Strach z lietania - homeopatia

27. feb 2023

Ahojte dievčatá. Viem, že mnohé z vás majú strach z lietania. Našla som si pár diskusií, ale nikde som nenašla odpoveď na moju otázku.
Už teraz viem, že ma v najbližšom období čakajú minimálne 3 cesty (tam a späť) lietadlom. Zatiaľ som letela len 1x (v rámci dovolenky, tzn. 1x tam a 1x naspäť) a kým prvá cesta bola fajn (mala som vedľa seba pani, ktorá sa bála asi ešte viac ako ja, tak sme sa skoro celou cestou rozprávali a leteli sme v noci takže von bola tma, takže som nič okrem blikajúceho svetielka nevidela). Naspäť to bolo horšie, išli sme cez deň, turbulencie, celou cestou som v panike plakala.
Rada by som tomu najbližšie predišla.
Neskúšali ste niekto siahnuť po homeopatikách? Našla som napr. Sedatif PC že by mohol byť na úzkostné stavy.
Nemáte skúsenosti?
Ďakujem

vikusjk
27. feb 2023

Ak chces nieco na prirodnej baze, skor by som skusila Persen forte (teh pomaha mne pri stresovych situaciach, ale hlavne v suvislosti s pracou, lietanie sa nebojim), ako Sedatif, ale mozes si zobrat aj ten. Mojmu muzovi pomohlo v zaciatkoch velke pivo pred cestou a potom s kazdou cestou sa to uz zlepsovalo.

tanyag
27. feb 2023

Vlastná skúsenosť...nepomôže absolútne nič...možno lieky na oblbnutie...ale mne ani to nepomohlo...stres a panika bola silnejšia ako lieky 😁 dokonca som si ako abstinent dala aj silný alkohol pred cestou (štamperlík) na letisku...horúčava ma zaliala...vysmiatá som bola od ucha k uchu...haha hihi...a po nástupe do lietadla...panika ešte horšia...pri turbulenciach som plakala, kričala, že spadneme, že je nám koniec 😂😂😂sestra sa za mňa riadne hanbila.. a o ostatných ľuďoch ani nehovorím..takže všetko závisi od levelu tvojho strachu...

autor
27. feb 2023

@vikusjk Ďakujem, vyskúšam 🙂

autor
27. feb 2023

@tanyag veď toho sa bojím...že sa to môže ešte aj zhoršovať ako písali baby v iných diskusiách. Ale ďakujem, aspoň som rada, že nie som jediná 😂

rozovykon
27. feb 2023

skus si na letisku dať frťana na uvolnenie. Minule som videla v lietadle jedneho pana ako si zmoli v rukach plastelinu a rozobera pero a zasa skladá.
Homeopatika ti nepomôžu 🙂

tanyag
27. feb 2023

Jediná určite nie si, neboj 😁 videla som aj chlapov ako stresujú...ja som napr. nikdy nemala strach, dokonca som si vždy kupovala sedadlo pri okne, aby som mala pekný výhľad...užívala som si to...zlom nastal v jeden deň, keď som letela z Popradu...silný vietor, po vzlietnutí lietadlo padalo dole...kývalo sa nami ako na husenkovej dráhe, hore dole, hore dole...to boli iné tlaky...dobre, že som sa z toho nepototo...a odvtedy som vždy mala strach...a aj mám...a strach sa zhoršil aj po pôrode, keď som už cestovala s dieťaťom...nechcem strašiť...píšem len svoju skúsenosť a kde nastal ten zlom...a to som cestovala pravidelne 15 rokov lietadlom...

kika831
27. feb 2023

@tanyag neda mi nezareagovat- som na tom rovnako. Ako slobodna som lietala len tak zo srandy- kupila lacnu letenku, sedela pri okne, uzivala si turbulencie. Po narodeni deti - konecna. 90 minutovy let a ja v neskutocnych nervoch. Strach, hroza a panika. Odvtedy lietam len ked uz nie je ina moznost. 🥵

ivka225
27. feb 2023

Podla mna homeopatika sa so strachom z lietania vyborne doplnuju. Su neucinne presne rovnako, ako je strach z lietania racionalne nezmyselny.

alias313
27. feb 2023

Tak ja som skúšala všetko, v poradí: homeopatiká, alkohol,veľa som si nacitala aj tu na MK bola taka skupina kde o tom jedna super pani písala veľmi ma tie jej vedomosti upokojili,bola som si istá ze to dám bez problémov,ale akonáhle som sedela v lietadle katastrofa 😂Panika,v hlave scenáre,ruky v krčí, žmolila som celou cestou pero. Nikto na mňa nemohol ani prehovorit🤪cesta domov strávená na wc,vychádzala som iba aby som ľudí pustila a naspäť,prezvracala som celú cestu...Minulý rok po dlhšej 2 ročnej pauze som sa hecla a kúpili sme si zase letecky. Išla som za doktorom,predpísal mi neurol a lieky proti zvracaniu. Išli sme do Turecka,po ceste na letisko som si ako mi kázal dala lieky proti zvracaniu, pol hodinu pred odletom neurol a let úplná pohoda,ruky uvolenene,kukala som von z okna,komunikovala som. Pekne ma to utlmilo. Cesta domov zvolila som rovnaký postup,pol hodka pred odletom neurol a potom to prišlo. Lietadlo malo meškanie 2 hodiny...Neurol mi zapísal na letisku keďže bola polnoc 2 hodiny som driemala v hale a potom ako sme nastúpili prišla panika🫣Darmo som si dala v lietadle druhý neurol,už proste nezaucinkoval, sedel so mnou otec a povedal,ze odo mňa za dve hodiny ešte nikdy nepočul toľko slov a otázok...dookola koľko je hodín,koľko minút kým pristaneme,neletime dáko nízko???a podobne hlody....Tak mam zase na dáke 2- 3 roky pokoj a potom sa znovu odhodlam. Ale už len s neurolom 😀

tanyag
27. feb 2023

@kika831 Myslím, že preto, lebo máme pri sebe dieťa a ten strach je oveľa väčší

jaja20
27. feb 2023

Skús Aviomarin,je dobrý na cesty lietadlom,ale aj loďou a autom.