Strach z ťahania osmičky

kavicka12
18. mar 2021

Ahojte od leta mávam bolesti ucha 2 x za deň také bodave a bolesť tváre,pravú osmičku dolnú už mám vonku a bol to horor ťahanie dovtedy som sa nebála vôbec.Teraz mám problém s hornou osmičkou ,zle sa mi prerezáva už je aj trochu vonku aj sa mi z nej odlomilo no bolesť necitim len ucho a okolie.Vybrala som celé 3 balenia dalacin na odporúčanie od krcnej lebo som si najprv musela že to je ucho no nie je aj na krcnom povedala dr.ze mi môže tlačiť nejaký nerv na ucho no ATB.predpisala.A teraz k tomu strachu ako ho prekonat????????Zuby múdrosti sa vraj trhajú na stomatochiturgii no moja zubárka mi ho chr vitiahnut sama.Nebivala som taká bojazliva ale čo už 🤦Neviem si pomôcť sem tam mi zaberie nalgesin alebo aj Paralen ,no u mi je zle s tých liekov ešte aj ATB.k tomu beriem citalec na panicku poruchu,tetaniu,môže to byť spôsobene tým že sa tak bojím???Inak predtým bi som sa tak nebála keď si spomeniem že musím rás ísť tak mi je zle až sa mi hlava točiť 🤦🤷

bona69
18. mar 2021

@kavicka12 neboj sa, pokiaľ nemáš nejaké pokrútené korene, mne všetky štyri ťahali normálne v ordinácii, dve vytiahla 70 ročná doktorka, a dve už nová mladá, ani som nevedela kedy a ako ho vybrala, držím palce

kavicka12
autor
18. mar 2021

@bona69 no to ti závidím moje prvé ťahanie osmičky bolo ako z hororu😭

eriksonka1234
18. mar 2021

@kavicka12 ja som sa takto strašne bála, ale fakt strašne. Povedala som, že radšej 3x rodiť, ako ťahať. A potom som našla anjela v podobe zubára. Chodím k nemu ako na wellnes a to doslova. Absolútne nič necítim. Je to stomatochirurg, 8 smicku mi vytiahol do minúty a to nepreháňam. Ja si radšej zaplatím, len nech netrpím.

mamanadruhuu
19. mar 2021

Ja mam tiež panicku poruchu, tiež mi trhali osmičku počula som ako praská sánka ale chcela som to mať za sebou, v mojom prípade by som radšej dala trhať ako liečila liekmi lebo mam strach z liekov! :(

diewcatqoo
19. mar 2021

@kavicka12 ahoj, vobec to nemusi byt rovnake, ako pri prvom tahani osmicky. Ja som prve tahanie spodnej osmicky tiez pretrpela a nasledne aj cely tyzden po, kym sa to ako tak zahojilo.
Raz som bola u zubarky, opravovala mi vrchnu sedmicku a hovori: "Mame to opichnute, co keby sme dali von osmicku?" Mna oblial studeny pot, ze neviem, nie som si ista, lebo idem hned do prace a zubarka, ze vyzera, ze to pojde lahko. Za sekundu bolo po tom. Ani som presne nevedela, ze kedy.. popoludni som uz v praci chrumala kalerab. Nebyt tej divnej chuti v ustach na druhy den, tak ani neviem, ze mi tahali zub.

3009
19. mar 2021

Treba na osmičku stomatochirurga. Mne trhal a super.

terezka1947
19. mar 2021

@kavicka12 moje prve sekanie osmicky bol horor. Ale po tyzdni ok.
Druhu osmicku uz scasti prerezanu mi vytrhol moj zubar,v pohode.
Pozri....pozru rtg,pokial to nepotrebuje speci riesenie,zvladne to aj tvoj zubar.
Ja nepoznam cliveka,co sa zubara neboji. Ja by som tiez story vedela pisat o mojom strachu,ale napriek vsetkemu ten strach prekonavam a chodim tam. Lebo lepsie je bat sa trochu ako si pokazit zuby a narobit vacsie problemy.
Lekarovi povedz o svojom strachu....spolu to date.

koala666
19. mar 2021

ja idem v utorok už na tretiu 🙂 strasne som sa toho bala roky som dolnu osmicku odkladala kvoli strachu až ked ma už pravidelne bolela som vedela že už cakať nemožem napriek tomu že to vyzeralo na vysekanie podarilo sa jej to vytiahnuť hned a zaroven mi navrhla že vyberie rovno aj hornu ..ani neviem ako som jej to odsuhlasila a o 20 min od príchodu k zubarke som už aj sedela v aute po vytrhnutí dvoch osmiciek a soferovala :D a doteraz si tukam na čelo coho som sa tak bala : D ja som napr, aj zistila že migreny s ktorými som roky bojovala mi sposobovala prave ta osmicka .. odvtedy neviem co je to migrena .. takže necakaj a chod skor ci neskor sa tomu nevyhnes a budes to mať za sebou nema zmysle sa trapiť a to ja som obrovský strachopud co sa zubarov týka

ninusa221
19. mar 2021

Ja sa tiez strasne bojim zubarky a kym nemusim tak tam ani nejdem no tie osmičky mi hned vyšli pokazené takze jeden mi uz vytrhla normalne zubárka v ordinacii dole na ľavej strane a teraz mam hore uplne cierny ale zatial neboli tak neviem kedy tam pojdem asi ked ma zacne zas bolieť😀 ale ked mi ju trhali tak v pohode dala injekciu a hned to bolo von, citila som len taky tlak potom to trochu krvácalo ale v pohode... neboj sa 🙂

kavicka12
autor
20. mar 2021

Ďakujem vám dúfam že sa tento týždeň už odhodlam 🙏🙏🙏

kavicka12
autor
20. mar 2021

Neviete kde bi má na východe zobral stomatochirurg??

ledgerka
20. mar 2021

@kavicka12 urcite chod k stomatochirurgpvi. Na interne si vies najst zubarov a aj recenzie. Ja som si tak nasla super doktora. Sice v zurichu, kde zijem, ale vybral mi 4 naraz, uplne bez problemu. Chirurgovia robia take zakroky denne a maju viac skusenosti ako bezny zubar.