Ahojte ...viem že by som podobný problem našla niekde tu ale nechce sa mi hľadať !
Mám 3 deň mrchu a je to hrozne ! Včera som ledva obsedela s drahým cestou autom ku kamarátom ....keď prešiel po jame bolo to hnustné a bolestivé ! Ale dalo sa to prekonať ! Dnes so mňa "kydaju " zrazeniny krvy ktore maju cca 5 cm niekedy !Nestáva sa to však často !! Raz mi to nedalo , ešte na strednej a tak som sa zo školy vypýtala a šla na gyndu ! Doktor ma takú "špinavú " vykydal na kozu a musel spraviť aj sono ! Mal podozrenie že by to mohla byť aj cysta ! Pfuu no naštastie nebola !!!! Neviem už ako si sadnuť alebo ľahnuť alebo aký liečik si zobrať ! Ibalgin a iné tabletky nepomáhajú ....doktor mi predpísal Algifen ale ten už dávnejšie došiel !
Mohlo by to byť aj tým že dlhšie beriem HAK ? ....Alebo tým že minuly mesiac som mala slabšiu mrchu ? Bolesť som citila 2 dni ani zrazeniny neboli !
Ak ste boli niekedy v podobnej situácii prosím dajte tip čo treba robiť aby to prešlo !!!!
Ďakujem
@bodka13 nie nie ....toto je hroznééé ! Zaberal mi len Algifen a ten je len na predpis pokiaľ viem !! Tak neviem čo idem vymyslieť !
Mrcha končí v utorok alebo stredu tak neviem či navštívim doktora ! Je tam zas ten problem že som u neho bola vypísať vymenny listok aby mi stary doktor poslal kartu k nemu ....ale tak sná´d by ma vyšetril aj bez karty :/ ...
@simca1702 ahoj, zevraj zabera aj kanavit dava sa malim detom ale zevraj stlmuje menzes aj po porode
@nikolet_89 tak s tymto som sa vôbec nestretla ....:/ pfuuu som nervozna riadne s toho ...!!! Znervoznilo ma to ke´d
@bodka13 napísala že to môže byť endometrioza ....samozreme som šla googliť ,nepoznám to a keď som sa dočítala že u 50% žien spôsobuje neplodnosť .....ej nebolo mi všetko jedno !!!
@simca1702 ak si min. mesiac mala slabšiu a teraz takúto silnú...no to poznám....môže to byť tým, že jeden vaječník je v nadprodukcii. tak mi to vysvetlil gyndoš...alebo že druhý je "slabší", preto každá druhá mrcha je taká- bolestivá a so zrazeninami...no nič moc
určite choď k dr.
@erulka77 hm....dufam že pomôže 🙂 Tak vravíš Nospa ? A nevadí že užívam HAK ? nechcem si narobiť ešte väčšiu galibu :/ :/ popravde neviem čo robiť !!! Všimla som si že ak sa namáham alebo chodím dlhšie je to horšie ! Tak budem čuškať doma v teple ....ak to neprejde po skončení mrchy idem na gyndu, možno ma ani nezobere keďže stary doky mu ešte neposlal kartu asi !!!
Nospa sa da kupit bez receptu ja mam sice silnejsiu az 80 mg ale mne urcite zabera skus tu nospu a urcire to ries to nie je normalne a vobec nevadi ze beries antikoncepciu netreba sa bat kludne mozes mam zdrav. skolu neublizi to ti
@simca1702 je zvlastne ze mas take problemy aj s HAK, HAK vacsinou tlmi bolest, a aj intenzitu menstruacie... Mne nospa nezabera, ale skus... na kazdeho moze inak posobit... ja som zacala uzivat pupalkovy olej, treba ho brat pol roka, ale zabral mi v podstate hned.. je to prirodny produkt a urcite tym nic nepokazis... zrazeniny mavam tiez, ale v poslednej dobe nie su take velke a aj krce su znesitelnejsie, od kedy beriem ten olej... pre istotu mozes ist k lekarovi, ale predpokladam, ze ak nic nezisti, tak ta dalej riesit nebude, a myslim, ze pokial nebudes mat cysty alebo viditelne zmeny, tak ta dalej vysetrovat a patrat po pricine bolesti a zrazenin nebude - pokial sa nesnazis otehotniet (kedze beries HAK tak asi nesnazis)... A keby si aj endometriozu mala, tak ak nechces mat este deti, aj tak by ti dali len HAK... mozno by ti pomohla skor zmena HAK... no pre istotu chod k lekarovi a uvidis... ale isto staci po skonceni ms
@simca1702 dnes ísť asi do lekárne a dokúpiť nejaké lieky od bolesti,bolesť sa dá tlmiť aj teplými obkladmi na podbruško a po skončení menzesu alebo najlepšie hneď v pondelok ísť ku gynekológovi - podľa opisu by mohlo ísť aj o endometriózu 😒
PS: podľa názvu diskusie som čakala,že ktorá žienka ťa vytočila 😀 😀 😀