Strata čuchu a chuti

tins1
1. sep 2021

Ahojte , píšem či aj niekto z vás má takú skúsenosť alebo sa s niekym takým stretol. Pred rokom a trištvrte , som mala úraz , odpadla som a padla som zo schodov. Udrela som si hlavu , mala som krvácanie do mozgu , prasknutú lebku , opuch mozgu , otras mozgu. Trvalo mesiac kým som sa z toho ako tak dostala. No od toho času , nemám chuť a ani čuch … už skoro dva roky necítim čo jem, a ani čo dýchanie … nerozlišujem absolútne nič … čizeee 0% zo 100% co bolo predtým . Nikdy som si nemyslela že tieto zmysly môžu byt tak dôležité pre život (vážte si ich ) moja otázka znie , či ste sa s takým niečim stretli , a či poznáte niekoho kto to má , kto to prežil … alebo sa z toho dostal . Ďakujem

simona139469
1. sep 2021

Mám známu, ktoru nejak kopol kon do hlavy pri pade. A tiež ako dostala sa z toho ale ma obmedzený čuch, chuť si niesom istá. Ale ako nie úplne stratila iba take bežne vône moc necíti iba ak je to už fakt niečo silnejšie. Neviem presne, my sa poznáme len pár rokov a to sa jej stalo už skôr

sabca99
1. sep 2021

Môže to byť, pretože mozog je veľmi komplikovaný orgán, už si to spomínala aj svojmu neurológovi?