Ahojte mám taký problém teraz som dlhšie na úpsvar (5mesiacov) a teraz mám od 1.6. nastúpiť do novej práce ale kedže som hrozný stresák tak samozrejme už teraz mám hrozný strach...je to práca zdr.sestry v zariadeni pre seniorov čiže je to aj trochu ma psychiku prosím poraďte mi niečo ako sa trochu vyrovnať so stresom :( :( vďaka
Ber to tak ze lepsie ako tahat dookola 12hodinove stereotypné zmeny dakde pri páse z ktorych by si mala este aj nocne mory ...
@lucia322 tak treba mať veľa trpezlivosti aj veľkú dávku empatie. Moja mama to robí už 35 rokov, už si zvykla na všeličo.
@lucia322 no asi nic. Skus sportovat alebo vykonavat aktivity pri ktorych stres odburas.
@lucia322 nauč sa meditovať a ked budeš v strese, tak sa aj sama dokážeš uvoľniť, len si to treba nacvičiť, návod nájdeš určite na webe
@lucia322 ja od 1.6.tiez nastupujem do podobného zariadenia ale ako opatrovateľka. Nie som stresar z roboty,ale dnes som tam bola aj keď to tam poznám, začínam mať veľký rešpekt ,😬 a celé dni mi hlavou behá čo bude...a už sa vidím,že z nedelí do pondelka ani spat nebudem. Tak ti držím palce 😉
neboj sa ty nic, oo to vsetko opadne, ked sa tak trocha zapracujes. podla mna kazdy takyto stres preziva, ked ma nastupit do noveho zamestnania, je to take prirodzene
@lucia322 pracuj zo stresom, skús si nájsť na youtube sú všelijaké cvičenia alebo začni robiť nejakú fyzickú aktivitu to tiež dosť pomáha 🙂
Ahoj, v takom zariadení pracujem.Vela zalezi do akého kolektivu ideš,a hlavne od teba,ako sa zaclenis. Neboj sa,bud v klude a na zaciatok sa snaz byt otvorena každej dobrej rade...ono je toho mrte vela.prace,ako zdr.sestra aj zodpovednosť,
Drzim palce.
velakrat stresujeme uplne zbytocne. Mna upokoji to, ked si predstavim co najhorsie sa moze stat. Vtedy si uvedomim, ze ved nejde dokopy o nic. A ten stres ma prejde 🙂
Tak ked si taka povaha ti asi nic moc nepomoze ale skus mozno nejake dychacie cvicenia a podobne. Zamestnaj sa niecim aby si stale na to nemyslela 🙂 Po prvom dni to uz opadne neboj