Strach z nemocníc

26. nov 2022

Ahojte, chcela by som sa vás spýtať, či je normálne, keď sa 17 ročná boji nemocníc, doktorov... Je podľa vás normálne, keď sa tam rozplače, keď jej pichali lokálnu anestézu?
Ona má ale strašný panický strach. Už len keď na to pomyslí, tak jej je zle a bolí ju brucho.
Ďakujem za odpovede

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaja20
26. nov 2022

Je to klasický syndróm bieleho plášťa. Už dávno ste to mali začať riešiť,lebo v budúcnosti bude mať problém ísť aj ku gynekologičke.

janetinka27
26. nov 2022

normalne neviem, skor by som povedala,ze pomerne caste. ja som tiez vzdy mala z doktorov strach,aj z nemocnic.a urcite nie som jedna z mala.prekonalasom to ciastocne po tridsatpatke,ked prisli zdravotne problemy.ale naozaj len ciastocne.

janka_lolo
26. nov 2022

dcéra má 24 a má tento strach stále, vždy si vyberá lekára podľa správania, vďaka dobrým lekárom sa dala presvedčiť aj na hospitalizáciu a neskôr na operáciu, čiže držím palce aby to aspoň tak začala brať ako moja dcéra

@jaja20 dcéra sa bojí lekárov a u nej zohráva najväčšiu rolu správanie lekárov
má očnú lekárku, kardiológa, gynekologičku a to sú lekári, ktorých sa takmer nikdy nebojí je to len o tom prístupe a správaní, bola na urgente natrafila na veľmi dobrého lekára, ktorého sa nebála a vedel pracovať s jej strachom

stannkal
26. nov 2022

Ja mam skoro 40 a tiež strach z lekárov, nemocníc, ihiel atď. Možno nie vždy úplne panický ale vždy som total vystresovana. Dcéra je asi citlivejšia, nie je to podľa mna nic nenormálne. Dôležité je aby kvôli tomu strachu nič nezanedbala.

zabka79
26. nov 2022

Ja som v 17tich absolvovala operaciu daleko od domova bola som tam mesiac. Rodicia chodili cez vikend. Mobili neboli. Bolo to tazke ale prezila som.

biankaaaa
26. nov 2022

Myslím že doktorov, nemocníc, bolesti, ihiel atď sa boji veľa ľudí. Niekto viac, niekto menej. Tiež sa dosť bojím, kým problém nie je úplne akútny , nejdem nikam. Väčšinu doktorov som si našla podľa recenzií a aj pôrodnicu som si vybrala kvôli prístupu a odbornosti lekárov, nakoľko rok predtým tam operovali mamku na gynekologické problémy a odporúčala mi to tam. Nehovoriac, že mám skoro 26 a ešte chodím k svojej "detskej" doktorke, ktorá má špecializáciu aj pre dorast. Kým ešte môžem ostať u nej, k novej,cudzej sa veru nechystám 😄

7lenka11
26. nov 2022

Moja mamina cely zivot trpi syndromom bielych plastov. Staci, ze pride k doktorovi do ambulancie po vysledky alebo na bezny odber a tlak sa jej v tej chvili zvysi na 170/100. Niektori to proste neprekonaju nikdy.

beatrixx1525
26. nov 2022

Veľakrát to nie je ani o strachu ako skôr o tom že všetci vieme akí dokážu byť lekári a radšej ako na seba nechať bliakať kričať a počúvať ako ste"zbytočne chodili" resp. "prečo ste neprišli skôr" alebo že vám podľa výsledkov nič nie je, radšej si človek trikrát rozmyslí či chce k lekárovi ísť

tarvika
26. nov 2022

Niektorí ľudia sú citlivejší. Zasahuje to do života, ak s tým chce niečo robiť, je fajn navštíviť psychológa. Ja tiež lekárov zle znasam, ale väčšinou sa zapriem . No najviac neznášam gynekológa, minule ma nemohol vyšetriť, ja som tam začala revat a nevedela som sa upokojiť. Príjemné to nie je ani pre mňa, ani pre lekára. Ale čo narobím. Mam nejaké stratégie, ako to lepšie zvládať, žiaľ bola to nestandardna situácia a všetko zlyhalo.