Strata rovnováhy a následná hospitalizácia v nemocnici

bleskovka3
14. jún 2015

Dobrý deň, môj priateľ má 28 rokov. Vo večerných hodinách sa mu začala točiť hlava a následne o 02:00 som mu volala záchranku pretože nevedel vôbec chodiť proste stratil rovnováhu a hospitalizovali ho na neurológii. Už na druhý deň sa vedel postaviť ale tu rovnováhu nemá stabilnú. Doktor nám povedal, že má v nerovnováhe telieska v uchu, ktoré slúžia na rovnováhu. Bohužiaľ je víkend a žiadne vyšetrenia sa nerobia. Mal prosím niekto skúsenosť s niečím podobným ?

simisi
14. jún 2015

@bleskovka3 asi to bude Menierov syndrom,porucha vnutorneho ucha,mam to diagnostikovane vyse roka,po liecbe sa stav upravil,nie je to nic vazne

mammaroma
14. jún 2015

Ja som raz mala podobný stav, spojený aj s výrazným zvracaním. Nebola som ani hospitalizovaná, len doma kľudový režim, čípky Torecan a asi po troch dňoch som bola v poriadku. Čo sa týka vyšetrení, bola som na ORL vyšetrení a audiometrii a u neurológa. Čiže u mňa to prebehlo prudko a rýchlo, zatiaľ sa to nezopakovalo, aj keď neurológ skonštatoval, že sa môže... Držím palce, nech sa mu čím skôr polepší

bleskovka3
autor
15. jún 2015

Ďakujem, no podľa dnešních vyšetrení (sono tepien, rontgen pľúc a CT) je zatiaľ všetko v poriadku, Samozrejme, že lekár to uzavrel, ale nakoniec primár rozhodol a pôjde aj na MRI keďže ešte stále nie je v poriadku a musia ho podopierať pri chôdzi.

simisi
15. jún 2015

@bleskovka3 sono krcnych tepien robili aj mne,aj EEG,rtg lebky,ocne a usne vysetrenie,MRI mozgu....nakoniec to uzavreli ako Meniera..drzim palce