Strach z rakoviny pankreasu

lienocka73
30. jan 2022

Ahojte, problémy začali pred vyše týždňom. Neskutočná kyselina,bolesť na hrudníku medzi prsiami a na tom istom mieste v chrbtici, knedlík v krku a bolesť žalúdka a tiež chrbtice za žalúdkom, pocit na zvracanie, ale nezvraciam. Tiež má bolí pod celým ľavým rebrom až do ľavého boku.Tieto bolesti žalúdka a za žalúdkom mám vždy keď niečo jem. Napr. dám si banán a ešte ho ani nedojem a už mi príde veľká bolesť do toho chrbáta za žalúdkom. Pred rokmi som mala reflux, ale takéto stavy som nemala. Pár dní od dozadu som bola u obvodnej a tá mi povedala, že to je diétna chyba. No ja už vyše týždňa jem diétne. Schudla sa som 3 kg. Dala mi nolpazu 400 a algifen. A namiesto toho aby mi bolo lepšie dostala som žlté hlienovité spenené hnačky. Mohlo by to byť z tej Nolpazy? Nemala ste to niektorá?
Internet je plný rakoviny pankreasu. Ja mám problém s tým, že za všetkým vidím rakovinu😥, ale keď mám všetky príznaky 😟.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
30. jan 2022

Moze to byt aj zo zaludka, hocičo to moze byť. Treba prestať googlit a su k dr na odbery a gastro vyšetrenie. Moze to byt ibycajna kyselina, nejaky vred zaludka, alebo naozaj len podráždený žalúdok.

janka54321
30. jan 2022

@lienocka73 pýtaj sa na sono, nech pozrú kamene v žlčníka, potom gastro a ak to nepřejde tak na pankreas aspoň CT...ale osobně si myslím, že to bude skôr naozaj len žalúdok....ešte krv, ale ak je problém s pankreasom, tak aj krv ukáže na enzymoch

janka54321
30. jan 2022

@lienocka73 a inak len dietuj

lienocka73
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tenerifka
30. jan 2022

@lienocka73 test na helicobakter pylori ti robili?

asia83
30. jan 2022

@lienocka73 GASTROENTEROLÓG!!!

lienocka73
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienocka73
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tenerifka
30. jan 2022

@lienocka73 ano, HPsposobuje kyselinu, krce, vredy a je hlavnou pricinou rakoviny zaludka, ale to ak je dlhodobo nelieceny. Vela ludi ho ma a nevie o tom

simca06022011
30. jan 2022

Každá bolesť brucha napr u mna ide do chrbta, vzdy mávam hnačky, gastro ukazalo vzdy len nejakú dispepsiu, zlcnik mi uz nejaké roky nefunguje... Neplas sa vobec, prestaň čítať google a v klude si to daj vysetrit s urcite na to pridu. Stres vibec nerobí dobre. Mne inak tie omeprazol/pantoprazol robili ešte horšie, čiže pp gastro som to vysadila. Zaludocne kvapky su u mna prva pomoc ☺️

fiffinkaa
30. jan 2022

Pankreas boli tesne nad pupkom, toto môže byť zápal žalúdka, HP, intolerancie, žlčník, pažeráka alebo aj od chrbta. Nech Ti spravy lekárka odber na amylazy a sono.

lienocka73
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienocka73
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fiffinkaa
30. jan 2022

@lienocka73 áno vseobecna. Neboj sa...bude to ok..keby si mala pankreatitidu už bojuje v nemocnici, to by si doma nedala, je to smrteľne ochorenie.

janka54321
30. jan 2022

@lienocka73 to sú pankreatické enzýmy a môže ti ich dať spraviť aj všeobecná lekárka. Keby si mala zápal pankreasu, alebo nebodaj rakovinu, ver, že by si sem takto nepísala. Ja som pri zápale pankreasu skončila tri týždne v nemocnici ...

janka54321
30. jan 2022

@lienocka73 vlastne by si mala problém aj vodu prijat

lienocka73
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danielakicova
30. jan 2022

@lienocka73 koncom decembra mi zomrela mamka, rok po 6hod operácii pankreasu... Najprv ze nádor, nakoniec vraj chronická pankreatitida. Výsledky boli vždy v poriadku, šla na operáciu "pruhu" Dr ju poslal na magneticku, az vtedy zistili, ze ma problém s pankreasom. Ale ona sla neskoro, po dlhších bolestiach.

lienocka73
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danielakicova
30. jan 2022

@lienocka73 píšem ss

petulienka01
26. sep 2022

@lienocka73 Dobrý deň. Prepáčte napokon ço Vám zistili? Ďakujem

lienocka73
autor
26. sep 2022

@petulienka01 ahoj...tak nakoniec mi zistili málo kyseliny v žalúdku...

vler
26. sep 2022

@lienocka73 chod na vysetrenie a kym nrmaos vysledky, prestan si vsugerovavat choroby

petulienka01
26. sep 2022

@lienocka73 Ďakujem. Ja tiež sa bojím rakoviny pqnkreasu.

kittykat22
26. sep 2022

neplas. to skor vypada na nejaku otravu alebo nieco. Rakovina sa prejavuje pomaly a plizivo - je to take dlhodobe nenapadne. ALe ze by si sa zosypala naraz - to moc nie. Mozno pri rakovine mozgu ked clovek dostane epi zachvat. ale to co popisujes bude nejaky iny problem. Mna casto boli v chrbtici a boku ked ma boli brucho - ked sa supnem na dietu tak sa mi ulavi.

denisaaairdacova
5. dec 2023

@janka54321 ahoj chcem sa spýtať co sú Enzemy ako to vedia zistir

11spido11
28. sep 2024

@danielakicova dobrý deň. Viem ze to je už staršia téma. Len sa chcem spýtať aké problémy mala vaša mamka?

danielakicova
28. sep 2024

@11spido11 bolesti brucha,v krížoch,chudla,/40kg počas roka/rástlo jej brucho