Strašné vyčerpanie po pôrode

20. feb 2023

Baby zažila ste si niektoré strašne vyčerpanie po pôrode? 😒
Ja som hotova. Ja som 6dni po pôrode. Počas tehotenstva asi v 2mesiaci sme mali doma crevnu virózu, pár kg som pri nej schudla, aj som odpadla asi 2krat z vycerpania vtedy počas chrípky. Potom som do konca tehu pribrala ledva 7kg. Teraz ako som porodila mám úplne pocit akoby mám taký “scucnuty” žalúdok, brucho ako doska že ledva dycham. Keď sa najem viac , nejde ani odgrgnut , musím si poležať. Kojím, tak v noci spím tak dokopy keď to zrátam 4-5hodin. Na váhu som radšej ani nevstala od pôrodu. A cítim sa úplne vyslabena. Plačliva som z toho že nevladzem. Dneska sme isli s malou k dr. Niesla som ju vo vajíčku jedno poschodenie a u dr som skoro odpadla od zadychania. Len som lapala po dychu asi pol hodinu. Bývame na 3poschodi bez výťahu a tak isto som po pár schodoch musela vždy oddychovat. Ja som z toho hotova, čo sa to somnou deje 😒 bojim sa.

kp7333
20. feb 2023

chod k lekarovi, nech ti spravi krvny obraz. pravdepodobne anemia. A vitaminy uzivaj. Skus si cez den pospat, ked sa bude dat.

autor
20. feb 2023

@kp7333 keď má prepúšťali z nemocnice mala som hemoglobin 119, praveze chválili že super po pôrode

deti95060810
20. feb 2023

vyčerpanie, popr. popôrodná depresia....
treba veľa spať , oddychovať a dobre výdatne jesť.

domka222
20. feb 2023

Ja som po pôrode tiež bola ako vyžmýkaný vecheť. V noci spánku minimum, cez deň som málo jedla. Keď som si našla režim s dieťaťom, začala som aj pravidelne jedávať, lebo už som vypadala fakt hrozne. Po druhom pôrode som si dala na to veľký pozor, aby sa to neopakovalo a vždy si našla čas na jedlo. Snaž sa jesť, aj keď v malých dávkach, ale často.

iapam
20. feb 2023

Magnézium a lekár. Treba vyšetriť štítnu žľazu.

kp7333
20. feb 2023

skus sa v noci vyspat, ak kojis, daj si dieta k sebe do postele, aby si mohla kojit v polospanku. nasad si vitaminy, hlavne b-complex, nech sa rozjes. a snaz sa jest vydatne, aby si trochu pribrala a nabrala silu - tvaroh, maso, zeleninu, ovocie...A skus travit cas vonku, idealne na slniecku.

andy37
20. feb 2023

Daj tomu čas, si čerstvo po pôrode. Zo začiatku som ani ja nevládala, sotva som vydržala hodinu na prechádzke a keby sa nedrzim kocara tiež odpadnem. Hlavne čo najviac oddychuj, spi keď sa dá, staraj sa iba o seba a bábo. Ostatné nechaj na mužovi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka_ke
20. feb 2023

vždy keď môžeš si ľahni, dojči poležiačky, zapoj rodinu nech ti pomôžu, oddychuj a naberaj sily, jedz všetko čo ti chutí a kedy ti chutí, bude to lepšie

poslednepogo
20. feb 2023

Ja som bola po pôrode vyčerpaná extrémne mesiac

kubkovamama
20. feb 2023

Je to normálne,podobne a plus som mala depku,v kuse revala,nikto mi nemohol prísť do cesty.Ked som aj mohla spať,zas sa mi nedalo.Prve 2-3mesiace si plná hormónov,ono to pôjde z tela von,preto sa často ženy sťažujú,že po pôrode sa potia ako myši a furt si na wc.Ono je aj dobre tomu pomôcť,snaž sa kvalitne jesť a hlavne veľa piť.Tehotenstvo a porod je podľa mňa katastrofa pre telo,skúsila som 3x a každá je vyčerpaná viac či menej a kto tvrdí,že je v tip top forme tak klame.Mne to trvalo tak 10mesiacov dať sa do stavu,že som sa cítila ako tak o.k.Tiez krv a všetko bolo v poriadku.Jednosucho sa s tým telo vyrovnáva samé a ako uzná za vhodné.Nie nadarmo máš všade,že 9mesiacov trvá tehotenstvo a 9mes kým budeš v poriadku.Kazdy deň vonku,pomaly sa poprechádzať s kočíkom,zas nie nasilu,ale treba byť na vzduchu,urob si niečím radosť,kúp si nieco pre seba-nie pre dieta,ani chlapa,ani do domácnosti,čisto iba niečo tvoje čo ťa veľmi poteší.Ak by si zvládla,skús aj cvičenie pre maminy s deťmi,raz do týždňa sa trochu pogulat na fitloptach ti neuškodí a pookreješ.

martinka13
20. feb 2023

Mala som presne takýto stav. Ešte v pôrodnici mi vzali krv. Extrémne nízke železo. Nasadili liečbu, rýchlo to zabralo.

autor
20. feb 2023

@martinka13 keď má prepúšťali z nemocnice má chválili že mám super hodnoty hemoglobínu 🤷🏻‍♀️😞 tak tým to asi nebude

autor
20. feb 2023

Ešte mám aj zapálene prsníky tak len bojujeme v noci s kojenim. Boli to strašne , Pália má z toho až ruky a chrbtica 😞

autor
20. feb 2023

Baby tak hovoríte že to je normálne ? Ja sa bojim už myšlienky mám kadejaké že sa mi niečo stane 😞 po prvom pôrode som nebola až takáto. Ale tam som neschudla tak ako teraz 😒 najhoršie že aj ked si cez deň môžem pospať , síce mám doma ešte 5rocneho , tak sa mi od únavy nedá ani zaspať 😒

autor
20. feb 2023

@lucka_ke keď aj to dojčenie je boj u nás. Bolesť, mala sa jeduje a kým sa vôbec napapa to trvá sj hodinu a pol 😒

kiki68
20. feb 2023

Utekaj k lekarovi, nieco nebude oki, mozno zelezo v krvi, to najskor. Ja som vela spala, hoci som bola inak ako super v poho. Take zakladne veci by mali spravit, lebo clovek nikdy nevie