Ahojte, poraďte prosím čo vám pomohlo...
O 10 dní idem na operáciu. Ľahký gynek. zákrok v pošvovom vchode, avšak už teraz som vynervovana. Celé dni odkedy o tom viem som v strese, hnačkujem, mám zimnicu zimomriavky, boli ma žalúdok, neskutocny stres, na nič sa nedokážem sústrediť, nič robiť... Neviem ani čoho sa najviac bojím..
Ide asi o to, že neznášam všetky zdravotnícke úkony na sebe, ani odber krvi proste nič.. ale zároveň som zdravotník a v bývalej práci som bežne asistovala pri operáciách ( i keď nie gynekologických ale ortopedickych) a uspavaniach a intubaciach... Asi toho sa bojím, pretože viem do čoho idem, viem ako prebieha uspavanie, riziká a celkovú náročnosť tohto výkonu.. chcela by som lokálnu anestézu, lekári sa však ešte majú rozhodnúť je to 50/50, oni sú za celkovú, ja za lokál kvôli uspávaniu a intubacii. Keď si len predstavím ako budem ráno cestovať do nemocnice a čakať tam, vždy ma preženie. A z toho že sa tam zoser..m, najskôr v čakárni a potom na stole tak toho sa asi bojím najviac. Prosím zažila ste niektorá gyn op v lokale? Ako Vám lokál aplikovali? Dá sa to zvládnuť celkovo? Len keď si predstavím tie zvuky okolo seba a že budem pri tom a odpočítavať sekundy mi je na grc. Čo mám robiť aby som sa do vtedy uvoľnila a nebola v strese? Viem že mám byť odborník, avšak na seba som prehnane citlivá a mám nízky prah bolesti aj znášania stresu a nedokážem to ovplyvniť. O tom, že ma budú operovať na bývalom pracovisku ani nehovorím, to je asi najmenej už pre mňa v tejto chvíli...
@janinah ahoj, ďakujem za povzbudenie. Nebojím sa ani tak smrti, tu som veru nezažila ani jeden krát, to je pravda. Ani toho, že by to zle dopadlo, je to cca 20 minútový zákrok, ktorý by mi mal výrazne zlepšiť kvalitu zivota (operovaná oblasť je začiatok p. vchodu, takže ocakam, že to bude jednoduché - aj preto som nechcela CA, napr. môj gynekológ predpokladal, že to spravia ambulantne v zakrokovej miestnosti ambulancie a sám bol prekvapený z toho, že lekári chcú na sále v CA).
Práve ani neviem z čoho mám ten stres. Som asi divná, zažila a videla som vo svojej profesii za 8 rokov všeličo, avšak ja mám strach aj z pichania, zubára.. nikdy som žiaden zákrok, okrem vyberania znamienka nezažila.
Neustále si však prehravam všetko čo ma čaká a všetky nezodpovedané otázky v hlave, vždy sa pri tom celá rozrušim.. mám citlivú povahu a vždy na všetko reagujem precitliveno..
Ešte raz ďakujem. Veľmi mi tvoje slová pomohli.
V LA som gyn.operáciu nemala, ale zato v CA som mala gyn.zákrokov za posledných pár rokov 5x a vždy super. Ani som sa nikdy nedosr.la 😆 V kľude ma uspali a ani neviem ako už ma budili a bolo po všetkom. Žiadna bolesť, žiadne nepríjemné pocity, len príjemný šlofíček. Doslova. Jediné nepríjemné na tom celom je zavádzanie kanyly. Ale to je pár sekundová záležitosť.
@zojanka ahoj, ďakujem za povzbudenie. Ja som žiaľ ten typ človeka, ktoremu sa stres prejavuje takto.. mala som to aj pred prvými rande, pred statnicami, pred prvými jazdami a skúškami z autoškoly.. vždy sa nervovo zos.rem 🥲 v CA by to bolo asi znesiteľnejšie, mala by som to prehodnotit ale bojím sa, že keď padne ortiel CA tak mi v tu sekundu zahurtuju čreva 🥲 ale zasa keď budem celý čas pri vedomí v LA tak neviem neviem. Pre mňa je celkovo už len gyn vyšetrenie boj
@rybkoava ahoj, ďakujem veľmi pekne. Dúfam, že aj ja zabudnem na stres. Popravde na GPA sestra aj lekárka úplne super, mala som z nich veľmi dobrý pocit a aj zo sestier z oddelenia a celkovo z vyšetrenia na ich ambulancii.. je pravda, že prístup personálu je asi základ úspechu aby sa človek v tej chvíli uvoľnil. Popravde všetok stres na mňa doľahol až keď som došla domov a v samote o tom rozmýšľala
Som človek z operačnej sály a gyn.operaciu v CA som už prežila.Do LA by som nesla .Bud tým ľuďom okolo seba veríš alebo nie.Kolko úmrtí na operacke si zažila za svoj profesný život? Ja za 25 rokov ani jedno,resuscitaciu jednu- úspešnú.
Nasad si persen forte a zrovnaj si veci v hlave rozumom a logikou.
Sama vieš,že neriešenue gyn.problemu moze mat vážne následky.
Keď musíš,tak musíš, niet čo riešiť.
Držím prsty.