Ahojte, som taka nahnevana 🤯 kvoli nepriaznivemu zdravotnemu stavu dietata som ziadala o predlzenie rodicovskeho prispevku. Bol mi vraj schvaleny, rozhodnutie od posudkoveho lekara mi pani z uradu vraj posielala obycajnou postou uz pred tyzdnom, avsak mne doteraz do schranky nic nedorazilo. Predpokladam, ze sa list stratil, alebo ho postarka hodila niekomu inemu do schranky. Neviem co vsetko - ake osobne udaje a informacie o diagozach a zdravotnom stave sa do tohto rozhodnutia uvadzaju, som strasne nahnevana, ze niekto moze tymito nasimi extremne sukromnymi informaciami disponovat. Co robit? Poradte prosim! 🙏
Takéto veci sa v žiadnom prípade neposielajú obyčajnou poštou, lebo kvôli lehote na odvolanie musí byť potvrdenie o doručení.
Skús sa spýtať na pošte, možno si nebola doma a doporučený list/do vlastných rúk ťa čaká na pošte.
Kazde taketo rozhodnutie je posielane doporucene, takze sa chod opytat na postu, ci tam nemas zasielku.
@glade22 do telefonu mi povedala, ze to posielala obycajnou postou, to som pochopila tak, ze nie doporucene/do vlastnych ruk, tiez som sa cudovala. Myslite, ze je mozne, ze by to este prislo? Ak to nahodou islo doporucene (to zajtra este raz preverim), da sa to nejak vypatrat? Postarky som sa v piatok pytala, vraj tam pre mna nic nema.
Včera presne tento problém riešili v správach, pán nestihol odvolanie kvôli ID. Nesedela mu vyska sumy. Ze pozitívne schválenia všetkých príspevkov posielajú obyčajne a zamietnutie doporučene aby ľudia stihli odvolanie. Presne toto tam riešili, že bohvie komu to môžu dat do schránky. Aj mne rozhodnutie o ID prišli obyčajne a obsahovalo toho strašne vela udajov , mužovi takisto len bolo v schránke. Treba tam ísť vyžiadať kopiu.
Obycajne listove zasielky nie su nikde evidovane, ziadnym sposobom si nevies overit ich odoslanie ani dorucenie.
Úradné listy si môžeš dať doručovať do svojej schránky na slovensko.sk samozrejme ak úradníčka vie používať elektronickú poštu.
Nedoplatili by sa ak vy to posiellali doporučene.....Vybehni na UP vytlačia ti nové rozhodnutie
Ona to posiela do podateľne a odtiaľ to ide na postu. Mne prišlo skoro dva týždne od poslania
@rachel36a tak podla toho co pises, nadej, ze sa to nestratilo a ide len o meskanie, tam este nejaka je 🙏
@mogaa nejde mi o to, ci mi vytlacia kopiu, alebo ci by sa za to nedoplatili ak by posielali doporucene. Ide o princip, ze list, ktory obsahuje naozaj velmi citlive udaje - nie len osobne, ale aj zdravotne, sa moze dostat do ruk komukolvek pre koho vobec nie su urcene a kto by tieto informacie mohol zneuzit
Teraz ked sa vsade riesi GDPR a dolezitost ochrany osobnych udajov, by sa taketo veci vobec nemali stavat
Ona si musela robiť kópiu, alebo má originál ...tak nech to pošle znova.Ale veľmi nepríjemné aj by som sa sťažovala takéto veci sa posielajú doporučene tam je všetko r.c.,dg...