Pred viac ako 2ma tyzdnami som bola chora. Zacalo bolestou miernou bolestou hrdla. Upchaty nos. Kloktala som, dorithricin. Po 3och dnoch sa pridal kasel a na 4ty bolest na hrudi. To bol piatok. Isla som k dr, crp neg ale pre istotu dal atb Zinnat. Po 2och tabletach som mala hrozne krce tak som prestala brat. V pondelok som isla za dr, ale hrdlo ma uz nebolelo ani na hrudi. Len kasel. Crp negat ale pre istotu urobila ster z hrdla. Ze mam si dat len sinecod na kasel ked mi je lepsie. V utorok mi volala sestricka od dr ze v stere bol streptokok a hemofil a dr predpisal atb. Lenze mne uz vobec nic nie je a vravela som to aj sestricke. Tak ze sa mam rozhodnut ci budem atb uzivat alebo nie. Pytala som si dr k telefonu ale vraj ma vela pacientov. Co teraz s tym? Mali ste niekto takto a nebrali atb? Citala som ze pokial sa najde len v stere ale nie su symptomy ze sa to neriesi. Na druhej strane sa bojim aby som nieco nepodcenila. Dakujem
Aky streptokok? U nás sa lieci atb len pyogenny( ten je podľa dr. Nebezpečný ) , iné zvacsa atb neliečime ( ani hemofila).
@kleopatra114 prave ze neviem, toho pyogenneho sa obavam aj ja. Zavolam zajtra asi este k dr
Pozri na instagrame zdravi.sk. Dost dobre tam chalan vysvetluje princip antibiotik a imunitneho systemu.