Ahojte, potrebovala by som poradiť. Mala som v zime ťažký priebeh covidu a stratila som čuch. Štvrtý mesiac už nemám čuch a moja obvodná lekárka mi na to nič nevie poradiť, vraj sa to pri covide stáva. Bola by som vďačná ak máte takúto skúsenosť a niečo vám pomohlo 🙏 necítim ani ocot a chýba mi už tá vôňa pri varení.
@majuska_b_o čítala som že odporúčajú trénovať čuch rôznymi intenzívnymi vôňami, ale či to pomaha, neviem
nepomaha 🙂vlastna skusenost cuchala som vsetko co sa dalo a nic. Po 2 tyzdnoch sa mi vratil. Ale citala sim ze po 3mesiacoch je to uz na odbornika. Ale moji znamy su 1.5 po covide a stale maju problem
@1andrea111 toto som skúšala, ale bohužiaľ nič 😢
@janinah a to sa jej po akej dobe vrátil prosím vás
@majuska_b_o asi po pol roku
@majuska_b_o ani mne sa nevrátil..už 5 mesiacov ..a neviem čo s tým...
@majuska_b_o ja som nemala cca 3 mesiace cuch a teaz niektore veci mi uplne inak vonaju resp smrdia 😂 ale nic aj vitaminy som brala a odporucali B,ale same sa to vratilo
@majuska_b_o ja som bola pozitivna 13.10.2021 a dodnes mam tak cca 50% cuchu spat. Paradoxne mi to velmi pomohlo pri alergickej nadche, tym, ze necitim, akoby som bola necitlivejsia aj na pel, comu som velmi rada. Ak vsak chcem zistit, ci nie je mlieko vo flasi skazene, musim to dat onuchat inemu clenovi rodiny, v praci kolegyni..
Manžel je takisto bez čuchu už 5 mesiacov. Lekár mu poradil revitanerv. Mne to zabralo po jednom balení. Manžel už občas cíti pokakanú plienku, alebo inú intenzívnu "vôňu", ale nevie to správne identifikovať. Nič necíti ako predtým.
@majuska_b_o môj muž mal ťažký priebeh, čuch samu vrátil postupne po 9 ci 10 mesiacoch no iba silné vône. Neskôr sa to už postupne lepsilo. Trénovala som s ním vône korenin (nevedel co mu dávam). Škoricu identifikoval, čierne korenie nie. Malo to vyhodu, 9 mesiacov prebaloval iba on 😉. Daj tomu čas, všetko sa dá do poriadku.
Mne asi po týždni, ale vnímam vône inak, to čo mi kedysi voňalo mi vyslovene smrdí.
@mamamasama a to sú volnopredajne lieky prosím?
@lucinika takze hovoríte že aj po dlhšom case je možné že sa vráti? Lebo ja som čítala že po 2 mesiacoch straty je už poškodený nerv alebo sliznica a je menšia a menšia pravdepodobnosť že sa čuch vráti
@majuska_b_o áno... Nie sú na predpis...
@majuska_b_o môžem vám potvrdiť ze je šanca, môj muž je toho dôkazom 😉 (mimochodom, má 35,ťažký priebeh, športovec, nefajčí).
Nepomôže nič.bud sa čuch vráti alebo aj nie.Mojej dcére sa vrátil ked otehotnela,možno náhoda.Ja som ho nestratila vôbec a to som nemala ľahký priebeh.