Stres skončil, úzkosť zostala

17. jan 2024

Dobrý večer, mám taký problém, že som skončila v práci kvôli šikane môjho šéfa. Bola som v zamestnaní takmer 5 rokov a trpela som to, pretože som tam fajn zarobila a takéto správanie nemal od začiatku, stupňovalo sa to. Na konci som už chodila do práce so stiahnutým žalúdkom, napínalo ma na prázdno a pod. Tak som dala výpoveď aj za cenu toho, že som bola na úrade práce dva mesiace a chcela si oddýchnuť, vypnúť. Ide o to, že aj keď ten stres pominul, namiesto oddychu ma prepadli úzkosti. Neviem sa ich zbaviť, je to hrozný pocit. Veľa krát na mňa príde náhla slabosť a mdloby, malátnosť, alebo bolesť nôh, prípadne som zadýchaná aj keď nerobím žiadny extra pohyb. Potom začnem mať strach prečo to je a pod.
Neurolog vylučil ochorenie. Je to z toho stresu v práci, ktorá skončila?
Onedlho nastupujem do novej práce a mám strach že sa takto budem citiť aj tam.

msnesquik
17. jan 2024

Urcite odporucam terapiu, obcas sa clovek dostane do takeho stavu, ze sa nedokaze sam vratit naspat, viem, o com hovorim. Uzkosti su strasne otravne a vycerpavajuce

marianarem
17. jan 2024

Tak mohlo ti to roztocit uzkostnu poruchu, zajdi za psychologom aspon na par sedeni. Pomoze ti to spracovat a lepsie nastartovat v novej praci. Po velkom strese sa to stava, ze sa to cloveku zafixuje, boji sa, ze sa to zopakuje, alebo ze pride nieco ine zle. Radsej do treba podchytit v zaciatkoch. Moj sused napriklad jednu taku velmi stresujucu udalost nespracoval a skoncilo to tak, ze uz roky rokuce ani nevychadza z domu.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
euka210
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
euka210
17. jan 2024

Odporucam psychologa a terapiu.
Mala som to podobne...uzkost z prace, mesiac PN oddychu, ze bude ok...no, nebolo. Musis tie veci a to co si tam prezivala spracovat.

autor
18. jan 2024

Diki baby, viete mi odporučiť nejakého dobrého psychológa v BA kraji?