Ahojte , stratila som chuť aj čuch som chorá, mám aj sople , nič necítim ani tú najsilnejšiu vôňu , ani čo jem . Poraďte , čo na to ? Kedy sa mi vrátia ?
pri nádche bežne strácam čuch.Vráti sa po odoznení choroby.Pri covide ťasžko povedať....
Budeš mať covifd mne sa vrátil čuch po mesiaci
Po chorobe . Ja to mám pri každej respiracnej viroze
Mne sa to v živote nestalo , ani chuť nemám už poriadne . Strašne zlý pocit , som zvedavá kedy sa vráti , pretože takto fungovať niekoľko mesiacov by ma asi vystrelo…
Ja strácam čuch, chuť " bežne" pri chorobe.
Ale keď som mala covid " teraz" v dec.min.roku, tak som vedela,že to nie je tá " bežná " strata.
A covid test to len potvrdil.
Skús sa otestovať...
Ja som to tiez raz mala davno pred covidom, bol to velmi neprijemny pocit. Trvalo to tak 3 dni. Ak je to covid, tak to moze byt horsie, mojej mame sa cuch vracal cca rok.
Nedavno som mala zapal dutin a strata cuchu a chuti trvala tak cca tyzden. Nevratilo sa to cele naraz, ale trvalo to postupne. Najprv som citila len intenzivnejsie vone a chute, potom aj tie dalsie.
@mamamasama Alebo možno aj o týždeň. Netreba šíriť paniku 🙂
Bola som u doktorka dala mi antibiotiká , ale ako to bude z čuchom nevie. Pretože nevie či je to covid alebo nie . Test v lekárni nemali. Zajtra kúpim . Čítala som , že čuch sa dá sj trénovať …
Ja mavam stratu cuchu spojenu s uzivanim kvapiek do nosa. Hned ako prejde vrchol - bolavy nos a sople zacnem znizovat davky a cuch sa postupne vrati.
@nat_kat vychadzam z osobnej skusenosti 😅
Ahoj môžeš mi povedať kedy si začala cítiť.Ja to isté strata cuchu aj chuti.Mala som ATB zapal dutin,uz ma to drží 2 týždne.och..aké ATB si brala?
@ivanocka83 po 2 týždňoch som začala pomaly cítiť. Ale poviem ti, že ja čuch už nemám 100 percentný, taký mám pocit … antibiotiká si nepamätám aké som mala .
Ak je to covid, tak možno o pol roka