Strašne ma bolí noha

17. sep 2021

Dievčatá, idem si pre radu.
Strašne ma bolí noha, akoby tá kosť na pravej strane zadku, strieľa mi to do stehna a už aj do prstov. Hocikedy sa neviem postaviť, bolí to pri pohybe,ale aj v kľude. Kríže ma nebolia,myslela som,či nie z toho,alebo zápal sedacieho svalu? Pomaly ani chodiť neviem 😭
Neviem, či s tým mám niekam ísť,kedže som v 17tt, či ma vôbec budú riešiť.
Ako si pomôcť? Budem vďačná za akékoľvek rady

bubla97
17. sep 2021

To je určite zápal sedacieho nervu. Mňa to trápi roky, v tehotenstve mi pomohli na fyzio, kde mi ukázali cvik, ktorý mi zabral a už odvtedy nemám problémy. Ak niečo aj pociťujem, že by to malo začať , zacvičim si a je to preč. Skús navštíviť fyzioterapeuta/tku - ja som mala špeciálne babu, ktorá sa venovala tehotným. K dr som sa nachodila pred tehotenstvom dosť, nepomohol nikto. Len liečili bolesť ale príčinu a odstránenie oni neriešia.

bolarazjedna
17. sep 2021

No podla mňa by si mala navštíviť lekára. Lieky od bolesti sa môžu dávať aj tehotným ženám, samozrejme, sú isté obmedzenia, ale napr v 2 trimestri sú najširšie možnosti. Ono to není tak ze môže sa iba magnézium a Paralen a basta. V infikovaných prípadoch (co tvoj asi je, keďže trpis a ledva chodíš), krátkodobo sa môžu užívať aj iné lieky bezpecne, bežné protizápalové alebo aj tramal, opiaty...možno máš zablokovaný sakroiliakalny kĺb, aj to môže vyzarovat do nohy, môžu ti pomôcť obstrekom.
A čo sa týka odstránenia príčiny, tak tam platí, že najviac si pomôžeš cvičením - napr Pilates, správne držanie tela, pravidelný pohyb, a inak nedvíhat ťažké veci, neprechladnut na kríze, nerobiť prudké, skakave pohyby, jednostranne chrbát nepretazit.