Strach zo smrti po pôrode

p_alexandra
4. sep 2024

Dobrý deň prajem. Som týždeň po 2. pôrode, mám doma 2 dcéry. Veľká má 2.5 rokov. Od 1. pôrodu sa bojím smrti, že náhle zomriem, nechám tu dcéru sama. no od 2. pôrodu je to hrozné, neznesiteľné, stále rozmýšľam nad tým, kedy zomriem, pozorujem svoje telo, a hneď mám zle myšlienky... Chcela by som ísť aj k psychiatrovi, no kojim, a viem, že vtedy to musím dokončiť... K psychologičke každý týždeň nemám možnosť chodiť. Mám výčitky svedomia, neviem čo so sebou, každý deň plačem, v noci nespím, plačem, rozmýšľam... Je tu niekto kto to mal?
Čo odporúčate? Ďakujem krásne.

pieksamaki
5. sep 2024

@p_alexandra popôrodné blues nie je sranda.....ak máš manžela povedzi mu svoje pocity....mali by ste akútne vyhľadať pomoc......nie je hanba si privolať aj záchranku keď je najhoršie kym sa dostanete k adekvátnej psychologickej pomoci

robertoo1
5. sep 2024

@p_alexandra takéto veci by si nemala vôbec riešiť sú aj krajšie myšlienky ako to že kedy človek zomrie,,,, veď máš manžela partnera nech je ti oporou,, užívajte si spolu ako rodinka ešte dlho dlho😉

eli3k
5. sep 2024

@p_alexandra ako to myslis, ze ked dojcis nemozes k psychiatrovi? Kvoli liekom? Urcite chod k svojmu lekarovu vseobecnemu, porozpravaj mu, co prezivaa, nech ti pomoze najst moznosti. Snaz sa nebyt s detmi sama. Nema ti kto pomoct, mama, svokra, kamaratka? Toto je taka nahovno dova, ze kazdy sam zije a to niekedy dolahne,. Zaciatky su narocne, ale neboj sa, nejak si to nastavite a bude dobre. Hovorila si to manzelovi?

ivangeline
5. sep 2024

A aj každý týždeň si nájdeš čas na psychológa! Žiadne výhovorky, začni o tom rozprávať, nech ta to neudusí. Zomrie každý. Potrebuješ to spracovať.

marianarem
5. sep 2024

@p_alexandra Moja kamoska odkojila 2 deti s antidepresivami, nic im nie je. Takze urcite chod k tomu psychiatrovi. S psychologom sa da konzultovat uz aj online, takze raz do tyzdna by muz snad mohol postrazit na hodinu deti, pripadne niekto iny.

svetlonos
5. sep 2024

Toto nie je sranda, ani si sa poriadne nepamätal z jedného porodu, tam to to začalo a teraz to len pokračuje. Okamžite ries a fakt kludne aj sanitku volaj keď treba.
Mňa taka sprostost tiez teraz napadla v noci zrovna. Ani nie o smrti ale som jedna z tých, ktoré neskoro rodili. No takto myslieť predsa nemôžem a hneď som zavrhla myšlienku na nizky vek detí a moju "starobu".
Ale ja sa viem rýchlo znova prepnúť do normálu. Ty potrebuješ odbornú pomoc a nájdeš si aj čas, len sa ty nič neboj.

taktotedanie
5. sep 2024

@p_alexandra mozes kojit aj sa liecit- to kde si taku blbost pocula, ze by si musela ukoncit kojenie

jajanka31
5. sep 2024

V ktorom si meste? V BA je jedna super p. Doktorka ak si z BA napis mi a ja ti napisem meno. Mozes ist k nej aj s babatkom..

nika23t
5. sep 2024

@p_alexandra určite radím psychologicku, najskôr si nájdi čas, aj keď viem, ze pri dvoch deťoch sa Ti to vie zdať nemožné. Ja som takto chodila, keď mala mladšia 4 mesiace a staršia 3 roky. Každý týždeň, nechcela som lieky, a psychologička ma za pol roka dala do poriadku. Potom som ešte chodievala dlhšie, ale už sa intervaly predlžovali, už to bolo raz za 2 t, potom raz za mesiac, potom raz za 3. Ale neskutočne mi to pomohlo, neviem, kde by som bola bez toho. A viem, ze to je nesmierne náročné zaspávať aj prebúdzať sa so strachom, a keď si mama nedokáže užívať vlastne deti a radovať sa z nich, lebo ma čierne myšlienky. Taky strach dokáže paralizovat celého človeka. Držím Ti palce, už to, ze to chceš riešiť je cesta von.

p_alexandra
autor
5. sep 2024

Dakujem za odpoveď, hovorila som to manzelovi a dnes alebo zajtra sa dohodnem so psychologickou.. dufam ze to pomoze.

barborkabar
5. sep 2024

@p_alexandra uff, choď k obvodnému dr. povedz čo je vo veci a možno sú nejaké homeopatiká alebo niečo podobné. ale psychologička je v tomto prípade na mieste.

cimage
5. sep 2024

Ak ti to casovo nevychadza, kedze mate 2male deti, tak skus najst pomoc aj online. Kludne popros niekoho o pomoc aj v domacnosti, rodinu, kamaratku. Si este kratko po porode, musis si odpocinut. Hormony su este splasene, preto mas tieto myslienky.

kiki68
5. sep 2024

Za mna pekne na lieky v tomto stave

p_alexandra
autor
5. sep 2024

Viem, že preto mam take myslienky, len je to strašidelné.. uz to riesim 😊 dakujem za odpovede