Strach zo zubára - bojím sa ihiel

ratka800
1. aug 2022

Ahojte idem zajtra k zubárovi na vŕtanie zubu. Strašné dlho som nebola, pár rokov, lebo sa bojím keď mi zub umrtvuje. Bojím sa strašne ihiel, veľakrát odpadnem keď mi pichne doktor ihlu, a neviem ako sa mám ukľudniť, keď viem že mi tu ihlu bude treba pri vrtani. Pre mňa to je hrozný stres odpadla som už asi skoro všade. Aj u obvodnej, gynekológa atď. Neviete mi niečo poradiť? Dúfam keď tam budem ležať mi nebude až tak zle! Stále to posúvam, ale už to nemôžem posúvať musím to prekonať 🙂 ale sa tak strašne bojím, že mi bude zas zle a odpadnem.
Prosím, taku radu, nech si nedávam umrtvit...nezvládam tu bolesť, ..

pribinak
1. aug 2022

@ratka800 tak sa daj uspať

ratka800
autor
1. aug 2022

@pribinak 😀

minutka
1. aug 2022

Dnes su injekcie velmi tenke a nie su takmer citit. Ja mam extremny strach zo zubarov. A zvladam to iba za pomoci injekcie. Som za nu teda fakt vdacna. Raz som bola u zubara s manzelom. Teda ja ako pacient a on ma drzal za ruku 🙈 cize mozno by mohol ist niekto s tebou.

ratka800
autor
1. aug 2022

@minutka fu no hádam to budem zvládať lepšie ako pominule roky.. ďakujem 🙂 určite niekoho zoberiem so sebou. Dnes mám stres z toho celý deň

diewcatqoo
1. aug 2022

Existuje taky znecitlivejuci sprej, resp. krem, ktorym ti moze namazat dasno pred pichnutim. Alebo si nechaj dat nejaky oblbovak, midazolam alebo rajsky plyn... ale nie kazdy zubar to robi.

ropucha6
1. aug 2022

@ratka800 no spomen si, ako by to bolelo neumrtvene bez injekcie 🙂 kazdopadne uz toto nerob, ze nechodis kazdy rok, potom to vzdy byva horsie ako ked mas preventivky. Hlavu hore, prezijes.

ninusa221
1. aug 2022

@ratka800 ahoj ja som nenavidela zubárov od malička. Ja som fakt v našom meste bola u každeho zubara, ktorí mi vzdy napisal ze odporúča psychiatrické vyšetrenie aky cirkus som tam urobila 😀😀😀. Mama sa vzdy hambila… potom mi pomohlo že mi zrusi zaracha ak si dam urobit zub tak som si dala. Teraz posledne 2 roky mam krásneho mladého zubara ku ktoremu sa velmi tesim😂…
Takze rada naj si pekneho zubara 😂😂😂

andrea112255
1. aug 2022

@ratka800 neviem ako to robia ale už 2x som bola u zubára kde ni vrtal zub a dal plombu.. Nikdy predtým som injekciu nedostala ale asi 3 roky dozadu som bola u súkromného zubara a ponúkol mi injekciu. Moja predstava bola klasická injekcia s dlhou ihlou a až ma oblial pot keď som si predstavila že mi to pichne rovno do ďasná a tie sú citlivé ale dala som sa nahovoriť.. Bola som milo prekvapená keď som videla že vzala do ruky tu injekciu ktorá vyzerala ako '' pero'' a ihla bola malička a tenucka ale aj tak som sa bála lenže sestrička tam niečo urobila..neviem co to bolo lebo som sa radšej ani nechcela pozerať ale bolo to také akokeby chladný vzduch ktorý mi priložila k dasnu a vtedy začala zubárka pichať a poviem ti absolútne to nebolelo. Vôbec žiadnu injekciu som necítila a potom už začala zubárka pracovať a ja som si pohodlne sedel v kresle a oddychovala 🙂 normálne to bolo super.. A teraz pred 2 týždňami som bola znovu a tiež som si nechala pichnúť injekciu samozrejme bezbolestne.. Radosť chodiť k zubárovi 🙂 normálne sa teším :D takže ak máš naozaj strach tak ti vravím ničoho sa neboj ta injekcia neboli absolútne a ešte si aj môžeš aj pospať v tom kresle :D.. Ale tak ja som bola u súkromnej a netuším ako to chodí v štátnej takže záleží kde pôjdeš... Take normálne injekcie možno dávajú vtedy keď idú trhať zub a potrebujú to ešte viac a poriadne umrtvit

Takže ešte raz.. Neboj sa! Poprípade chod s niekym kto ti bude oporou ale určite chod.. Stále lepšie ísť každý rok a postupne ošetrovať zuby ako nechodit vôbec a potom budeš plakat nie len z toho aké zničené máš zuby ale možno aj z tej ceny co ti potom povedia

ratka800
autor
1. aug 2022

@andrea112255 som u súkromníka 🙂 takže hádam to bude dobre..
Ďakujem!

ratka800
autor
1. aug 2022

@ropucha6 máš pravdu ďakujem 🙂 určite sem zajtra napíšem ako som.dopadla 😁

ratka800
autor
1. aug 2022

@andrea112255 zubara mám mladého 😀😀😀

jaskolka
1. aug 2022

Ihly sú maličké a tenké, to nie je nejaká 10 cm "dýka" akú ti zabodnu celú do ďasna. Pichá sa pár milimetrov, a zaroven sa odsava, takže ti to ranu aj ochladzuje (asi to bol ten chlad v príspevku vyššie)

andrea112255
1. aug 2022

@ratka800 tak tomu ver že bude 🙂 a aj ta injekcia bude v pohode

slavomira236
1. aug 2022

@ratka800 bojím sa zubára aj ihiel ak ho mám navštíviť celý deň pred návštevou až hnackujem...ale ihla u zubára neboli zubárka má ešte len vidí a už ju vyťahuje inak by mi zub nespravila lebo tam kričím skacem von z kresla

ratka800
autor
2. aug 2022

No ahojte ženy ďakujem vám za každú radu a podporu 🙂 už mám po zubárovi a zvládla som to, priznám sa že celú hodinu čo mi niečo robil mi bolo zle a stále som sa nejak hýbala a bolo mi aj na odpadnutie, ale neodpadla som 🙂 robil mi viac vecí, termín ďalší mám na ďalší piatok musí mi dokončiť nejaké zúbky. A ta injekcia, mali ste pravdu nieje ju skoro vôbec cítiť. Skôr mi prišlo nepríjemné ako cítim že mi všetko trpne 😀a z toho mi prišlo trochu zle ale zvládla som to, to je hlavné 🙂 nabudúce sa budem báť určite menej.

ratka800
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denisaaairdacova
22. jún 2023

@ratka800 tak isto som ja natom strašne sa bojím od zubára a od iniekcie zajtra mám ísť k zubárovi a normálne mi jee zle s toho