Zdravím chcem sa spýtať bola som operovana na žlčník a chcem sa spýtať či ma niekto skúsenosť ohľadom stravy …. Napr vajíčka sa môžu ? Som 2 dni po op.
Ja som rychlo, uz po dvoch tyzdnoch presla na normalnu stravu a vsetko ok. Mozem jest vsetko
Ja som držala mesiac ako mi kázali.
Uz som to tu pisala viac krat, kamosovi v Anglicku dali po operacii ako prve jedlo stiplavu tikka masala s ryzou. Ze telo si musi hned zvykat 😅
nedali ti instrukcie ked si odchadzala? presny harmonogram stravy sme dostali po opreaci... 2 dni po opke caj, vyvar, myslim ze uz s cestovinou sa mohol, rozok nie cerstvy, jogurt. Vajcia absolutne nie, mesiac sa drzi setriaca zlcnikova dieta a potom si prejdes na normalnu ako budes toleraovat (stylom pokus-omyl). vela pit.
Teraz male porcie, castejsie, a setriace, nenaduvacie, bezzvyskove myslim..
pozri žlčníková diéta, vitamíny na pečeň....neskôr je dobre mať doma lieky-enzýmy na "pretrávenie" keď sa začne normálnou stravou...pancreonal, kreon....po dohode s lekárom samozrejme...
odsledovať sa čo môže jesť.
tu sa bavime o 2 dnoch po opke :D ved ja som ledva chodila, nie to aby som sa ladovala.. este ma cas na pokusy 🙂
Nie, kukni si zlcnikovu alebo setriacu dietu, aj ked ho mas uz von.
Zacni suchymi zemiakmi, starsim pecivom, ryzou, maso len na vode atd....nic mastne, vyprazane, tazke.
Ja som ju drzala asi 2 mesiace,,( ale som schidla dost z nej)potom som pomaly skusala, co mi robi dobre a co nie. Ale vacsinou jem uz vsetko.