Strach z rakoviny

cibiother
22. júl 2017

V roku 2014 som bola na konizacii kvoli zlym vysledkom z cytologie. Dalsie cytologie boli ok,druhykrat som rodila aj potom po sestonedeli bola cyto ok,len teraz som zistila,ze som jeden rok vynechala cytologiu.Cize s dva roky nebola.Stahovali sme sa,ine stresy,problemy,menila som aj lekara.Teraz som sa riadne poplasila, ci sa mi nemohli vysledky za ten cas natolko zhorsit,ze by sa vyvinula az rakovina?Uz som objednana na cytologiu samozrejme,ale bojim sa velmi.Nic som nespala.😢

sabina_es
22. júl 2017

Psychika strasne vplyva na zdravie tak sa nestresuj zbytocne. Ako som precitala nazov temy myslela som si ze ti tu rakovinu uz diagnostikovali. Je normalne ze clovek ma z takychto veci strach, ale nechapem ako moze niekto takto zmyslat ze mas hned rakovinu a stresovat sa. Ja som tiez po konizacii pomaly rok ale nikdy ma nenapadla myslienka ze co ked po roku budem mat rakovinu. Treba.mysliet pozitivne. Skus sa ukludnit,pockaj na cytologiu a hlavne nerob unahlene zavery ze Co ak...

cibiother
autor
22. júl 2017

@sabina_es sama nerozumiem,preco ma chytili taketo myslienky.Naplasila som sa,ked som zistila,ze som rok vynechala prehliadku a mala som uz s tym problemy.Mam nejake ine problemy,stresy, stahovali sme sa,menila som lekara,proste som to opomenula a teraz sa bojim,ci sa nemohlo nieco vyvinut za ten cas,co som nebola na kontrole.To,ze myslim hned na rakovinu,vyvolalo asi to,ze som sa prave vcera docitala o jednej mamine ktora zomrela na rak.krcka.mat.Tak som sa poplasila strasne😕

sabina_es
22. júl 2017

@cibiother mne na rak.krcka mat. zomrela babka. Ale aj napriek tomu sa snazim na taketo vobec nemysliet. Ja si vzdy poviem ze sa dozijem minimalne 80ky😀 musis si povedat ze si zdrava a hotovo🙂

lulula12
22. júl 2017

Treba sa ukludnit a verit, ze to bude vsetko dobre. Ono sa predsa nemuselo za ten ca, co si vynechala kontrolu predsa nic zhorsit. cim viac sa budes stresovat, tym to cakanie bude pre teba horsie, tak to nerob😉

kpvisage
22. júl 2017

@ cibiother, prosím hlavně klud, ja som sama velký stressman, bohužial naša psychika je mocná čarodejka. Držím palce, ozvi sa.....

denisa098
22. júl 2017

Cytologia,ster na rakovinu krcka maternice moze byt skresleny alebo vyst v tej stupnici vyssie aj pokial si prekonala nejaky zapal,mykozu a podobne .Ak si mala dve nasledujuce ok,tak si chod dat kakavko a nepremyslaj nad hovadinami,chod na ten dalsi a budes ok,uvidis.Vsetko dobre