Strach z lietania

vikinka128
8. okt 2023

Ahojte. Je tu nejaká letuška ktorá by bola ochotná vymeniť pár sprav somnou aby som dokázala ľahšie prekonať strach z lietania? Bojím sa konkrétnych veci a verím v to, že personál ktorý na palube robí má úplne iné skúsenosti a dokáže poradiť ..

deti95060810
8. okt 2023

prinajhoršom niečo na ukľudnenie.... ak sa nikto neozve.

martinka13
8. okt 2023

Ja mám taký strach, že najmä pri pristávaní takmer plačem. Myslela som, že keď budem lietať viac, postupne sa to zlepší. Nie, nezlepšilo. Aši som Ti moc nepomohla, ale nie si v tom sama 😀.

danica2711
8. okt 2023

@vikinka128 mala som kamaráta, ktorý mal až kŕče zo strachu a keďže bol futbalový reprezentant = veľa "povinných" letov, bol to fakt problém. Žiadne babské/chlapské rady nepomáhali, musel absolvovať terapiu u psychológa, tá mu veľmi pomohla

mamamasama
8. okt 2023

Pokojne napíš ss 🙂

maranco
8. okt 2023

@vikinka128 mňa upokojuje pozerať sa von oknom, obdivovať krajinu pod sebou, alebo pozorovať oblaky.
A tiež priznať si realitu, ak by sa aj niečo vážne stalo, je pravdepodobné že sa nebudem trápiť v bolestiach, ani neostanem ochrnutý. Bude to rýchle.

natusqa123
9. okt 2023

@vikinka128 neboj sa ja sa liečim na PP už 4mesiace ale proste ja to už mám 2roky tu depku ,uzkost ... neboj sa pred mesiacom som bola v lietadle nič sa mi nestalo chvala Bohu daj si pred letom tabletku ktorá ťa upokojí a predychaj to ja som mysela že to nedám ale chvala Bohu ten strach a stres v lietadle odišiel a tak som sa krásne cítila a užívala let... Neboj sa zvládneš to..ja mam stres ,panicky záchvat niekedy a dala som to..aj ty to dáš...Veľa šťastia želám

vikinka128
autor
10. okt 2023

Žiaľ mám v lietadle panické strachy vo forme že mám pocit že mi nejde dýchať + tŕpne mi telo.. a ja vôbec neviem čo na to. Keby to bol bežný stres tak predýcham ale toto ..

natusqa123
12. okt 2023

@vikinka128 a neberieš tabletky ako podobne neurol,lexaurin alebo frontin aby si to predychala a Hlavne upokojila ?

slovakboy
12. okt 2023

@vikinka128 aspoň vieš z čoho to máš. Ja som mal úzkosti a nevedel som príčinu. Ale pomáha nebojovať s tou úzkosťou a prijat ju keď príde. Asi to bude aj u teba fungovať. Nemyslieť a dopredu si povedať že to zvládneš a prijmeš. Ja som sa s úzkosťou rozprával a hovoril som jej keď prišla, že môže vojsť keď musí ale potom nech ide. A ona ozaj odišla.

vikinka128
autor
14. okt 2023

@natusqa123 vôbec. Nemám rada ten pocit ktorý mi tie lieky navodzujú teda neužívam ich po pokuse