Máte niektorá taký strach z hmyzu, konkrétne osy resp srsne, že ked ho zbadáte doma na okne rozbúši sa vam srdce, cítite tlak na hrudi, začnú sa vam triasť ruky, tŕpnuť ruky a jednoducho nie ste schopná ho zabiť ani vypustiť🤷♀️🙈🙈🙈
Ako to riešite? Kedysi som jačala a utekala ale nechcem ist deťom takýmto príkladom🙈🙈
Lebo ja to mám práve kvoli zlým spomienkam z detstva.
Dakujem
Ano mám vždy maj doma lak na vlasy...to ked nanho nastriekas tak sa mu zalepia kridla spadne na zem no a potom už nohou (obutou v papuči 😅) ho zadup ....alebo už ako chces (neviem aký spôsob usmrtenia preferujú iný 🤣)....popripade aj Savo uz som vyliala nanho 🤭....a potom ešte par prostriedkov 😅
Na oknach mám sieťky ale na dvore tam to neovplyvním stane sa pride špina
@ivett29 Ono je normalne mat strach z os, vciel a srsnov. Ved prave preto maju vystrazne sfarbenie. Podla mna je dobre naucit syna ze musi mat voci nim respekt a prisposobit svoje spravanie situacii. Ja nemam taky panicky strach z os ale mam ho z pavukov, tak viem ako sa citis. Ked je osa na okne, tak jednoducho okno otvorim a jemne ju usmetnim von napriklad harkom papiera. Ked zacne okolo mna lietat vonku, znehybniem a cakam kym odide. Ak je prilis dotierava, pomalicky a opatrne odidem ja. Takze ak je osa na okne, iba okno otvor, zatiahnu zaclonu ak mas (to jej zabrani vletiet do izby), zober syna za ruku a chodte si sadnut opodial a pockajte kym osa vyleti. Neodisla by som z miestnosti aby som ju nestratila z dohladu, lebo inac moze skoncit niekde na podlahe a ty o tom nebudes vediet. Robis dobre ze nechces syna naucit tejto panike, lebo mna naucila moja mama bat sa pavukov. Tiez mam v plane sa ovladat a nejacat ked za mnou syn dojde cely nadseny s pavucikom v ruke.
Sieťky na okna / balkónové dvere?
hlasim sa, ja mam absolutne panicky strach. Kym som bola sama tak fajn, vzdy som nejako utielka, ale so synom teraz tazko. Do domu sa nam maloco dostane hmyz, ale ako je uz teplo a vsetko kvitne tak na zahrade je to pre mna celkom peklo. Akurat hladam nejaky "zazracny" sposob ako odpudit vcely/osy aspon spod terasy - ak mate nejaky napad sem s nim :D
U mna tiež, ale nie len osy a srsne ale aj iný hmyz, chrobáky, kobylky a aj mravce 😭😭😭 zatial teda neviem ako to budem riešiť, ale muž má za to strašne hauzuje že takto nemôžem reagovať pred synom 🙈
Ja mám takéto pocity z pavúkov, ale ako nemôžem si pomôcť. Inak my hmyz nejaké tie úzkostné stavy nespôsobuje. Zhadzovanie nie je dobré ale ako však chlap môže eťom vysvetliť a hlavne ukázať, že nie každý má fóbiu z hmyzu, takže to nemusíš preniesť aj na deti
No prvykrat keď mi do bytu vletel srsen, tak ocinko.musel.pekne prísť 20km z prace a robiť poriadky. Keď som to videla, as veru ani chlapovi nebolo všetko jedno tak som to prestala riešiť. Srsen to je také teliatko, on vlastne vnútri ani nechce byť 😂 otvorila som.okno dokorán, ušla z izby a on pekne odletel. Odkedy som v dome, lietajú vonku a mňa neriešia, snažím sa ale nedrzat vonku nič co osy a srsne priťahujú. Hniezdo sme mali v skleníku, tak tam som ani nevkrocila kým nebolo zlikvidovane. Ú nás zaberie najviac práve hniezda vyhľadať. Napr pod sindlami v prístrešku boli.. V tom skleníku... Naozaj nevyhladavaju ľudí. Osy to sú svinuchy drzé, ale zase na tie mame vonku pohár so sirupom, alebo niečím co majú radi... Napadajú tam a vybavene. A na jeseň ich mam plný dom... Vyliezaju potom hocikedy a neviem z kade 😂
@simca06022011 bože to ako s nimi dokážeš žiť ? Že plny dom🙈🙈🙈nsm z dreva do krbu vyliezali v zime 🙈🙈
@simca06022011 u nás je najhoršie že chlapovi vôbec nevadia a take že hľadať hniezda a zničiť sa vôbec nechystá ani po 100 násobnom naliehani
@andreatytler to mi pripomenulo kopu zážitkov 😂 Sme sa nasťahovali do domu, slecna cca 5 rokov.... A ona chytala pavúky. Ja som bola v stave odsťahovať sa, keď som vapkovakja chodník a kopa pavúkov všade.. No ona nič. A veľkého kútnika chytila raz tak, ze na neho na dlážke dala pohár... A utekala po encyklopédiu. No rozkošné 😱🤢 on začal aj s tým pohárom sa posúvať po kuchyni... 😂 Pomaly som sa takýmito šokmi trochu skludnila, už neskacm z okna, ved musím dieťa zachranit, ale keď vidím tie sesternice čiernej vdovy tak sa mi chce... S kľudom Angličana štartuje vysávač. Kutnik nám býval v obývačke túto zimu, trvalo... Zákaz zabíjať som dostala a on zrazu zmizol... O pár dní leziem do schodami a popod vchodové dvere sa 3 kusy zaradom pretlačili - odskočil pre kamošov, že dobre u nás je? 😂
No pavúky ju prešli, včera zachraňovala včely a muchy 🙈
@ivett29 no tak ja kvôli hniezdi srsnov a ešte plnom by som aj hasičov volala 😂
@ivett29 no v zime sú také otapene, to ani nelieta, vyhodím a hotovo. Podľa všetkého zalezu pred zimou a teplo ich preberie. Osi sú najdrzejsie v lete, vonku, pri vode...
@simca06022011 áno áno su take ospale vtedy ale moja psychika tým pádom nemá čas na regeneráciu 🙈🙈🙈kde to bývate ???
@ivett29 pri BB 😂 ale skoro v lese... Ja tu mam všetko, čo sa dá 😂 Keď sme sa nasťahovali, tak umývam zuby v kúpeľni a pozerám: Myš na mňa zmurkala z parapetu. To sú zážitky na celý život 😂
Alebo rosnička v kvetináči.. A každý večer vyliezla na okno.. Pozerala s chlapom telku a potom zliezla naspäť.
@simca06022011 Jeziiis!!! Kutnik co dokaze posunut pohar??? To co bolo za hovado?
Vies co by som ja dala za to aby som mala normalny vztah k pavukom. Ja to nesmierne zavidim tvojej dcere, tu pohodu. Mna vyplasi a striasa ked sa pozriem aj na obrazok pavuka. Zvladla si to velmi dobre. Dufam ze ja to dam aspon z polovice tak ako ty.
Ženy, srandy bokom. Viete niektorá ako obmedziť osy a včely na terase? Hniezdo tu nemajú, proste si tu tak lietajú. Poholi by tie odpudzovace na hmyz aj vonku aspon trochu? Alebo pohar s colou dva metre od terasy alebo ja neviem uz čo 🤦🏼♀️😱
@zuvelyn Osy su teritorialne, tak sa predavaju take fake osie hniezda z papiera a drotu, ktore si rozvesias v zahrade a malo by ich to odlakat od budovania si vlastneho hniezda ale neodradi ich to od lietania v zahrade. Tiez ak uz hniezdo maju, tak sa neodstahuju ak navesias falosne hniezda.
@ivett29 som na tom celkom podobne. Treba sa striekat repelentom, snáď to pomôže. Žial aj keby môj syn videl moju spontánnu reakciu pri pohľade na včelu a pod. Tak čo? 😄 Predo mnou nikdy nikto nereagoval takto, a predsa tu fobiu mam 😀