Strata hmotnosti po 40tke, nie však konfekčnej veľkosti

13. apr 2021

Nejako som v poslednych cca 3 rokoch prisla o priblizne 4-5 kg, ale som na tej istej velkosti oblecenia, c 38. Aj opticky sa mi javi, ze mnozstvo tuku je rovnake. Vahu som nemenila. Vekovo mam po 40-ke. Nemam o tom info, je to bezne? Cim to je? Strata kostnej hmoty? Strata svalstva? Tekutin z organizmu? Predsa len uz to telo neni take pevne, ako za mlada. A to az v takom mnozstve by to mohlo byt? Preventivka nic neukazala. Vdaka za odpovede

savanna
13. apr 2021

Ja mam pocit, ze po 30tke sa mi zacal akoby inak prerozdelovat tuk. Vahu mam stale rovnaku, dokonca v lete som mala aj nizsiu ako zvycajne, a napriek tomu mi boli tesne rifle, ktore som predtym dlho nosila, to iste obvod podprsenky, zrazu ma po 30tke vsetky tlacili. Cize ano, podla mna sa znizuje objem svalov a pribuda tuk, nemam to teda nijako nastudovane v odbornych clankoch, ale zo skusenosti si to telo robi, co chce 🙂. Asi jedine, co by nam pomohlo, by bolo pravidelne posilnovanie a cielene naberanie svalovej hmoty na ukor tuku.

teleskop
13. apr 2021

svaly sa ti premenili na tuk, si lahsia rovnako velka

autor
13. apr 2021

@teleskop A to sa deje, aj ked clovek pravidelne cvici? Lebo ako pisem, nemam pocit, vizualne, ze mam viacej tuku, ibaze by to bol iba vnutorny tuk, co pochybujem, ze by sa to udialo prave tam a nikde inde.

Ja sa skor obavam, ci to nie je rednutie kosti, neviem, ako to prebieha, a ci vtedy klesa hmotnost? A ci to je alebo nie je problem.