Strašné pocity na vracanie - črevná viróza

21. sep 2023

Prosím vás ja mám často tráviace problémy, chodím aj na gastro.
No teraz večer mi začalo byt strašne na vracanie. Teraz ležím a tak sa to vystupňovalo že mi je brutálne zle no zatiaľ nevraciam. Počúvam aj od okolia že je nejaká črevná viróza akurát. Môže to takto začínam, len tazobou a strašným pocitom na vracanie 😫 či to by som hneď zvracala bez tých ťažkosti ? Ako vám to prebiehalo prosím ak ste si tymteraz prešli ?
Ja sa hneď bojim o seba 😫

andy37
21. sep 2023

Ja som si tým prešla akurát minulý týždeň, od rána únava, nechutenstvo, a celé sa to rozbehlo až poobede aj zvracanie aj preháňanie. Ale našťastie do večera to prešlo, potom som len na druhý deň bola slabá bez energie.

eliska125
21. sep 2023

Mala som to nedavno… večer mi nechutilo jesť, neskôr ma tak hnusne bolel žaludok od od prejedenia ale nebola som vobec najedena. A keď som ľahla a zaspavala som tak mi prišlo zle…

autor
21. sep 2023

@andy37 a mala ste predtým aj taký strašný pocit na zvracanie keď ste ešte nezvracala?
Fuj bože…

eliska125
21. sep 2023

Ja áno..lakovala som si nechty a myslela som si že mi je nevoľno z toho :D vracala som potom celú noc a rano bolo už lepšie ale celé dalsie 2dni veľka slabosť nechutenstvo a teploty

autor
21. sep 2023

@eliska125 čo ste si počas zvracania davala ? Aby som bola pripravená … no neviem či je toto viróza keď zatiaľ nezvraciam ale je mi strašne …

andy37
21. sep 2023

Keď som nasilu čosi zjedla tak mi z toho bolo ťažko, cez obed som si pospala ale nepomohlo mi to. A poobede už začali kŕče v bruchu tak už to zo mňa išlo von oboma smermi.

eliska125
21. sep 2023

V noci nič..ani nič by do mna nevošlo.. rano potom colu po troške a tyčinky som zobala celý deň..inak až v ten večer čierne uhlie ale to až ked už bolo lepšie..dobry je rehydratačný roztok po troške

lulu0123
21. sep 2023

Ja som to mala minuly tyzden Maly mi zvracal cely den a mne len bolo strasne zle.Nakoniec som nezvracala.Podla mna sme mali to iste,len mna to len lizlo.Nasledne este dalsie 2 dcery zvracali a hnackovali.

jarmila2010
21. sep 2023

hylak a kinedryl si daj....mohlo by ti to prejst...alebo cierne uhlie(2tbl) a kinedryl

jarmila2010
21. sep 2023

a matovy caj po troske...

beataxxx
21. sep 2023

Teraz je toho plno, nas to chytilo vcera skoro celu rodinu, nastastie dnes je uz lepsie, zacalo to pocitom na vracanie, horuckou, hnackou a potom opakovanym vracanim, vyzera to na jednodnovu virozu

zenulkaaa
21. sep 2023

Nemusis vobec vracat. Ale proste moze Ti byt len zle…mizno ta neskor prezenie.. kazdy to prezivame inak.
mne tak byva pri tychto crevnych virozach, vzdy zle ale nevraciam. Trva to tak den, na druhy uz ok, len bez energie. Snaz sa oddychovat a lezat, kym to neprejde. A neboj, prejde to, rano ti bude lepsie.

autor
21. sep 2023

@zenulkaaa ďakujem za povzbudenie 🙌🏻 … zatiaľ sedím na postely a snažím sa predychavat tie pocity hnusne … ako na jednej strane by som bola radšej keby sa vyvraciam a uľaví sa mi lebo toto je za trest, ani spat ani nič …

ivkav5
21. sep 2023

Ahooj, ja som tehu a včera som sa s mojim slabým žaludkom ulakomila na vyprážaný syr🙈 dnes mi je extrémne zle, presne ako opisuješ, no pripisovala som to jedlu ale zas neviem, či som aj nechytila črevnú, keď čítam tvoj popis… tiež mi je extrémne zlee, na zvracanie, nadvihuje ma ale nevraciam…kŕče, bolesť, prerábanie v žaludku, nič nemožem zjesť🙈 a k tomu strašna únava a zimnica…máš tiež takú hnusnú ťažobu na žaludku? A bolesť na dotyk?

autor
21. sep 2023

@ivkav5 úplne ako popisuješ. Aj mi je zima a unavena som , ale nedá mi spat to ako mi je zle 😒😒

autor
21. sep 2023

@ivkav5 mne len prebehnú myšlienky k jedlu a už má napína

ivkav5
21. sep 2023

Presne to isté mám🙈 presnee…len som k tomu všetkému ešte aj tehotná a keďže som tento týždeň lietala aj po pohotovostiach, tak je možné, že som tam chytila nejakú pliagu🙈

autor
21. sep 2023

@ivkav5 ja som takto pred rokom bola tehotná s tiež som schytala crevnu 😫 teraz tu vedľa mna spi mala a cítim sa asi tak ako predtým … fuj keby sa mi dá aspoň vyvracať

autor
21. sep 2023

U nás je to už jasne z čoho mi je zle, starsi syn sa akurát pozvracal 😫

rozkvet1
21. sep 2023

Neboj sa. Čo sa týka vracania, bolo by super keby sa ti to podarí. Telo sa zbaví toho čo nechce. Nezabudnite na pitný režim a určite sa hneď neboj. Môže ti byť normálne zle bez príčiny. A lež na chrbte, keď ti je zle. To je poloha kedy sa viac uľaví

autor
22. sep 2023

Žienky prosím vás tiež ste sa cez tu crevnu cítila tak že vás začal bolieť každý kúsok tela?

eliska125
22. sep 2023

Áno.. aj cca 1-2 dni po.. ako pri chripke bolesť všetkych svalov

zenulkaaa
22. sep 2023

Ano boli pri tom aj cele telo, chrbat, teplota sa moze pridruzit. Ale verim ze ti je dnes rano uz lepsie.

autor
22. sep 2023

@eliska125 no mna tiež , až v hlave má pichá …

autor
22. sep 2023

@zenulkaaa sila že som nakoniec ani nezvracala aj keď nad záchodom som nie raz stala čo by som sa radšej … ale nieje mi už AŽ tak na zvracanie ako večer a v noci. Ale zato má začalo bolieť fakt všetko každý pohyb až hlava …
A maly mi teda zvracial celu noc 😫

lilianka28
22. sep 2023

Pre takéto prípady mám vždy doma Silicea gél (Silicea Gastro-intestinal Gel). Kupujem vždy radšej taký v sáčkoch, nie vo fľaške (kvôli trvanlivosti po otvorení).
Overený viackrát, zaberá určite aj na žalúdok aj na črevá.

Ak chcete zastaviť vracanie, tak ako prvá pomoc tiež torecan čapíky.