Strašná horúčava a vysoký tlak

juraj456
29. dec 2023

Opäť idú sviatky s víkend. Mne dnes prišlo pri sedení nevoľno a chvíľku strašne návaly horúčavi trvalo to pár sekúnd včera mi robili EKG a že nič tam nevidia. Tlak som mal vysoký asi 10 minút neviete či to môže byt z tých AD alebo čo to mohlo byt? Atak? Dakujem

stanulienkat
29. dec 2023

Preco stale zatazujes lekarov s Ekg? Uz ti 100x poradili, aby si riesil psychiatra. Nieze tam nic nevideli, tam nic totiz nebolo. Tlak ti stupol na 10 min z psychiky. Chory clovek potom dostane termin k internistovi o 3 mesiace.

juraj456
autor
29. dec 2023

@stanulienkat dobre ale myslíš že z ničoho nič to prišlo? Zo psychiky?

stanulienkat
29. dec 2023

@juraj456 ano. Keby to nebolo zo psychiky, tak to metrva 10 min, ale niekolko hodin. Takisto mozes mat aj zly tlakomer.

deti95060810
29. dec 2023

píšeš že berieš ad...ako dlho ich berieš a čo berieš...nedali ti aj niečo na ukľudnenie?

mamina7070
29. dec 2023

ani mu neodpisujte dajte si jeho meno do vyhladavania a hned vidite o co ide

mali by mu zakazat pristup na MK

juraj456
autor
29. dec 2023

@mamina7070 ja sa ospravedlňujem že tu vypisujem len nemám sa koho opýtať niektoré veci hneď , nikto z doktorov nevedel čo mi je dám som si to musel dohľadať. Mám dve deti a 3 na ceste len sa usilujem neviem či predstaviť že ich tu nechám.

juraj456
autor
29. dec 2023

@stanulienkat takže ataky sa môžu prejavovať aj takto nie iba z úzkosti/strachu zo smrti?

juraj456
autor
29. dec 2023

@deti95060810 beriem citalopram 20 mg ráno a večer 2/3 tritico beriem to dva mesiace

mamina7070
29. dec 2023

@juraj456 bol si u c doktorov robili ti x vysetreni (ekg echo atd ) a namiesto toho aby si riadne spolupracoval s psychiatrom liecil sa (ak to doma nedavas tak aj hospitalizacia) a psychoterapie
tak nicis svojim detom detstvo a svoju tehotnu zenu tiez
vies ake to ma dopady na deti zivot s takto psychicky nestabilnym clovekom ???
nie je hanba mat psychicke ochorenie hanba je ho neliecit a najma ak mas rodinu a deti

juraj456
autor
29. dec 2023

@mamina7070 keď ja nemám psychiatra to je na nič. Mne to to trvá 4 mesiace už a tak pred mesiacom a pól som sa sám dopátral že prišla na mňa úzkosť, panička porucha. Niekoľko rokov som sa naháňal, som pozitívny človek , nechápem prečo to prišlo z ničoho nič a trvá to stále je to hnusoba tá psychika. Psychiatra možno zoženiem na nový rok dúfam. Mne AD dali na internom.

mamina7070
29. dec 2023

@juraj456 tak dva mesiace beries AD a neni si ani objednany k psychiatrovi kde sa tiez caka na terminy ? a chodis si namiesto toho po urgentoch na ekg a pod ?
ved mas mat zodovednost voci svojej rodine predsa ? to ako kontroluju na internommcinloecba zabera ci netreba upravovat ? psychiater je lekar convystudoval medicinu a robil si atestacie atd na tuto oblast

juraj456
autor
29. dec 2023

@mamina7070 nie na pohotovosti som bol 2 krát to boli začiatky že som nevedel fakt čo sa robí , či infarkt či čo a na EKG som bol včera lebo som bol na prehliadke a bol som po ataku Zak obvodná že mi spravi odrazu EKG. Až teraz ku psychiatrovi lebo na internom mi dali lieky a že to sa upraví. A neprechádzalo to tak som to sám začal riešiť

lalenka33
29. dec 2023

@juraj456 máš 2 deti a tehotnú manželku. Tvoje kroky mali už dávno smerovat k psychiatrovi. Stavy, ktoré denne popisuješ sú psychického pôvodu. Keď máš ,,atak" cítiš sa ako pred infarktom, búši ti srdce, stúpne ti tlak, točí sa ti hlava, trasieš sa. Po podaní liekov ako Neurol, Lexaurin, Apaurin to prestane. Aj na pohotovosti pri vysokom tlaku pichnú magnézium a apaurin na ukľudnenie. Keď atak pominie aj tlak klesne.
Internista dá klasické AD, ktoré sú bez preskripčného obmedzenia, ale nie každému zaberú. Ty si toho príkladom. Hneď v utorok rieš psychiatra.
A skús si kúpiť Aswaghandu. Je to malý zázrak.

juraj456
autor
30. dec 2023

@lalenka33 hned v utorok mám volať tak uvidíme ale niekto vravel že majú do 7 dovolenku tak skúsim inde pripadne. Takže myslite že mi dá silnejšie AD? Dakujem

irusa
30. dec 2023

Mňa skôr zaujíma ako toto zvláda tvoja tehotná manželka... Lebo mňa by už z teba asi.... Ty si hotový hypochonder, ktorý má tretie dieťa na ceste.... O ženu sa nebojíš napríklad ako zvládne pôrod, či vkuse kontrolujes len seba a vlastné bytie....??? Lebo toto, co tu predvadzas v poslednej dobe je už aj na psychiatra veľa... Jednoznačne musíš sa spoliehať sam na seba a pracovať na svojej psychike... Nik iný ti nepomôže len ty sám... Viem o čom píšem... Prešla som si tým....aj x nových príspevkov, ktoré tu každý deň zakladáš je úplne zbytočných... Nikto ti tu nepomôže

juraj456
autor
30. dec 2023

@irusa tak jej to nedávam na starosť samozrejme jej nehovorím o každom svojim probléme. Musím začať ja viem aj sa snažím. Budem riešiť psychiatra určite možno len lieky nesadli.