Strava počas cukrovky

25. júl 2021

Prosím Vás, chcem sa opýtať. Ľudia s cukrovkou naozaj môžu jesť hocičo normálne ako ľudia bez cukrovky? Že proste McDonald’s, zmrzliny, keksíky, Kofilly, atď? Nemusia dodržiavať dietu? Lebo ja som bola v tom, že môžu sladké a cukor len keď majú hypo… Vďaka za odpoveď.

janai1
25. júl 2021

Nie, nemôžu... Resp. by nemali 🙂

autor
25. júl 2021

@janai1 Mali by dodržiavať diéty, že? Ja som to vedela. Lebo kamarátka má cukrovku a je strašne tvrdohlavá, stále hovorí, že môže jesť všetko ako my keď má dobrý cukor. Lenže naje sa niečoho nezdravého a cukor jej potom nonstop kolíše, minule mala cukor 28.

janai1
25. júl 2021

Samozrejme ze áno... Takto kamarátka moc nepožije 😉 Mamina ma cukrovku a ona ani ovocie nemôže, vždy jej potom strašne vyskočí cukor... Viem, že keď ideme niekde na oslavu alebo tak a mamina si dá sladké a pečivo tak potom si pichne viac inzulínu aby jej to vyrovnalo hladinu ale toto robí tak 1x za rok a nie tlačiť do seba niečo čo jej ubližuje

autor
25. júl 2021

@janai1 Akože môže skorej umrieť??

janai1
25. júl 2021

A čo si myslíš? Veď cukor 28 je tak dobrý na návštevu nemocnice... "diabetická noha" a podobne ochorenia... Keď bude do seba tlačiť MC Donald, zmrzliny a sladkosti tak raz jej to už inzulín ani nestiahne a krásny príklad hyperglykemie - problémy so zrakom, s nervovym systémom, ateroskleróza, kardiovaskulárne choroby atď...

autor
25. júl 2021

@janai1 No ona už teraz nosí okuliare, máva migrény, vysoký tlak a tak…

janai1
25. júl 2021

Nuž, kope si pekný hrob

evka64
25. júl 2021

Sa bavime o diabete typu 1, ci typu 2?
Moja dcera ma diabetes typ 1 a moze vsetko v ramci svojho striktneho rezimu...aj cokoladu aj nanuk, cukriky...treba to vediet zapocitat do sacharidovych jednotiek, ktore ma zjest pocas dna a na to primerane mnozstvo inzulinu.

vilma7
25. júl 2021

Preboha, kamarátka má koľko rokov? Jej vytlač nejaké informácie. Jasné že musia dodržiavať diétu!!!

autor
25. júl 2021

@vilma7 Má 19. Chodí k doktorke normálne, lenže ona je tvrdohlavá, nedá si povedať, keď sa jej to niekto snaží vysvetliť tak začne kričať a urážať sa, že to je jej choroba, že ona o tom vie najlepšie že čo môže a čo nie…

althinka
25. júl 2021

Diéta, rátanie sacharidových jednotiek, pri tak vysokej glykémii už lieky alebo inzulín a fastfoody, sladké a zmrzliny sú tabu. Ja ako diabetička mám 16 sach.jednotieka to si picham minimalne jednotky inzulínu. Všetko vážim a glykémiu nalačno musím udržať na 5,5 a po jedle do 7,5 ... všetko vážim a prepočítavam. Je hlúpa a klame samu seba ... a pravda ju môže škaredo dohnať ak sa nespamätá

althinka
25. júl 2021

A ako hovorí teraz môj manžel ... diabetes je tichý zabijak... ona môže byť teraz v pohode aj s vyššou glykémiou ale to sa kumuluje .. raz upadne do kómy a bude spočítané. Mladá baba a sama sa kvôli kusu nekvalitného žvanca ženie do hrobu ach

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katulik123
25. júl 2021

Diabetik môže v podstate všetko, len si musí počítať sacharidove jednotky, vedieť kedy čo smie, napríklad ako olovrant atď. Takže môže všetko, ale slečna musí sa naučiť si to vedieť dopredu počítať aby nevybiehala do takých vysokých čísiel... Takto sa pomaly, ale isto zabíja

autor
25. júl 2021

Dievčatá, teraz ste ma vôbec nepotešili… Ja teraz neviem vôbec, že čo mám robiť, však ona má denno-denne cukor nad 20… Ja som nevedela, že je to až takto vážne, len som to tušila.

katulik123
25. júl 2021

Oslovila by som rodičov. Bez debaty, neviem ci sa nezaujímajú o jej glykemie... Ak sú rozumní určite budú sa snažiť nejak ešte to zmierniť. Ale nič s tým nezmozes ak ona sama nechce, keďže je oficiálne dospelá, ale je veľmi hlúpa a nevyzretá... Len aby neskončila v nemocnici na prekyslenie tela... To sa takým štýlom veľmi ľahko môže stať.

autor
25. júl 2021

@katulik123 No, už raz mala nejakú acetóniu či čo, ešte aj hovorila, že pri tom už odumierajú orgány. Ale jej rodičia neviem, zrejme to neriešia..

katulik123
25. júl 2021

Ano, to je to čo som spomínala. To je život ohrozujúce. Možno rodiča nevedia, deti s diabetom sú často prefikane, oblbuju kade tade. Možno si ju doma nevsimaju tak to takto "rebeluje". Ktovie. Ale určite by som kontaktovala jej rodinu.. Pre istotu

hviera81
26. júl 2021

ako pisali vyssie, kope si vlastny hrob.
pri cukrovke je jediny problem, ze neboli.... ked si niekto kto ma laktozovu intoleranciu da laktozu, je mu zle, vie ze to nema, to iste pri lepku. len pri cukre nic necitis....
moja babka mala 40 rokov, pichala si inzulin, a dietu veru dodrziavala, nikdy nejedla z nasich kolacov, ovocie iba takmer nezrele. napriek tomu oslepla a amputovali jej obe nohy. nebol to veru pekny pohlad 😢