Stres a panika z budúcnosti

makmitka
1. nov 2014

Ahoj maminky.Som na MK uz dlhsie a preto som sa rozhodla zalozit temu pod novym nickom z dovodu anonymity.Potrebujem sa vyzalovat neviem na koho sa mam obratit 😒

Mam 3 rocneho syna,posledny rok som zazila tazky rozvod,psychicky teror zo strany exmanzela.So synom zijem sama.Posledne mesiace vsak na sebe pozorujem telesne priznaky a problemy z ktorych mam obavy.Ak idem niekam mimo domu som velmi nervozna,je mi zle,chce sa mi zvracat,mam slabost v nohach,zdviha sa mi zaludok.Cokolvek ma rozrusi-ci len nejaka boliestka syna,alebo moja-hned myslim na najhorsie.Casto mi byva zle,najradsej by ssom si len lahla a spala.Mam panicky strach z rakoviny-akykolvek pohlad na choru osobu ma dokaze maximalne rozrusit a sa zacnem cela klepat

Zacinam mat obavy z buucnosti,casto premyslam co bude so synom ak sa mi nieco stane,bojim sa uz aj chodit von ze tam odpadnem a co s nim bude

Kazdy den si na sebe nieco najdem a kazdy den je pre mna horsi a horsi.

Zaujima ma len nazor ostatnych matiek,ci ste take nieco zazili a co vam pomohlo...

Bojim sa ze som nejak vazne chora,tym ze sa citim fyzicky cudne.Mam zvacsene uzliny na krku,ale to mam uz par rokov.Po porode som schudla ale odvtedy mam vahu stalu.Chora infekcne nebyvaam.

Dakujem vam za nazory

pupavka123
1. nov 2014

@makmitka Vyhladaj pomoc psychologa alebo psychiatra....a preboha daj sa dokopy,ved mas 3 rocne dieta,to sa ma pozerat na takuto mamu,ked budes mat 50 co si budes nahovarat?jednoznacne odborna pomoc ☹

katarinamarkova
1. nov 2014

@makmitka ked sa das dokopy psychicky da sa dokopy aj tvoje telo.

kristinka123
1. nov 2014

@makmitka nehnevaj sa, ale asi tazko ti moze niekto urcit diagnozu cez internet. Ak sa citis fyzicky zle daj si spravit kompletnu prehliadku a ak vsetko dopadne dobre, urcite sa skus porozpravat aspon so psychologom, nic za to nedas a urcite ti pomoze 🙂

luci21
1. nov 2014

@makmitka Nie som lekár ale počula si už niečo o tetánii? Ja by som určite zašla za lekárom a vyrozprávala sa mu nech on posúdi.

klincek
1. nov 2014

@makmitka mne to pripada ako uzkostne stavy, mala som, niektore prejavy mas podobne.. patri to do ruk psychiatra, sama nic nevyriesis. prve tyzdne ci dokonca mesiace na to najlepsie zaberaju lieky. ked uz zacnes mat nad sebou vacsiu kontrolu, da sa fungovat aj bez nich, ale teba byt trpezliva, nejaky cas to trva. zlepsenie je postupne.
hlavne sa s tym netrap sama, ozaj si nemas ako pomoct, chce to odbornika. navrhla by som ti najprv skocit k prakticekmu lekarovi na zakladne testy, ci tam nemoze byt aj nejaky somaticky problem, a ak nebude /co predpokladam/, pytaj si rovno kontakt na psychiatra. rozpaky bokom, hanba to nie je..a hlavne, ak si sama na dieta, musis byt aj ty v poriadku. drzim palce, nech je to do roka len zla spomienka 🙂

veryhappy
1. nov 2014

Pomohla by ti terapia u homeopata. Podla popisu to vyzera na liek arsenicum album, dokaze dat dokopy v prvom rade psychiku a aj telo. Najdi nejakeho spoľahlivého v okoli.

tatramatka
1. nov 2014

Je tazke obdobie, kt. momentalne prezivas, ale musis sa vzchopit a zacat zit novy zivot, vsak mas malickeho syna. Rok od rozvodu je uz dost dlhy cas na to, aby si si usporiadala zivot a pochopila, ze rozvod bolo to najlepsie-aspon podla toho co pises. Podla toho co pises potrebujes pomoc, ci uz aj medikamentoznu (lieky) to neviem posudit, ale predovsetkym potrebujes spolocnost, cloveka, kt. by si sa mohla vyrozpravat. Co tvoja rodina, priatelia, znami..? Pripadne zajst za psychologom; ty sa potrebujes rozpravat, vyrozpravat sa zo svojich pocitov a potom si treba najst nejaku zmysluplnu cinnost, kt. by zahnala tie depresivne myslienky.

svetluska82
2. nov 2014

@makmitka ahoj. Nieco podobne som prezivala ja minuly rok. Chodial som aj k psychologicke, pomohlo to ciastocne. Zacaloto znamienkami, ktoré som si komplet dala vysetrit, potom prsnikom, kde som si nahmatala hrcku, no ani lekar ani ultrazvuk tam nic nevidel, tu hrcku mam dodnes, no pravdepodobne je to len zvacsena zlaza, kedze vysetrenia dopadli dobre. A lekar to uzavrel ako moju precitlivesnot. Ale mam doteraz obavy ci lekar ten ultrazvuk neodflakol. Mne velmi pomaha aktívny sposob zivota, kde nemam cas mysliet na choroby. Pisala som si dennik a aj to mi pomohlo, chodim castejsie do spolocnosti, na kurz nemciny, takze padam vecer od unavy. Pozhanala som si knihy opozitivnom mysleni a snazim sa zdravo stravovať-no nie vzdy sam i to dari. Ale celkovo dokazem fungovat, aj ked mam obdobia, že myslim na rakovinu. Snazim sa nie velmi citat bulvarne noviny, a stranky so spravami,lebo je to velmi negativisticke a taktiež nepozeram spravy, su tam same havarie, smrt, choroby. Drzim palce

svetluska82
2. nov 2014

@makmitka este som zabudla. Jeden lekar mi vravel, že radsej si mam hladat na nete recepty a nie diagnozy 😀 Lebo ak zacnes googlit tak ti vybehnu just vsetky druhy rakoviny a ako na potvory mas vsetky symptomy. Potom zavladne panika.

maaaaaaaria7
20. okt 2015

mám podobné stavy - u mňa je to úzkostná porucha a už som objednaná k psychiatrovi. bez liekov na určitú dobu to nepôjde.. nezažila som ani rozvod ani teror... ale všetky tvoje stavy mám.. strach z chorôb smrti, že ráno nevstanem.... samá čierňava v hlave... dúfam, že sa z toho dostaneme... nemala som byť tak dlho bez liekov... držím palce..

halime
28. aug 2016

Ahojte. Ja mam cerstvo po separacii. S partnerom somnbola 10 rokov. Posledne dva mesiace som bola v neustalom stress. Jeho urazky bojovaniebza vsetko este si nasiel aj pristelku. Skoncilo sa to mojou bespavostou a uzkostamu. Teraz si uz neradim bez liekov. Nespala som poroadbe dva mesisce. Chcela som si poradit sama. Cviceniami sromaterapiou motlidbami ale nic to nepomohlo. Nakoniec som aj tak skoncila nantabletkach. Vystahoval sa v piatok. Tri dni uz mam lieky. Prvy ajbdruhy den bolo super. Dnes citim nervy aj uzkosti znova. Aj ked nie je tak zle ako predtym pojde to asi pomaly. Tiez mam syna. Ma 5.,robim co sa da zeby sa dat dokopy. Nechcem byt cely zivot troska. Vzdynsom bola silna osobnost ale dost citliva. Toto ma strasne zasiahlo po 10tich rokoch. Dufam ze bude dobre ;) kvoli synovi. Lebo zijem v uk a nikto mi tu nepomoze

essinna1
1. jan 2023

@makmitka ahoj je to už starý príspevok ale ako ti ? Už ke to lepšie ?