Strata čuchu a chuti pri Covide

dajana1983
22. nov 2020

Baby,asi sa tu ohľadom veľa diskutovalo,ale nemám čas to dohľadať.Aj ja som chytila covidku🙄u mňa len strata cuchu a chuti,dnes je to cca 5 dni.Teplotu ani kašeľ nemám,teda prvý deň to bola asi len taká svalová teplota ,na pocit....už by som čakala že sa to bude zlepšovať,dnes mi tie zmysly akoby vymizli úplne.Kym som aspoň predsa len málinko cítila,teraz vôbec nič...mala ste to niektorá ?

bebemonika
22. nov 2020

Ja som stratila čuch z hodiny na hodinu, ale po dvoch dňoch sa mi začal vracať, inak som príznaky nemala. Držím palce 🙏

dajana1983
autor
22. nov 2020

@bebemonika dakujem

diewcatqoo
22. nov 2020

Moja kolegyna stratila cuch v auguste a este stale ho nema 🤷‍♀️

dajana1983
autor
22. nov 2020

@diewcatqoo oh joj

mogaa
22. nov 2020

u každého je priebeh iný, takže aj strata čuchu môže byť od pár dní až po pár mesiacov, dokonca sa predpokladá že aj trvalá strata čuchu môže byť.......ale to je sú skôr ojedinelé prípady ale naozaj už existujú prípady ľudí čo mali koronu v prvej vlne a ostali bez čuchu

cervenaruza123
22. nov 2020

@dajana1983 Moji rodicia aj surodenci mali koronu vsetci, vsetci stratili chut aj cuch, inak len lahke teploty mali jeden den a mierny kasel. Chut aj cuch kazdy inak. Dvaja stratili len na dva dni, traja na tusim 4 ci 5 dni, ze uz stresovali. A ocko nemal chut vyse tyzdna, cuch ale sa mu vratil skor. Tusim doteraz chute az tak neciti, ale uz to nie je radikalne. Vracia sa mu to pomalsie

dajana1983
autor
22. nov 2020

@cervenaruza123 chapem že je to individualne, a je to desný pocit už len pre moje 8mesacne mimi,ktoré je so mnou doma😒zatim je ok a dúfam že bude.Uz chápem tých,ktorých sa to týka...

kawasakier6n
22. nov 2020

@dajana1983 ja som tiez bola v stredu pozitivne testovana a v piatok som stratila chut..piatok sobota som vobec nic necitila a dnes sa mi trosku ciastocne chut vratila..paradoxne najlepsie to bolo rano ale v priebehu dna som uz zase necitila..takze zatial to hapruje..je to u mna zatial 3 den

dajana1983
autor
22. nov 2020

@kawasakier6n tak sa asi necháme prekvapiť čo s nami bude🙄 čítala som však že pokiaľ to napadlo iba zmysly,máme dobrú imunitu.Ale len bohvie čo už je vôbec pravda

majamat
22. nov 2020

aj aj som to mala a co sa rozpravam s ludmi, kotri mali covid, takmer vsetci mali stratu cuchu, ja tiez tak na 5den. na 6 den strata chuti,a le najvyraznejsia iba vtedy, dalsi den to bolo o kusok lepsie. prejavy sa zacali 30.10. teraz som uz fit, uz robim. a cuch sa do konca PN vratil, aj ked mam pocit, ze nie je tak vyrazny, ze niektore vone su tlmenejsie., ako byvali

majamat
22. nov 2020

@dajana1983 neboj, moja skoro 10r dcera a mm to vobec nechytili, za to pri chripke sa vycsinou vystriedame vsetci.

inak covid je ako horska draha, striedavo lepsie s horsie dni. ja som mala tepltoy 10dni, na 11den uz bez teploty. no 8-9den este cez 38°C, tovnako to aj zacalo 1 denteplotou nad 38°C. a 3 den uplne bez teploty. inak ma hlavne boleli dost svaly a klby, taka ta malatnost, unava a pod. ako pri infekcnych ochoreniach byva. po tyzdni sa mi rozbehol kasel, no s tym ej to zlozitejsie. ja mam chronicky kasel uz dobrych 20r a kaslem hlavne po namahe, ale teraz som kaslala aj v klude,a le kasel nebol vyrazne iny od toho mojho bezneho. mozno o kusok silnejsi. este stale akslem.,a le uz sa to zmiernuje. kasel je priznak, ktory pri akomkolvek infekcnom ochoreni moze dlhsie pretrvavat. trochu upchaty nos,a le bez nadchy. na zaciatku akoby trosku bolest hrdla,a le lvemi slaba a asi 1-2 dni.

majamat
22. nov 2020

@dajana1983 a pre povzbudenie. kolegyna bola tiez pozit. za 2 dni ochorela aj jej mama - dochodkyna, ale jej dcery zdrave. testovali len starsiu a negativna.
dalsia kolegyna bola tiez dost chora a syn 10r 2 dninadchu - pozit. a dcera s mm negati.
dalsia koelgyna len bolesti noh a mozno zpar dalsich prejavou,a le mala lahsi priebeh ako ja a jej dcera a jej vnucka co s nou byvaju su zdrave. dalsia kolegyna lahsi priebeh a nikto doma sa nenakazil. a dalsi kolegovia rovnako. u nikoho z kolegov neboli pozitivne, resp, aj keby, ake neboli chore deti, s vynimkou toho jedneho chlapca, co mal len nadchu. nieco na tom bude, ze deti su odolne, pripadne maju len lahky priebeh.

dajana1983
autor
22. nov 2020

@majamat joj ako vidím fakt je to rôzne a čo sa mi zdalo,kým sa ma to netykalo,ako banalita....ďakujem tebe aj ostatným za reakcie,nezvyknem byť hysterická,ale bála som sa hlavne o to moje Mimi😣 dúfajme že budeš čoskoro v poriadku aj ty a hlavne nech už sme teda aspoň imúnne😊

majamat
22. nov 2020

@dajana1983 ja uz som celkom fajn, iba troksku ten kasel,a le to som zvyknuta, kedze kaslem uz rooky. no tebe prajem skor euzdravenie a dobry priebeh a odolnost vojmu babatku.

evulienkaeko
22. nov 2020

@dajana1983 ja mam aktualne koronu, cuch som nestratila asi vobec a chut som stratila tak na pol, ale asi na treti den sa vratila. Inak skoro bezpriznakova, u mna velmi lahka chripka.

blumie
22. nov 2020

@dajana1983 mne sa vratili uplne na 8my den od straty. Aj cuch aj chut. Zvycajne do tych 10 dni sa vratia zmysly cca.
Ja som mala uplnu stratu chuti, nevedela som rozoznat ani sladku a slanu chut, ci pijem kavu alebo caj. A co sa tyka cuchu necitila som ani cigaretovy dym.

dajana1983
autor
22. nov 2020

@blumie tak budem dúfať že sa to vrati aj mne,vôbec si neviem toto predstaviť na pár mesiacov...

kawasakier6n
23. nov 2020

@dajana1983 chcem iba aktualizovat svoje spravy 😊 mne sa po 3 dnoch vratila chut..zacala som si davat bforte a mam pocit ze pomohlo..neviem

lopka1313
23. nov 2020

Moj priatel dostal covid priblizne v obdobi, ked bolo pilotne testovanie na orave a v bardejove. Mal aj priznaky, ale zvladal to - hlavne kasel, teplota nad 37 dva dni, unava. Cuch nema stale (ale to si "pochvaluje", lebo mu nerobi problem ist po niekom na wcko ani kydat hnoj u kamarata :D ) a chut sa mu postupne vracia, ale este to nie je ono... Takze urcite je to individualne u kazdeho.

dajana1983
autor
23. nov 2020

@kawasakier6n čo je to to konkrétne prosím ťa?

dajana1983
autor
23. nov 2020

@lopka1313 no teda😒 to už má chudak chlapec dlho...najhoršie je mne nechutí tým pádom nič jesť , neviem či si zvyknem

lopka1313
23. nov 2020

@dajana1983 no to hej, vraj sa mu aspon chut vracia, ale stale to nie je uplne ono... ale jemu to az tak nevadi (chyba mu, ale neberie to uplne tragicky), zas on vravi, ze chut si celkom domysli a on ma celkove postoj k jedlu, ze jeme preto, aby sme dodali telu ziviny, tak to az tak nevnima...

dajana1983
autor
23. nov 2020

@lopka1313 fajn nasadenie,aspoň sa z toho nezrúti 😀

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dajana1983
autor
23. nov 2020

@miriam11 tak vidim že je to ozaj bežný jav🙄

kawasakier6n
23. nov 2020

@dajana1983 co myslis?

dajana1983
autor
23. nov 2020

@kawasakier6n bforte?

kawasakier6n
23. nov 2020

@dajana1983 aha klasicke z lekarne Bkomplex forte

dajana1983
autor
23. nov 2020

@kawasakier6n dakujem

eliska105
23. nov 2020

rodinnej príslušníčke sa vrátil po cca 5 dňoch, ale mala ťažší priebeh celkovo.. a kamoške po cca 10 dňoch už tak na 70% 🙂