Strašná bolesť zuba bez nervu

seron2
3. júl 2024

Veľmi ma začal bolieť zub v ktorom už vraj nemám nervy sám odumrel . Lekárka mi to čistila pred mesiacom celé zubné kanáliky lenže terez to začalo bolieť na dotyk tak že keď náhodou sa toho dotknem idem vyskočiť po plafon a nedajbože sa toho dotknú a hryst na Tom nemysliteľné takú boliest som v živote nezažila nevie niekto poradiť ? Volať môžem až ráno zubárovi a idú tri dni voľna ďakujem za rady či to bude zápal alebo nejaký hnis nemá nik skúsenosť? .

nikaeli
3. júl 2024

Nevolala by som, rovno by som tam šla. Ráno zvyknú ošetrovať bolestivé a neobjednané. Mňa tak bolel mŕtvy zub s hnisom pod koreňom - nerv vytiahnutý a vždy, keď mi ho uzavreli, do večera som bola zelená od bolesti. Otvorili, prečistili, nechali pár dní otvorený. Aj atb som brala. Držím prsty nech ti je lepšie 😉

seron2
autor
3. júl 2024

@nikaeli keď moja zubárka to tak má že aj keď ta boli nevezme ta hneď musis sa ohlásiť pár dní dopredu až tak vezme má strašne veľa ľudí a priestor pre takéto stavy žiaľ bez ohlásenia nemá . Tiež ta to bolelo na dotyk úplne strašne? Ďakujem ti za radu 😊❤️

tykat
3. júl 2024

@seron2 mas v zube nejaku vlozku? Ak ano treba ju vyskrabat aby mohli plyny unikat. Ak plombu tak na pohotovost. Zubara ktory neberie prednostne bolestive pripady by som.vymenila.

annnna18
3. júl 2024

@seron2 prosim ta ten zub mas uz uzatvoreny? Teda vyplnila doktorka kanaliky alebo ti to uzavrela len provizorne?

seron2
autor
3. júl 2024

@annnna18 iba provizórne dočasná je tam nie normálna plomba

seron2
autor
3. júl 2024

@tykat áno dočasnú vložku

tykat
3. júl 2024

@seron2 vyber ju cim skor von, ulavi sa ti.

nikaeli
3. júl 2024

@seron2 tak to máš presne taký istý priebeh ako ja - pri dočasnom uzavretí neskutočná bolesť, ani ťuk jazykom - stačí zub otvoriť, uvoľní sa tlak - nezaberie jej to viac ako 5 minút času.

seron2
autor
3. júl 2024

@tykat s čím to mám sama otvoriť ? Nemám skúsenosť

seron2
autor
3. júl 2024

@nikaeli bude to hnis či nejaký zápal? Cítim v ňom nejaký taký tlak a ako keby pulzovanie stále

seron2
autor
3. júl 2024

Ešte aj keď si doma tabletku tak ta bolest na dotyk vôbec nemizne

seron2
autor
3. júl 2024

Dám *

nikaeli
3. júl 2024

@seron2 vŕtačkou.. sama si nepomôžeš. Bude tam hnis, a teda zápal. Preto ti to pulzuje a cítiš tlak. Ak vieš, že ťa ráno dr. neošetrí, choď na pohotovosť. Úplne vážne.

tykat
3. júl 2024

@seron2 niecim ostrym, manikurove noznicky, hrubsia ihlica, vycistit, namocit do alkoholu, alpy... najlepsie keby ti to niekto vybral. Tie vlozky nie su velmi pevne. Mne zubar vzdy pripominal, ak by bolelo tak vybrat.
Ale teda idealne ist na pohotovost.

nikaeli
3. júl 2024

@tykat no ja by som to takto neriskovala...

nnikka
3. júl 2024

Choď na pohotovosť a tam ti to vyberu a nechajú aspoň otvorený zub. Ja som si to vyberala sama a strane má to bolelo.

tykat
3. júl 2024

@nikaeli to je krajna moznost, ale tu bolest poznam, to ide cela celust a hlava vybuchnut. Mne zubar vravel vybrat a netrpiet. Vlozka sa da, horsie by bolo kebyze tam ma trvalu plombu, to uz len k zubarovi vyvrtat.

selenka7
3. júl 2024

Na pohotovost a dat si ten zub vytiahnut. Moja obvodacka vzdy velmi varuje pred mrtvymi zubmi, sama mala kvoli nim velmi vazne problemy so srdcom. Taketo hlboke zapaly netreba podcenit.

seron2
autor
3. júl 2024

Sama to preč nedám skúšala som troška poškriabat ani sa to nehne ...

seron2
autor
3. júl 2024

@nikaeli ešte sa spýtam pri vŕtani ti dali injekciu keď si to mala také boľavé ?

nikaeli
3. júl 2024

@seron2 nie, to vŕtanie vôbec nebolelo. A keď to poviem ja, čo mám od detstva fóbiu zo zubárskeho kresla, tak mi môžeš veriť. Naozaj pár sekundová záležitosť. Vyvŕtala vložku a odchod domov. Hneď sa mi uľavilo - tlak povolil, bolesť zmizla.

aliaray1
4. júl 2024

@seron2 mne takto robili panoramu snimok a ked videli, ze tam je zapal otvorili zib znovu a precistili. Ozvalo sa to asi po 15 rokoch a zasa panorama a resekcia - zubna chirurgia (zachranili mi aj ked mrtvy, ale predsa moj zub)