Dobrý večer prajem potrebujem sa tu niekomu zdôveriť o mojom strachu s ihly. Mám taký problém že od malička sa bojím odberu krvi potom keď som mala už 12 rokov už som sa trochu toho nebála zvládla som to aj keď som sa šla očkovať potom, sa mi stala taká nepríjemná vec že som bola v lete na krv a som sa ponáhľala točila sa mi hlava potom keď mi sestrička brala krv tak som si v myslí predstavovala hlúposti čo mi bolo s toho zle potom po ceste domov sa mi točilo v hlave a chcela som odpadnúť tak som sa cítila.
Od vtedy sa trošku bojím ísť na odber s tej ihly jak to pýcha tak mi to je hnusné 🥺teraz, som otehotnela som v 7 týždni a viem že čaká ma to že sa tomu nevyhnem prosím poraďte mi bojíte sa toho tiež jak ste to zvládli Jake to pre vás bolo určite nie som tu ja jediná 😌 jak to prekonať ? Ďakujem.
Napi sa pred odberom, po odbere si odpočin v čakárni. Keď máš pocit na odpadnutie, popros o odber v ľahu. Nie je ta žiadna hanba. Stokilovym chlapom tak berú aby sa im tam nesklatili ako mech krumpli, prečo by nevzali krehkej zienke
To že sa ty zatočila hlava a bolo ty na odpadnutie mohlo byt preto že si nepila žiadnu vodu pred tým alebo veľmi malo je to úplne bežne čiže najlepšie sa napiť poriadne vody 🙂 tehotenstva bolesti atd sa nebojis ale ihle ktorá pichne na sekundu sa bojíš ? Trosku cudne nie 🙂 treba si uvedomiť že ty tým nikdo nechce zle a nemôže sa ty ani nič záväzne stať keďže ty to robia profesionálky ak chceš zabrániť aby zle bolo urob všetko preto aby nebolo čiže piť veľa vody 🙂 ja každý mesiac chodím možno 2/3 krát na odber krvy skrz chudokrvnosť a nič si s toho nerobím viem že to zaboli na sekundu a je po tom
Nepozerám sa na ihlu. Zrovna vtedy sa sústredím na hlboké dýchanie, nááááádych, predstava vône mora, šum vĺn, teplé slnko, nohy sa máčajú, v ruke drink a potom výýýýýýýdych, vína ustupuje do mora, ostáva po nej mokrý chladivý piesok bez stôp. Znovu nádych, prichádza vlna,... atď. Netvrdím, že nebudeš nič cítiť, ale nejak to lepšie zvládam. Proste všetko ostatné sa snažím v tom momente odfiltrovať, pokojne zatvoriť oči a už len dýchaj a predstavuj si nejakú extrémne príjemnú scenériu a sústreď sa na detaily. Keď ti pôjde brať krv, určite jej povedz, že ti býva zle, v niektorých amb si môžeš aj ľahnúť - pre istotu. Môjmu chlapovi len tak berú krv, on s tým má stále problém.
Ja som si vždy spievala,nepozerala sa,musela som vždy ležať,alebo so mnou debatovala sestrička , po odbere som vždy lezala
Zobrať si hneď niečo na jedenie banán...a veľa piť pred odberom.Ked máš strach, že Ti bude potom zle choď s niekým.Tam Ta budú ratovať veď je tam sestrička, ale bude to dobre
@terezia1998 bojím sa aj toho ja sa bojím zo všetkého čo sa týka s doktorami a nemocnicou lebo od malička som nebola v nemocnici ani som nemala infúziu nič také preto mám taký strach
@luccija pred odberom nemôžem jesť nič však ? No dajak to musím zvládnuť lebo aj to je problém že ja som furt hladná niekedy sa zobudím o 5:00 musím dačo jesť lebo mi potom býva zle a keď sa zobudím skôr hneď musím dačo dať do pusy
pri odbere si lahnes a nebudes sa pozerat. odber trva par sekund.
ja som z toho tiez mala moru, neznasam zily,ale v poslednych rokoch chodim velmi casto na odbery, aj viackrat za mesiac a uz to nevnimam. predtym som nemohla kvoli tomu niekolko noci vopred spat, jest, teraz mi to nic nerobi.
Nie si sama, ktorá sa bojí odberov krvi. Tiez sa toho desim, ked budem tehotna, lebo viem, že ma to neminie. Ten panický strach z ihiel mam od detstva. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa lekárom vyhýbam ako sa len dá.
Je to uplne bezne a to aj u chlapov casto. Normalne poproste sestricku ze si chcete lahnut byva vam zle, a naozaj pit vela vody predtym tiez pomoze
Neviem, ci to pomoze kazdemu, ale mne pomaha, ak mi beru krv z spodu predlaktia (ta strana, ktoru si opieras o stol, ked pises) namiesto laktovej jamky. Snaz sa rozpravat so sestrickou o comkolvek pocas odberu, trocha ti to odputa mysel. Treba pit od rana vela, aby krv lahsie a rychlejsie tiekla. Najlepsie, ak by ti mohli krv brat v lahu.
Si tehotna, nebolo by dobre odpadnut. Ak pocitis, ze idu na teba mdloby, rychlo si sadni, cupni a daj hlavu nizsie nez srdce. Ideal, ak si mozes na chvilu lahnut s zdvihnut nohy vyssie.
A nemaj obavy, ze si sama so strachom z odberu, tych je skor vacsina, nez mensina.
Jooj toto velmi dobre poznam! Mam to odjakziva! Upozorni sesteicku, ze mas s tym problem. Pri odberoch si vzdy lahni, dychaj z hlboka a skus sa uvolnit. Ked ti je pred odberom zle a chces sa napit, nechaj si vodu dlhsie v ustach a az potom prehltni. Na tehotenske odbery nemusis chodit na lacno 🙂 Prajem vela sil, urcite to das!
Neboj tiež som si tým prešla veľmi ma to bolí už mesiac cez hodinu matematiky som dostala záchvat bolesti a ruku nemôžem narovnať ináč má extrémne bolí musím sa zbaviť futbalu.
Ja som po prvych dvoch troch odberoch krvi odpadla. Potom som bola na operacii - maly zakrok,vyber znamienka - a po nej som skoro odpadla v prezliekarni. Nasledne prisli 3 porody a tooolko odberov, kanyl, dokonca transfuzii, ze sa uz nebojim. Zivot ta nauci, neboj...
Mám to podobne. Síce sa napijem vody predtým, ale aj tak radšej hneď poprosín, či by som si nemohla ľahnúť, už sa mi stalo, že sa so mnou všetko točilo.. Tiež to neznesoem a to mám skoro 30.😃 Ale sranda, také veci ako napr. trhanie obočia u kozmetičky, to mi nevadí a to je inakšia bolesť
Piť dostatok vody pred odberom ,nemyslieť na to,nepozerať sa ,v prípade, že je tá možnosť porosit sestricku či môžeš pri odbere ležať