Ahojte. Som prvorodička. Mám po pôrode a moje dievčatko má už 5 dní 🥰🙃... Kojím čiže myslím si že sú tam nejaké obmedzenia áno strukoviny a kapusta 🤔a čomu by som sa mala vyhýbať?! V nemocnici mi dali brutálny zoznam a príde mi to prehnané. Takmer žiadne ovocie aj zeleniny malo a varených ešte menej 🙈🙈😃😃prosím ako sa stravujete vy? Čomu sa vyhýbať čo papať a tak ďakujem ❤️
Ja som sa vyhýbala teda tým strukovinam a kapuste a postupne som jedla všetko a sledovala, čo vadí. Napríklad mlieko som nemohla. U každého je to inak
Nič som neriešila, jedla všetko ako pred tehotenstvom. Malý v živote nemal koliky.
Mlieko sa robí z krvi, takže predstava že v mlieku sú nejaké mikropozostatky kapusty čo nafukuju je scestná.
Vyhýbala by som sa jej len kvôli sebe- ak si mala ťažký vo pôrod/ cisarak a bojíš sa na veľkú 😃😉
Jedz všetko s mierou a ak zbadás,že niečo babu škodí,vynechaj to. Hlavne jedz a pi,aby sa Ti malo z čoho mlieko tvoriť. Držím palce!
Mne povedali v pôrodnici, že nemám jesť to, z čoho je mne zle, z čoho ma nafukuje. Ináč môžem jesť všetko.
Je to nezmysel sa niecomu vyhybat. Nicomu som sa nevyhybala, kojim vyse roka. Keby , tak vidis, ze dieta sa vyhadze a vies, co si jedla. Ten zoznam zahod. Pozor som si davala na lieky a alkohol ( v akomkolvek malom mnozstve) , iba teraz si dam prilezitostne napr pripitok na oslave, inak nie. Ale uz sa dieta koji o dost menej v tom roku. Ja som hned treti den po porode jedla krevety doma.
Moja dcera rodila pred par mesiacmi, byvame v zahranici, nedostala ziadny zoznam, co nejest, ale bolo jej povedane, aby jedla vsetko, co je zdrave a chuti jej, tak aj urobila, denne strukoviny, ovocie (vsetko do radu), brokolicu, kapustu, rajciny.....mala ma 6 mesiacov a nikdy nemala ani koliky ci alergiu
Inak ja mam napr intolerancie a dieta nema zatial nic nastastie. Takze napr som nepila mlieko, ale jedla som ovocie a zeleninu do radu. Maly uz mal mlieko a nic mu to nerobi
Jedla som vsetko, okrem kapusty a strukovin, prve mesiace. Mne pediatricka povedala, ze treba jest vsetko, inak nezistis co nemozes. V 3. mesiaci som si dala 1 kapustny list ale bolelo ju brusko vecer tak som si uz kapustu par mesiacov nedavala. Vsetko s mierou ale treba jest pestro a zdravo.
ja mozem zo skusenosti neodporucit cokoladu/kakao...
Ja som jedla všetko normálne. Keby som mala, dodržať všetky tie obmedzenia, tak jem suchý chlieb.
nejedla som huby z lesa,kapustu a fazuľu..a hlavne maj v každej izbe vodu a stále popíjať,aj v noci kvôli mlieku
Ahoj, ja som vysadila vyslovene z coho naduva - strukoviny, kapusta... potom biele pecivo, kakao ci cokoladu, jahody, oriesky, paradajky, bublinkove napoje a este kavu/ cierny caj. Inak vsetko s mierou 🙂
Skusala by som po troske vsetko nam napriklad tak povedala.laktacna v porodnice ze napr aj za hrst orieskov atd a jednu kavu a tak az ked by sme bideli ze babatku to robi zle tak si nato date pozor... okrem tich strukovin a kapusty to by som minimalne po 6nedeli az skusala...inam nam v porodnici bezne dali na obed aj hrasok kukurica a podobne broskyna a podobne veci ktore by podla striktnych zoznamov boli zakazane 😀 to je aj cerstve pecivo a tiez nim v porodnivi krmia mamicky 😀 a to nehovorim ze sme so spolubyvajucou kazdy den tlacili nejaku cokoladu keksik a tak co tiez by sa oficialne nemalo... takze jest normalne s mierou skusat urcite lepsie ako hladovat 🙂
maly ma 5. tyzdnov a jem vselko okrem strukovin a kapusty, tie nerobia dobre mne - po nociach tlacim cokoladu a malemu nic nie je 🙂 nejedla som vsetko hlava nehlava, nech si to odsledujem ale teda klop klop, my sme v pohode a ziadny zoznam som v nemocnici nedostala 🙂
Jedla som všetko dpradu hneď po pôrode malú som kojila rok a pol potom sa sama odstavila, teraz má 5 a nič jej není
Tiez som takto zblbla, az som stratila mlieko a nejedla nic. Pri druhom budem po mensich davkach jest vsetko a riesit az v pripade potreby.