Strata chuti a čuchu po covide

saska85
24. okt 2024

Čo Vám pomohlo k prinavráteniu chuti a čuchu a za akú dobu?

mimusha3
24. okt 2024

Mne nič. Vracať sa mi začali cca pol roka po prekonaní kovidu, cca rok trvalo kým sa vrátili úplne, no a teraz mám pocit, že čuch mám tak o 100% lepší, čo je teda úplná katastrófa..

gelory
24. okt 2024

Nič, tomu asi nemáš ako napomôcť. Proste musíš len počkať. Čítala som aj také prípady, kedy to trvalo niekoľko mesiacov.

nicinka0
24. okt 2024

@saska85 kolko to trva?

abcabcada
24. okt 2024

Ja som mala covid pred viac ako 2 rokmi, chuť sa mi vrátila asi do týždňa, čuch nemám dodnes...

nicinka0
24. okt 2024

@abcabcada ja som mala takto tiez cez 2 roky som nemala cuch, mne pomohla biorezonancia az

saska85
autor
24. okt 2024

@nicinka0 este len 4dni

saska85
autor
24. okt 2024

@nicinka0 cooze 🫣

uskrnica
24. okt 2024

tiez som si na to musela len pockat, neviem, ci realne nieco na to existuje, podla mna ani nie 😀

nicinka0
24. okt 2024

@saska85 tak by som tomu dala este cas...ja ked som bola aj po 2r potom u doktorky, tak ona len ze dajte si vitamin B ..ja ze ok, dik..tak som hladala alternativy..ale ja som mala ozaj tak, ze som necitila absolutne nic.. aj ked som vylievala chemicke wc co mame na zahrade /ak niekto ma, tak vie aky smrad je z toho/ a to som vobec necitila... ostatnych napinalo :D

livuska124
24. okt 2024

@saska85 čítala som viacero článkov na túto tému a vo viacerých som našla podobné odporúčania. Keďže ide v podstate o "narušenie" nervových zakončení, tak sa odporúča na ich regeneráciu B-komplex, alebo Milgama-N, či Revitanerv. Niekde som čítala, že treba čo najskôr začať s "vonnou terapiou." Voňať rôzne vône (kávu, chlieb, sprchový gél, proste čokoľvek aromatické, čo máš doma), aj keď zatiaľ tú vôňu necítiš... treba takto ovoniavať veci pravidelne, každý deň, niekoľkokrát.... Ak to do pár dní (týždeň, dva) neprejde, ísť na ORL - tuším vedia predpísať aj iné, silnejšie lieky.

arieska
24. okt 2024

čuch sa mi vrátil po polroku. Ale niektoré veci už nikdy nevoňajú ako predtým 🙂

nicinka0
24. okt 2024

@abcabcada vyskusaj tu biorezonanciu

michellemary
24. okt 2024

@livuska124 toto pomohlo priateľovmu otcovi, každý deň voňal najsilnejšiu manželkinu voňavku, o 10 dní bol úplne ok. 🙂

livuska124
24. okt 2024

@michellemary ja som o tom kdesi čítala, že proste tie čuchové bunky musíš takýmto spôsobom trénovať, aby sa obnovila ich funkcia...

saska85
autor
24. okt 2024

Stale voniam vsetky vonne olejceky co mame doma, hnusnu tymianovu mast z Justu, ostre vonavky 😂

livuska124
24. okt 2024

@saska85 ja som úplne prvú zacítila zrnkovú kávu. Skúšaj ďalej a nielen olejčeky, aj rôzne jedlo napríklad. A skús ten revitanerv ak by sa čuch nevracal.