Strašná vyčerpanosť po nádche, ktorá prešla do zápalu dutín

3. dec 2024

Ahojte,

poradte nieco na znovuzrodenie, mala som uplne obycajnu nadchu s bolestou hrdla, normalne za dva dni celkom ok, nebola som unavena, čo čert nechcel udrela mi nadcha do dutin, som uz vyse dvoch tyzdnov po zapale a ja normalne mam problem umyt riad a navarit, aka som slaba, stale ma pobolievaju dutiny aj hlava, solux, kapucinka, zdrave jedlo automatika...ale co este, moze to tak dlho trvat 😔, rozmyslam ci neopytam prednison, na dutiny mi vzdy za par dni zabral, aku mate skusenost so zapalom dutin, bojim sa, ze po navrate do prace to nevydrzim v tomto stave 8-9 hodin denne makat

katie253
3. dec 2024

Podla mňa to bol kovid. Skus Kalobu kvapky a Sinupret.

autor
3. dec 2024

@katie253 nemala som covid, okrem testu, ktory bol negativny, uplne iny priebeh, mala som 2 x covid a bolo to, ze nic, toto mi udrelo do dutin tam je problem, nad tym Sinupretom som rozmyslala, ale mne uz nadcha presla, len taky divny opuch a bolest zostala v dutinach

30majka71
3. dec 2024

Prednizon neviem aký dôvod by naň bol. Skôr ten sinupret alebo nejaký zodac, prípadne akýkoľvek liek na alergiu.

viera77
3. dec 2024

Tak toto by som už riešila s lekárom...zápal hrtana + zápal dutín si nedávno u mňa vypýtal ATB + antihistaminiká, dovtedy nepomohlo nič.

autor
3. dec 2024

@30majka71 raz mi dala orl prednison a hned mi vsetko preslo

autor
3. dec 2024

@viera77 ano brala som atb, antihistaminika mam doma

rozculena
3. dec 2024

ak ťa stále pobolievajú dutiny tak tam máš stále hnis

katie253
3. dec 2024

Išla by som k obvodnej a na rtg dutin

autor
3. dec 2024

@rozculena ja praveze nemam hnis, mala som priesvitne hlieny aj crp v norme, ja tym, ze mam polypy takto zvyknem po nadche reagovat :(

autor
3. dec 2024

@katie253 no to musi poslat orl, cize zase tortura obvodny, orl potom rtg a vsade chori ludia, ja sa potrebujem len nejak doliecit, uz nemam nadchu ani teplotu

katie253
3. dec 2024

Mna na rtg poslala obvodná, na orl som nebola

rozculena
3. dec 2024

choď na ORL,on ti to pozrie s kamerou....ja som napr.bolesti nemala,a mala som dutiny plné ale sople mi vôbec netiekli.

autor
3. dec 2024

@rozculena hej no, ak to neprejde budem musiet, toto som uz mala a viem ze mi dala prednison a bolo po chorobe, len sa mi tam hrozne nechce ist, vzdy ma plnu cakaren chorych ludi, aby som nechytila nieco dalsie

kittykat22
3. dec 2024

chod na ORL, dostanes kortikosteroidnu liecbu. Ja som to neriesila dlho a dostala som z toho chronicky zapal dutin a nasledne chronicku unavu. Bol to strasny pruser. Pouc sa na mojich chybach a chod rovno na ORL. Keby som nerobila somariny a nesnazila sa to vyliecit sama a prechodit a neviem co vsetko, usetrila by som si problemov.
Ono sa to rado vracia - obzvlast ak mas dieta. Potom ked si chora to vzdy skace na tie dutiny ako su oslabene.

autor
3. dec 2024

ja som dva tyzdne fukala vkuse priesvitne sople a hlieny, uz som nechapala odkial to lezie

autor
3. dec 2024

@kittykat22 ano, presne na toto kortikoidy vyborne zaberaju, lebo dutiny hned odpuchnu

autor
3. dec 2024

skoda, ze treba vymenny listok

kittykat22
3. dec 2024

chod rovno na ORL nech ti to riesia. Tie dutiny su strasne. To ti potom nefunguje hlava vobec. Chod pekne po vymenny listok - stoji to za to. Dutiny taka banalita ale dokaze to narobit take peklo, ked to neliecis.

letfenixa
3. dec 2024

Mám kortikosteroidy, antihistaminika, Sinupret, všetko denne, FESS operáciu dutín a zápaly mám skoro nonstop :(

autor
3. dec 2024

@kittykat22 ja som dostala na pohotovosti atb, aj u dr. som bola, len skoda, ze mi nenapadlo pytat prednison, ja mam nočnu moru z čakarni, minule u zubara na mna jedna vkuse kaslala a posmrkovala v cakarni a takto to skoncilo

autor
3. dec 2024

@letfenixa ja som mala 2 roky pokoj aj napriek polypom, kde ma uz strasila operaciou, ale tak stalo sa, chapem ta, mala som v minulosti take problemy, da s az toho dostat, len to trva dlho

letfenixa
3. dec 2024

@autorka mne už v podstate nemajú čo dať/poradiť, ORL mi povedal, že ma ľutuje.

autor
3. dec 2024

@letfenixa ono pri ludi s komplikovanymi dutinami je istota udrzat sa zdrava, ja som vyse roka nemala ani len nadchu predtym vkuse dutiny..pol roka vkuse..mne velmi pomohlo odstavovanie, ale teraz sa mi oslabila imunita inou chorobou, viem, ze tie dutiny su trapenie, najma ak anatomicky je nejaky problem, ja som este operaciu nemala