Strašne chrápem - priateľ spí v inej izbe

katakomba28
23. okt 2014

Ahojte kočky, máte skúsenosti s liečbou chrápania alebo metódami ktoré vám pomohli, chrápem a priateľ spí v inej izbe, mám obavy že nám to naruší vzťah.

ivec16
23. okt 2014

@katakomba28 nemas nahodou nadvahu? Kup mu stuple do usi ;)

sense
23. okt 2014

skus zajst za lekarom aby zistil pricinu chrapania, ja som ako dieta chrapala a mala som plny nos polyp....po vybrati bolo vsetko ok, inak priciny mozu byt rozne, moj muz chrape ked je velmi strasne unaveny inak nie....myslim ze to ze mate oddelene spalne vztah nenarusi....

katakomba28
autor
23. okt 2014

Za akým lekárom by bolo vhodné zájsť? ORL? Lebo som počula že v Martine je spánkové centrum ale neviem to nikde nájsť.

sense
23. okt 2014

@katakomba28 bud za obvodnym alebo ORL...

amonda
23. okt 2014

@katakomba28 http://www.unm.sk/index.php?m=811
tam dole je nejaká ambulancia pre spánkové poruchy spania, mozno ti poradia.
A inak standardne - ak mas nadvahu odporuca sa schudnut, pravidelne sportovanie, su nejake jedla, ktore nie su vhodne pred spanim..pozri na nete, ale ak toto nepomoze, tak urcite by som zacala obvodakom a asi by ma kdesi posunul 🙂

katakomba28
autor
23. okt 2014

Vďaka baby, mne je strašne smutno keď sa zobudím a tam sama. Dnes sme to znovu vyskúšali vzdal to o tretej a odišiel.

bamb27
23. okt 2014

@katakomba28 normalne na ORL, mozes mat naprd prepazku,,, to treba spravit, ale nie som vedma, musi to kuknut lakar kazdopadne

anina33
23. okt 2014

U nas je to naopak ☹ od kedy mame male deti spime tiez oddelene.

amonda
23. okt 2014

@katakomba28 No inak my takto fungujeme s mangelom - v opacnom garde, on je ten kto neuveritelne chrape a snazila som sa mu cmukat, otacat ho a podobne, ale on chrape proste v kazdej polohe, este aj na bruchu....jedine co sme z toho mali, bolo to, ze ja som bola nervna, on tiez, lebo som ho tym cmukanim tiez budila a odkedy chodim prec, ked mi to chrapanie vadi, sme obaja spokojni, ja vyspata, on vyspaty...takze neber to tak zle, ja to povazujem za najlepsie, co sme mohli spravit 🙂

zuzankamalikova
23. okt 2014

Aj u nas je to opačne 😀 moj muž strašne chrape..ale u neho to spôsobuje nadvaha...je tučný,tak sa mu ťažko dýcha 😒

ervenka
23. okt 2014

@katakomba28 Napisem nasu skusenost. Ked sme s mm zacali spolu byvat, vsetci ma vystrihali, ze hrozne chrape, az sa dom trasie. A fakt to bolo sufalstvo. Ani jednu noc som nevydrzala... Kedze mmm chrapal stylom- zadrziavanie dychu- ticho a potom nadych stylu vynorenie z vody- (presne ako moj otec) poslala som ho ku dr. Ale ona, ze neeeeeeee, nema sleeping disorder. VEd ma len 33r. ze schudnut. Ale kedze moj otec zomrel na masivny infarkt, navse pri pitve sa zistilo, ze prekonal par tichych infarktov (jazvy na srdci a dr., ktory robil pitvu sa aj mojej mamy spytal, ci otec v spanku nezadrziaval dych a ked povedala,ze ano, dr ho okomentoval, ze tie infarkty mohli byt z toho), poslala som mm spat ku dr. Ta ho teda poslala do spankovej kliniky, tam ho oblepili ako vianocny stromcek, spal tam celu noc. Vysledok- zadrziaval dych piemerne 36x/hodina. Pristroj zachytil pauzy dlhsie ako 10sekund. Tak si to vyratajte ako asi dychal.. MM dostal specialny pristroj s maskou, spi s tym kazdu noc. BErieme aj na dovolenky. Zlepsila sa mu kvalita zivota, menej migren, menej unavy. Inak, niektory dr. hovoria,ze sleeping disorder nema az tak vela spolocne s nadvahou (napr. moj otec bol cely zivot chudy) ze ide skor o to, ze mozog nevysiela pravidelne signaly aby clovek pravidelne dychal, vyslu sa signaly az ked je telo v strese, nastava "vynorenie z vody" niektory ludia ze az podskocia.

ichbinich
23. okt 2014

Urcite k lekarovi, kedze chrapanie moze mat 100 pricin a teda je na to 100 rieseni... To uz vidis z tych par odpovedi tu: od polypov cez nadvahu, prepazku az po spankove apnoe...

anah88
23. okt 2014

@katakomba28 Ahoj...pozri si túto stránku, možno ti to pomôže, je tam Ambulancia pre spánkové poruchy dýchania - za zavolanie a opýtanie nič nedáš: http://www.unm.sk/index.php?m=811
inak určite treba navštíviť všeobecného lekára a ten/tá ti dá výmenný lístok - odporúčam aj ORL...moja spolubývajúca strašne chrápala, ako to sa niekedy nedalo spať, žiadne osvedčené metódy nepomáhali a nakoniec jej zistili zväčšené krčné a nosné mandle, tie jej vybrali a odvtedy som ju chrápať nepočula...držím palce,aby sa ti to podarilo vyriešiť

marionmarion
23. okt 2014

@katakomba28 najcastejsou pricinou je nadvaha ( ani nemusi byt nejaka velka) alebo zahlienenie...nemavas rano plny nos, nevykaslivas hlien, alebo nemas povleceny jazyk? aj to moze byt pricinou...

katarina644
23. okt 2014

@katakomba28 ahoj, nemas nahodou nosne mandle?

barnica
23. okt 2014

Ja napisem svoj pripad ☺ Mala som problemy uz pred spankom ,pocit vecne zapchateho nosa a pocit ze sa nemozem vysmrkat. 20minut som smrkala a chrchlala kym som mala konecne pocit ze mozem spat. Manzel ma v noci castokrat kontroloval ci vobec dycham lebo som vraj prestala dychat a potom zrazu po dlhsej dobe sa z hlboka nadychla. Chrapala som tak ze som sa obcas sama zobudila natie divne zvuky. Manzel nemal nervi a stahoval sa do obyvacky. Az ma nakopol kamos a sla som k orl dokrovi vysetrenie bezbolestne rychle a zistili ze mam vretenovito skrutenu nosnu prepazku a tym zuzeny priechod jednej nosnej dierky. Malo som aj vonkajsi efekt takzvany orli nos ale myslela som ze je to iba vizualne. Robili mi septoplastiku na r miestach sekali kost ale ked som sa prebrala z anestezy nebola to az taka bolest,skor tlak. Ked mi vybrali tamonadu a vyplachlasom si nos zlakla som sa lebo tak bol zrazeniny krvi ale je to pooperacny stav a do par. Vyplachov zmizol. Bacha!nemozes smrkat! Len vyplach ale hned sa mi lepsie dychalo. Teraz nemam problem s chrapanim ani dychanim. Nosny sprej uz nepouzivam 😌 a manzel spi pri mne

david1991
23. okt 2014

@katakomba28 Ahoj skus http://www.prozdravi.cz/naplasti-proti-chrapani... utlmi ti chrapanie ,
dalsie skus http://www.chrapat.sk/?gclid=CjwKEAjwzqKiBRCAyd... kupil som to dedovy po case sa jeho chrapanie utlmilo a nebolo to take strasne babka vravela 🙂 ak napises do Google chrapanie vyskoci ti

Približný počet výsledkov: 453 000

Verim ze tam nieco najdes co ti pomoze.. Drzim palce , mne chrapanie nevadi ja spim ako buk :D