť hydratačným krémom.
To môže byť aj aj keď si prešla na normálne mydlo, jednoducho príliš časté umývanie rúk ti naruší prostredie na pokožke a nestíha sa dobre obnoviť tak môžu byť vysušené alebo sa na nich môže objaviť vyrážka
@aimy11 mala som to isté. Zistili mi alergiu na nikel. Takže vsetkeho čoho som sa dotkla. Ja som si to odsledovala ked som často chytila kľučky a s peniazmi ked som robila (tie sú veľmi spinave)