Ahojte, je tu niekto, kto užíva Zoloft, prípadne iný liek s účinnou látkou sertralín? Ako dlho trvali na začiatku užívania nežiadúce účinky a ako rýchlo sa vám stav zlepšil?
Trpím úzkosťou, sociálnou fóbiou, OCD a každodennými migrénami, ktoré môžu mať pôvod aj v psychike, ale mám extrémny strach zobrať prvú tabletku. Pred pár rokmi som to totiž skúsila a nemohla som v deň po užití vôbec zaspať, akoby som bola až fyzicky neschopná spánku.. Možno to bola náhoda a spôsobila mi to práve aj úzkosť, ale odvtedy sa toho desím- na druhej strane však nedokážem existovať ani takto.. :(
@lara212 čo bolo vtedy, nemusí byť teraz.Niekto má neziaduce účinky nervozitu, úzkosť k tomu sa dávajú aj ukludnovaky na začiatok..druhy človek nemusí mať nič.Tvoj strach a obavy to len zhorší, lebo čakáš čo zle sa bude diať🙂takže sama vidíš, že takto nemôžeš fungovať daj si liek a žiadne katastrofálne scenáre.Aj tak je jedno čo Ti ľudia napíšu iba sa tým vystrašis, každý má iné poruchy, prežívanie...áno môže byť, že Ťa AD nabudia až príliš a môže byť problém so spánkom, ale všeobecne AD pomáhajú dobre na migrény a spánok sa popri iných nepríjemnostiam upraví ako prvý.A dobre vyspatý človek dobre psychické zdravie
@lara212 cca dva týždne boli ťažké, po mesiaci sa to všetko upravilo