Streptokok a hemofil vo výtere z hrdla

30. okt 2024

Pred viac ako 2ma tyzdnami som bola chora. Zacalo bolestou miernou bolestou hrdla. Upchaty nos. Kloktala som, dorithricin. Po 3och dnoch sa pridal kasel a na 4ty bolest na hrudi. To bol piatok. Isla som k dr, crp neg ale pre istotu dal atb Zinnat. Po 2och tabletach som mala hrozne krce tak som prestala brat. V pondelok som isla za dr, ale hrdlo ma uz nebolelo ani na hrudi. Len kasel. Crp negat ale pre istotu urobila ster z hrdla. Ze mam si dat len sinecod na kasel ked mi je lepsie. V utorok mi volala sestricka od dr ze v stere bol streptokok a hemofil a dr predpisal atb. Lenze mne uz vobec nic nie je a vravela som to aj sestricke. Tak ze sa mam rozhodnut ci budem atb uzivat alebo nie. Pytala som si dr k telefonu ale vraj ma vela pacientov. Co teraz s tym? Mali ste niekto takto a nebrali atb? Citala som ze pokial sa najde len v stere ale nie su symptomy ze sa to neriesi. Na druhej strane sa bojim aby som nieco nepodcenila. Dakujem

mamamasama
30. okt 2024

Pozri na instagrame zdravi.sk. Dost dobre tam chalan vysvetluje princip antibiotik a imunitneho systemu.

kleopatra114
30. okt 2024

Aky streptokok? U nás sa lieci atb len pyogenny( ten je podľa dr. Nebezpečný ) , iné zvacsa atb neliečime ( ani hemofila).

autor
30. okt 2024

@kleopatra114 prave ze neviem, toho pyogenneho sa obavam aj ja. Zavolam zajtra asi este k dr