Strach z vyšetrenia - sono hrčky

18. mar 2024

Ahojte,
zajtra ma čaká sono vyšetrenie hrčky, čo mám za uchom - je to tvrdá nebolestivá nepohyblivá hrčka, z ktorej mám teda rešpekt a strach, že by mohlo ísť o niečo vážne. Mám ju tam od novembra/decembra a moja Dr si myslí, že ide len o uzlinu, no mne je podozrivé, že je nepohyblivá a vlastne to ani nie je úplne gulička...
Potrebovala by som sa nejako upokojiť, pretože už začínam seriózne stresovať, že čo to bude... nemali ste náhodou niektorá z vás niečo obdobné?

unicornlady
18. mar 2024

Nebola si chorá? Mne sa tak stalo, po chorobe som mala hrčku za uchom (neviem, ako dlho, je to už dávnejšie). Ale keď ma raz v lese osa poštípala do hlavy (bolelo to riadne), tak sa mi spravila hrčka na krku. Tiež som sa na to pýtala vtedy dr. (to bolo na gastre, tam som nešla kvôli hrčke, ale iným problémov) a on sa zasmial, že či doteraz ma ešte nepoštípala osa. Akože áno, ale hrčky sa mi nerobievajú.

dadka1997
18. mar 2024

Moja mama ma na krku zo zadu, tiez nepohyblivá, ale nechce to riešiť.. ja som ju xy razi prehovarala.. uz ju ma snad vyše rok a pol

autor
18. mar 2024

@unicornlady A mala si ju teda kvôli tej ose?
Bola som chorá ale myslím, že hrčka bola skôr. Vlastne som sa jej začala venovať preto, že v tom, za ktorým je, som mala nedávno liečený zápal, ale to bolo teraz v januári a tú hrčku mám už dlhšie. Preto ma to tak straší. Ja som ju najprv neriešila, lebo som čakala, či sa sama nezmenší... ale stále nič... takže mne už v hlave behajú všelijaké lymfómy a neviem čo a čím bližšie vyšetreniu, tým väčší strach...

autor
18. mar 2024

@dadka1997 A okrem toho nemá iné príznaky/ťažkosti?

unicornlady
18. mar 2024

bývajú aj tukové hrčky napr.

dadka1997
18. mar 2024

Nie, nesťažuje sa na nič

autor
18. mar 2024

@unicornlady a myslíš, že to môže byť tak hlbšie? Lebo nemám ju voľne viditeľnú a nahmatať sa dá len keď tak silnejšie zatlačím...

autor
18. mar 2024

@dadka1997 no ja to mám rovnako, že vlastne nič iné mi nie je len mám hento. A mamina ju má takú viditeľnú alebo ľahko hmatateľnú?

vesperkaa
18. mar 2024

Moja sestra riešila takúto hrčku presne na takom mieste ako ty a bol to iba kostný výrastok, takže ok, nebolo potrebné s tým niečo robiť. Držím palce 🙂

autor
18. mar 2024

@vesperkaa uff, ďakujem krásne! A aké vyšetrenia jej robili, nevieš? že či na zistenie bude stačiť len to sono alebo bude treba aj ďalej niečo

tana85
18. mar 2024

kazdy by mal mozno strach, je toho uz vela, nepoznam rodiny, v ktorej by nebola rakovina. ale mas dve moznosti - nechat sa vysetrit, mozno to vybrat, poslat na rozbor a vediet, co ti je a co sa s tym da robit. alebo strcit hlavu do piesku, ze o nic nejde a len dufat, ze to tak aj je. mam predispoziciu, ze sa mi robia po tele taketo hrcky, vzdy su to nejake tukove hrcky, nechavam si ich vyberat chirurgicky a vzdy poslu na rozbor. kazdy krat verim, ze to bude ok a keby nebolo, tak lepsie vediet a riesit, ako nevediet a to bude potom horsie. hrcka tam uz je, s tym nic nenarobis, a je dobre, ze to ides riesit. drzim palce

dadka1997
18. mar 2024

Aj aj .. cca objeme 2€ mince... ale ze pokym to neboli alebo cosi to riesit odmieta, ja osobne by som to riesila pre lepsi pocit ..

benny2020
18. mar 2024

Aj mne sa také zvykne objaviť ...a potom sa to stratí ....a potom zase ....presne za uchom,ako píšeš ty...😊 Myslím,že môžeš byť kľudná 😊

margotka17
18. mar 2024

Ja som tiež mala hrčku za pravým uchom, tvrdú, nepohyblivu a nebolelo ma. Tak ako sa spravila ani neviem kedy, tak aj zmizla. Chcela som isi k doktorke, vždy mi do toho niečo prišlo a nakoniec už našťastie ani nebolo s čím ísť. Zmizla sama. Zbytočne sa nestresuj.

autor
19. mar 2024

Dievčatá ďakujem vám veľmi za podporu!! Už to chcem mať za sebou dnes

@benny2020 @margotka17 a mávate ju tam ako ja aj niekoľko mesiacov?