Strašne sa bojím operácie a narkózy

gabilili
21. aug 2019

Ahojte neviem ci som jediná ale strašne sa bojím narkozi... Čaká ma operácia štítnej žľazy a neskutočne sa bojím tej narkozi, ten blbí pocit že sa už nezobudim 🙄 doma mám 6 mesačne a 6,5 ročne deti a chodia mi po hlave len tie najhoršie myšlienky... Ešte nemám ani termín a už teraz mam staví úzkosti a strachu ☹️

rainbow82
21. aug 2019

Ahoj,ja už som mala asi 6 operácii v narkoze.Ludia sa boja ale niet sa čoho báť 😉.Nemysli na najhoršie lebo to bude ešte len horšie.To zvládneš 😉

gabilili
autor
21. aug 2019

@rainbow82 ved sa bojím aby som si tými zlými myšlienkami aj niečo neprivolala... Ty si sa nebála ani pri jednej?

nasasa_1
21. aug 2019

@gabilili Ja som sa bala pri svojej prvej operacii strasne, pri dalsich dvoch uz menej. Ja som, ale skor rozmyslala najprv ci sa zobudim, potom ci sa nezobudim pocas zakroku, potom co sa mi bude snivat a takto ma napadali blbosti. Kazdopadne ani pocas jednej som sa nezobudila pocas zakroku, nic sa mi nesnivalo, mala som pocit ze som zavrela a otvorila oci, ako keby to trvalo sekundu. Pri prvej narkoze mi vyberali mandle a abscesy pod nimi, bola som uspata asi hodinu a pol, mala som vtedy asi 23 rokov. Ked sa ma pytal anesteziolog na sale ci sa bojim povedala som, ze ano a on ze coho a ja ze no toho ze sa nezobudim a na to mi povedal, ze haha no ale to vam uz bude jedno a nebudete o tom vedet. :D Takze mi bolo este horsie, aj ked to chcel odlahcit. Oni ta pred tym odvazia a daju ti na tvoju vahu a potom ako ti pichnu naladovku to nebudes tak v hlave riesit. Najhorsie pre mna bolo vzdy cakanie na naladovku.

rainbow82
21. aug 2019

@gabilili tak mala som strach to nepopieram pri prvej.Vsetko mi napadalo aj to koli tomu že som mala uz dieťa ročne.Pri každej operácii sa človek bojí že sa nepreberie.Ale inak už som to brala športovo potom.

lyci
21. aug 2019

@gabilili ja som bola od malicka aspon 10x v narkoze a nikdy mi ani nenapadlo bat sa. uz to ani nepocitam. ani neviem preco a coho by som sa mala bat. naposledy predminuly rok 2x. mam 36. jedine coho sa mozes bat, ze clovek rozprava niekedy hluposti, ked sa prebudza. napr. ze lubim sanitara, ktory ma prekladal na lozko 🙂

slavuska1506
21. aug 2019

@gabilili Ja som sa tiež tak bála, keď mi išli robiť kyret. Presne toto, že už sa nezobudím alebo mi tam niečo vyvedú zle. ALE NEBOJ. Dali mi uspávačku do žily a masku (neviem, či s kyslíkom alebo tiež niečo uspávacie). Iba som počula, ako divoko pípa prístroj, ktorý zaznamenával môj pulz. Strašne som sa bála. A potom ma vyplo. Ani neviem kedy, ani ako. Len som sa zobudila na to, že sestrička volala moje meno a ja som sa jej spýtala, či už vstávam do roboty 😂 Nikto už tam nebol. Previezli ma na izbu, bola mi dosť zima a nemohla som zaspať, lebo som bola uplne prebratá. Ale všetko v pohode. Držím palce.

lindusss2016
21. aug 2019

Moja mama sa z narkozy neprebrala 😥 takze ja sa bojim az panicky, ale uz ma uspavali 2x a teraz ma caka treti zakrok. Dokonca uz 2 x uspavali mojho maleho, vzdy bolo vsetko v pohode. Je dobre o svojom strachu anesteziologovi povedat, oni ta ukludnia

janka54321
21. aug 2019

Mna caka v septembri operacia zlcnika a tiez sa bojim toho, ze sa nepreberiem, alebo dostanem nejaku bakteriu...som logicky uvazujuci clovek, ale tu moj rozum prestava mysliet, jednoducho sttach je vacsi

emmusska
21. aug 2019

Ako to si myslim, ze ma kazdy clovek, ktoreho cka operacia. Je to proste neprijemne a taky strach je si myslim, ze prirodzeny. No isto to dobre dopadne, neboj sa ty nic

kataka10
21. aug 2019

@gabilili Ja som mala uplnu anestezu pri kyrete. Tiez som sa trochu bala ze ako to bude prebiehat, ci nebudu komplikacie. Ale bolo to uplne v pohode. Ani neviem kedy som zaspala, len som sa zobudila zo sna na to ze niekto vola moje meno. Bol to anesteziolog so sestrickou, uz som lezala v posteli na izbe. Takze vobec sa neboj, vsetko bude v poriadku.

0hena0
21. aug 2019

@gabilili prestan ihned takto uvazovat. Nesmies. Ano, narkoza prinasa rizika, ale prinajhorsom si len nespomenies na meno kolegyne. Ako ja. Vypadok pamate trochu. Strata spomienok 🤓 inac pohoda. Tiez mam uz asi 6,7 narkoz za sebou. Som tu a stale v medziach normy normalna 😂

kakika007
21. aug 2019

Ja svoju prvú operáciiu som mala v decembri 2018, operácia chrbtice. Brala som to doslovne s humorom, vôbec ničoho som sa nebála, ešte som si tam srandu robila. Ani neviem ako ma odstrihlo a zobudila som sa (teda sestrička ma prebrala) po zákroku, cele to trvalo 4 hodiny.

janinah
21. aug 2019

Ja som človek z operačnej sály a tvoje obavy sú zbytočné.Dnes už máme lieky,prístroje a hlavne odborníkov..komplikácie malé byť môžu,ale všetko sa zvládne a pacient o tom ani nevie napr. že sa zvýši,zníži tlak,pulz,čo sa okamžite a dobre zvládne.....pokial je to ozaj zlé,tak ti pomôže psycholog,nie je to hanba toto s ním riešiť.Aristi tie tieto reči nemajú radi,raz sa jeden pacient pýtal,či sa prebudí a rázna sestrička mu povedala,že ak im neverí,tak nechsapáči odísť,nik ho tam nasilu neťahá..a mala pravdu.Teda bud sa nastavíš pozitívne hoc aj s pomocou psychologa alebo ...opakujem,bojíš sa zbytočne.

eru331
21. aug 2019

Neboj sa ty nič. Ja už to vnímam tak proste že idem, keďže tých operácií mám za sebou teda dosť. Ako až máš neúmerný strach, možno by ti psychológ pomohol, ak si myslíš, že sa s tým sama teda nepopasuješ

haanovajana
21. aug 2019

@gabilili ja som mala v marci operaciu,tiez som sa bala strasne ze sa nezobudim.Ked som isla na operacnu salu som sa triasla.Dali mi naladovku a masku,tak rychlo som zaspala aj zobudila sa.Kazdy mame z toho strach,uvidis prejdete ti to rychlo,len to cakanie.

mamcotka
22. aug 2019

Tiez sa bojím hlavne pri cisárskom reze zrejme ma caka a spinal nechcem. aj toho sa bojim
Pred rokom som mala narkózu, kyret. Kratka a v pohode ale ja potom zle dycham a neni mi dobre .. preto sa bojím

blunka
23. aug 2019

aj ja. Mam 38 rokov a doteraz ziadna narkoza.
Mam z toho strasny strach. Celkovo mi vadi ked nemam veci co sa so mnou deju pod kontrolou, preto som ani nikdy v zivote nebola opita.
Uz som sa uspesne vyhla narkoze 3x. 2x som odmietla kyret a 1x nuteny cisarsky.
Nastastie vsetky 3 razy som sa dobre rozhodla.

gabilili
autor
28. sep 2019

@blunka bože už sa to blíži... Zajtra nástup do nemocnice v pondelok operácia.... Je normálne že sa strašne ale ze naozaj veľmi bojím? Neviem prečo ma napadaju len tie najhoršie scenáre... Ze zomriem... Ze sa nezobudim... 😰😱

zuzka6542
28. sep 2019

@gabilili neboj všetko bude ok 🙂 len si tvrdo fajn pospis. Ja som mala operáciu 12.9 ja sim tak stresovala že som sa až triasla a všetko bolo ok. Operovali má 4 hodiny.

mamcotka
28. sep 2019

@gabilili to sa neboj. Si pod kontrolou..

blunka
29. sep 2019

@gabilili ježiš by som sa pokakala od strachu - úzkosť by som mala celý víkend.
Ja ti moc neporadím, ja sa sama bojím 😀.
Ale je fakt to čo píšu baby, že kde môžeš byť lepšie pod kontrolou ako v nemocnici ?
A tiež si myslím, že ten šialený strach, je len strach z neznámeho po 1x.
Že keď pojdeš do narkózydruhý raz, už sa nebudeš takto šialene báť 😀.
Držím palce.

blunka
29. sep 2019

@gabilili koľko asi má trvať operácia ?
Lebo je asi fakt rozdiel byť v narkóze 6 hodín a 15 minút.
Teraz ma napadlo - teraz asi pred mesiacom bola na operáciu moja babka 84 rokov.
Kvôli veku už sme boli upozornení, že v takom veku môže narkóza spôsobiť problémy - že už by po prebudení nemusela byť rozumovo v poriadku, aj to babka musela podpísať.
Aj ona má silné alergie na cudzie materiály a musela mať hadičku v nose. Tam sm esa naozaj báli čo jej tá narkóza spraví.
Ale nič, po prebudení bola úplne fit.
Takže keď to zvádla moja 84 ročná babka, tak tvoje mladé telo to zvládne určite.

zontik
29. sep 2019

@gabilili Neboj sa..máš strach, zvýši sa ti tlak, aby ti to ešte neodlozili. Neviem, či si veriaca, ja keď som išla na svoju prvú operáciu, mi jedna pani vraví- nič sa ty neboj, len sa zver Panne Márii, ona ťa svojim plášťom prikryje..či už pomohlo to, neviem, ale tiež som sa bála, tak si to skúsila, a naozaj, naraz som bola kľudná, a nebála som sa..a tak už to robím pri každej operacii, teraz bola i dcérka, tiež som jej ju zverila, je Mama, tak sa o nás postará 😊 tak kľud, a nohy v teple😁 držím palce 😉

nikolienkoo
20. aug 2024

@slavuska1506 do roboty pred operáciou si na pobavila ďakujem 😂😂😂😂

snowflakenel
20. aug 2024

Neboj sa,,mozjo ti daju pred.narkozou aj,,,naladovku,, to ti bude.vsetko jedno. A.sestricky.vedia pekne ukludnit. Ja som strasny posero a zvladla som 5x narkozu. Naozaj,sa nemas coho bat. Ten pocit, ked zaspavas, je zvlastny,,proste ta ,, odpali,, no nie je to neprijemny pocit. Ked sa zovudis,,budes v poriadku ,,drzim palce.

janka2007i
17. sep 2024

@gabilili ja to iste bojím sa že tam odpadnem od strachu keďže nemám rada keď mi niekdo dáva niečo na tvar mám pocit že sa udusim . Prosím ta ako si to zvládla 😥❤️