Strach z dentálnej hygieny

ivetka454
23. júl 2024

Čaute idem na dentalnu hygienu mam strašne veľa zubného kameňa a veľmi sa bojím toho ze pri odstraňovaní sa mi rozkyvaju zuby alebo vypadnu keďže mam aj krvacajuce ďasná... Dajte mi nejaké rad ohľadne toho

weleda123
23. júl 2024

No jasné, ja už na dentálnu nechodím, odkedy mi vďaka nej vypadali všetky zuby. Vyklápačky to istia 😉

werony_n
23. júl 2024

@ivetka454 určite vám nič take nehrozí, ak mate veľa kameňa,tak je možné, že vám ho neodstránia hneď, ale prídete ešte raz, ale zuby sa vám nerozkyvaju, toho sa báť nemusíte

janai1
23. júl 2024

@ivetka454 skôr keď na dentálnu nepôjdeš tak ti zuby vypadaju.

michaela329
23. júl 2024

Ak ten kameň nepôjde preč, tak zápaly pomaly zničia ďasná a zuby vypadnú. Vôbec sa tej hygieny neboj, ďasná Ti krvácajú práve kvôli kameňu. Oni si s tým poradia a nakoniec budeš rada, že si išla. "Múdrosti" typu, že Ti zuby po hygiene vypadnú ani nečítaj. Moja kolegyňa ma ťažkú paradentozu, podľa zubárky mala mať v 40 po chrupe, vďaka pravidelnej dentálke má stále svoje zuby-hlboko po 50.

sovica
23. júl 2024

@ivetka454 Dentálna hygienička bude vidieť, v akom stave máš ďasná a bude sa to určite snažiť robiť čo najšetrnejšie. Priprav sa však na to, že krvácať ďasná Ti budú, ak krvácajú aj za normálnych okolností. Ten zubný kameň však musí preč, lebo krvácajúce ďasná máš práve kvôli nemu. Dentálna hygienička Ti dá potom na doma nejakú ústnu vodu (alebo Ti odporučí niečo kúpiť), ktorá Ti tie ďasná zahojí. Určite Ti zuby nevypadajú. Ale vypadať Ti môžu veľmi skoro, ak na tú dentálnu hygienu nebudeš chodiť pravidelne. Držím palce - dáš to v pohode👍

gabus88
23. júl 2024

Krvacaju lebo mas zapal kvoli kamenu 🙂) kamen vycistia a dasna sa pekne zahoja.. no stress

rusalinka
24. júl 2024

Dajte mi nejaké rad ohľadne toho // po hygiene si čisti pravidelne a poriadne zuby a nebudeš mať toľko kameňa.