Strach z lekárov

12. jún 2024

čaute kočky mám otázočku, máte strach z nejakého konkrétneho lekára? Alebo mali ste v minulosti a podarilo sa vám prekonať ten strach? Ak áno budem rada za vaše rady, ako sa vám to podarilo, ja bojujem celý život so strachom so zubára a neviem sa prekonať, nepoznám človeka ktorý by sa bál až tak veľmi ako ja, cítim sa ako v začarovam kruhu z ktorého nieje cesta von. Budem vďačná za každú radu.

amy2807
12. jún 2024

Ja gynekológa vždy keď tam idem týždeň predtým nespím a bez liekov na ukladnenie to nedam

autor
12. jún 2024

@amy2807 ale napriek strachu tam chodis ze? Cize lieky ti pomahaju?

koniarova
12. jún 2024

Tak nemáš dobrého zubára. Hľadaj nového.

fifina75
12. jún 2024

Som na tom podobne ako ty a stále bojujem.

butterflyeffect
12. jún 2024

Ja som za bala zubara ani nie ze cel zivot ale od 15-tich, dlhe roky a same zle skusenosti, nakoniec som si nasla zubara kde chodim rada, uplne iny pristup. Jednoducho som si povedala ze ked nesedi jeden ani druhy bude treti az kym som nenasla takeho kde nemam strach ist.

terezka1947
12. jún 2024

Tiež sa veľmi bojím,ale viem sa prinútiť.
Dá sa s dobrým lekárom prekonať strach.

autor
12. jún 2024

@koniarova podla coho sudis? Skor si myslim ze problem je vo mne

deti95060810
12. jún 2024

zubára,... ale po prirodzených pôrodoch bez akýchkoľvek oblbovákov je zubár úplná pohoda.

autor
12. jún 2024

@deti95060810 zato ja radsej 3 deti este porodim prirodzene ako zubar :D

autor
12. jún 2024

@fifina75 a nedonutis sa tam ani ist? A ako riesis bolesti? Ked teda nejake pridu

koniarova
12. jún 2024

Kedy si mala dobrého zubára, ošetrí ťa bez akejkoľvek bolesti a aj ta ukľudní.

amy2807
12. jún 2024

Chodím lebo musím..ale je to vždy veľký boj

butterflyeffect
12. jún 2024

Skus ozaj vyskusat aj inych, u mna sa to osvedcilo naozaj mam zubara kde chodim rada, gynekologicku kde idem aj odchadzam s usmevom aj vseobecneho. Som toho nazoru ze nie kazdy lekar ma rovnaky pristup a v dnesnej dobe je velka moznost vyberu. U mojho zubara dokonca pred prvym sedenim mi dali taky dotaznik vypnit ci mam strach, ci mam problem s navstevou, osetrenim, nepamatam si presne otazky ale podla toho aj pristupovali vzdy ku mne, ja som mala problem sa aj sama objednat a povedala som im ze ked ma muz neprivezie tak nepridem. Prve osetrenie som dokonca absolvovala tak ze muz sedel vedla na stolicke, dalsie sme mali spolocne osetrenie, v jednej miestnosti obaja kazdy na svojom kresle. Nejako som ziskala doveru a uz chidim sama. Nikd nic neboli lebo ma napicha ze mam hubu mrtvu 3 hodiny aj ked mi len plombu staru za novu meni….

sisska96
12. jún 2024

Mne je jedno či zubár, gynekológ, obvodný. Ja skoro týždeň mám stres predtým. A deň predtým skoro vôbec neviem spať a ráno mam nevoľnosť

fifina75
12. jún 2024

Idem až keď mám bolestivý prípad ale to mám neskutočný stres, strach, celá sa trasiem,neviem sama nič sústrediť, musí niekto somnou ísť, ja som schopná odísť aj z čakárne a nechať u zubára kartičku poistenca.

babulkomale
12. jún 2024

Nebojim a nikdy som sa nebala, ani ako dieta. Ale to ti asi nepomoze....meviem cim to je, prikladom mamy, ktora sa nebala a chodila normalne vsade a bravala ma so sebou, neviem.
Mna to dokonca bavi, vzdy sa nieco nove dozviem a mozem konzultovat kopu zaujimavych veci s nimi.

tianna
12. jún 2024

Ale áno.. gastro.. a áno, chodím tam lebo chcem sa dať konečne doporiadku. No nebudem klamať, keď viem že mám termín aj keď o mesiac tak som s nervami v kybli. Kľudne rodiť každý rok, ale tohoto odborníka ozaj psychicky nedávam 🙄

tianna
12. jún 2024

@sisska96 ja nie som jediná? 😆 aj keď teda toto mi spôsobuje gastro. Ale teda naposledy aj keď som u obvodaka bola tak som mala nervy na cucky 😆

ninusa221
13. jún 2024

Ano bála som sa zubárov 6 rokov s rozvrtanym zubom. Každý zubár mi do karty napísal že odporúča psychiatrické vyšetrenie, jednu som aj do pi poslala🤣. Prišla puberta vecne zaracha. Mama mi povedala že mi zruší ak si dam urobiť zub. Dala som si ( mala som 1 frajera). Potom zubárka odišla a prišiel mladý zubár po škole, príjemný, pekný. Chodím tam s veľkou radosťou.😀

Alebo aj na rengen keď som si zlomila nos ja som bola 2 dni v nemocnici lebo som nechcela ísť na rengen tak ma museli uspať. No čo ti poviem. A moja mama to nechápe lebo je zdravotná sestra.😀😀😀😀

mimikarol
13. jún 2024

Ja som sa voľakedy bála zubára. Ale po tom ako som mala cisársky sa už nebojím. Viem viac ako vtedy to bolieť nebude a keď som prežila to, prežijem "všetko". Dokonca som bola odvtedy dva x na gynekologickej operácii a nebála som sa.

autor
13. jún 2024

@ninusa221 odpadnem 😀😀🙏 to ako sa dalo 6 rokov chodit s takym zubom? Nemala si bolesti?

crazy_cat_lady
13. jún 2024

ja mam vseobecny strach zo vsetkych lekarov :D ale zase ked tu citam komenty, tak nie som na tom asi az tak zle :D tiez mi je pred navstevou lekara "zle", som nervozna z toho atd, ale nic, co by sa nedalo zvladnut. ale vzdy idem, lebo viem, ze to robim pre seba 🙂