Ahojte je tu niekdo kdo má tetaniu a má problém s cestovaním ? Ide o to že zajtra idem do prahy a cestujem vlakom 3 hod a mám trosku strach bojím sa že mi bude vo vlaku zle pretože s ním vôbec necestujem neviem ako to s vnútra bude a neviem čo mám čakať…vždy mám paniku keď mám cestovať a vždy to dopadne dobre beriem si zo sebou magne b6 forte lebo iné magnezko nemám ale ako to prosím zvládnuť aj tu paniku ? Čo by ste odporučili aby som to zajtra zvládla bojím sa že dostanem záchvat a nebudem sa môcť ukľudniť
@kukypink988 Dnes má tetaniu každý druhý človek.Tvoj problém nesúvisí s tetaniou, ale je väčší. Je to na psychológa.
@oli18 áno samozrejme hneď ako má človek s niečoho zle alebo strach je to na psychológa prosím vás kašlite na to keď o tom nič neviete
@kukypink988 nemáš skôr nejaký strach z cestovania alebo z vlaku?
@aknamorka22 myslím skôr problém v hlave...
@slavomira236 mám skôr strach s cestovania mala som ho už skôr ale prekonala som ho než sa stala jedna zlá udalosť a od tej doby sa bojim
@kukypink988 Ak má dospelý človek tieto problémy, na psychológa to teda je. Jedine, že máš 10 rokov.
@oli18 na čo budem platiť psychológa ktorý si mna vypočuje a povie mi presne to co viem co povie…mala som sedenie u terapeuta ktorý nepomohol a za prvé sedenie si zobral 50€ to co povie psychológ povie každý druhý neverím takýmto ľuďom…keby mal každý človek chodiť na sedenia co má strach tak by maly termín zabráni do konca života
@oli18 hovorím nerozumiete tomu nerobte sa mudra kašlite na to
@kukypink988 nerobím sa múdra, to len ty sa robíš. A sama si pomôcť nevieš. A o psychológoch toho tiež veľa nevieš. Hlavne, že ťa nejaký, možno samozvaný, terapeut pripravil o 50 eur. Keďže si si nesprávne vybrala, zanevrela si aj na pomoc odborníkov. Prepáč, že som ti chcela poradiť 🙉
@oli18 sama si pomôcť neviem ? Ani neviete čo som dokazala prekonať bez liekov a terapeut bol certifikovaný s Bratislavy hovorím radšej ticho ako sa robiť mudra pri niecom o com prd viete nevypisujte s takou radou bezte inam
@kukypink988 skúsiť zamestnať myseľ ako modlitba,čítanie knihy,hudba,obzeranie krajiny počas cestovania.pozriet film cez notebook drzim palce
Čaj z medovky, Anxiolan, Magnézium, kniha na čítanie, vtipy a šťastnú cestu. 🙂
@mikella912 ďakujem rozmýšľam že si stiahnem nejaký film to bude najrozumnejšie 🙂
@loliki ďakujem krásne snáď to zvládnem 🙂
Hlavne mysli pozitivne. Bude dobre aj cesta bude fajn. Ja milujem cestovanie vlakom.
@kukypink988 ahoj ja som mala tiež tetaniu,postupne sa z nej takými nenápadnými krokmi (problém s vlakom oresne,neskor autobus, státie v dlhšej rade, prezentovanie na verejnosti,...) stala uzkostna porucha. Po dlhších úvahách som navštívila psychológa a psychiatra a neľutujem. Nastavili liečbu a môj život sa vrátil uplne späť a nikdy nebol lepší 🙂
myslim, ze sa to vola siderodromofobia
Joj aka si husta mas fobiu a tie sa bezne riesia u psychologa. Niekto ti tu slusne radi a ty reagujes agresivne. Ty mas tusim fobiu aj z psychologa. Ved ked mas problem mentalny a Niekto ta posle za odbornikom to nie je urazka. Mas nelogicky strach z cesty vlakom. Tak chod autobusom .
@kukypink988 vlak je uplne super. Mozes sa prejst. Otvorit okno. Zober si knihu, my sme tak boli minulý týždeň vo Viedni. Mne byva uplne zle v bude a ze bum. Miesta uplne vzadu. Cele tesenie a vylet som si takmer pokazila panikou. A vies co? Nic ale vobec nic mi nebolo. Stacila jedna tabletka proti nevolnosti. Zvladnes to, neboj
@kukypink988 ahoj, ja som sa kedysi tiez bala cestovat vlakom, pritom dialkove busy alebo dokonca velakrat letecky uplne sama som isla bez problemov. spoluziacky na VS chodili na vlak a ja som cakavala dlho na bus, zbytocne som chodila kazdy den domov ovela neskor. pomohlo mi, az ked som zacala s niekym cestovat vlakom pravidelne a odvtedy preferujem vlaky a cesta napriklad do prahy je pre mna relax a uzivam si ju. tak ti pisem iba svoju skusenost, ze u mna sa to vyriesilo, ked som zacala tym vlakom pravidelne cestovat s inym clovekom alebo s ludmi spolu.
Ak má dospelý človek takýto strach cestovať vlakom a psychológ mu nepomohol, treba sa obrátiť na psychiatra.
@loliki ahoj áno už som v Prahe nemala som vo vlaku žiadny záchvat strach bol ale opadol len to bolo dosť vyčerpávajúce a mínus že sa nedalo fajčiť v 1 triede 🙂
@janetinka27 ahoj ďakujem za tvoju osobnú skúsenosť 🙂 tiež to tak mám že keď veľmi často cestujem napríklad autom na niektoré mieste nerobí to problém len vlakom som predtým nikdy takto ďaleko necestovala a aj vlakom som predtým dlho nejela keď je to pravidelnejšie človek si zvykne len hovorím teraz som sa bala lebo to všetko pre mna bolo po pred našťastie som nedostala žiadny záchvat ani nič a vlakom cestu som zvládla myslím si že na výbornú sme už v Prahe 🙂
@kukypink988 nemam sice tetaniu,ale mam lahsiu klaustrofobiu. V stiesnenych priestoroch nemozem dychat,chyta ma panika. Ale vo vlaku sa citim dobre. Problem mi robi autobus. Ale vzdy nosim sluchatka a pozeram bud film,pocuvam hudbu,podcasty. To pomaha na odreagovanie.
@kattien1992 gratulujem že ty to pomohlo 🙂 ja som u psychiatra bola minuly rok ker som mala najťažšie obdobie v živote tiež mi dal lieky no skôr na mne robil pokusy a všetko sa mi pohoršilo lieky nepomohli naopak dostavili sa komplikácie skúsila dulseviu morom trittico nakoniec mna chcela dať do liečebne nezaujímalo ju ako sa cítim ako mi je len stále chcela zvýšiť dávku…nakoniec som lieky musela prestať užívať pretože nesedeli a urobili veľkú neplechu mala som si ísť pre iné neprišla som je to rok čo neužívam a fungujem…myslím si že pokial viem normálne fungovať chodiť do prace sama do mesta,obchodu atd tak AD nepotrebujem nemám depresiu sem tam úzkosť a strach to sa dá riešiť psychológom mám to v pláne pokial sa strach nezlepší určite
Zober si sluchadla, pocuvaj hudbu...sadni si k oknu, zavri oči a cesta ti prejde raz dva...uz teraz myslis na to, ze ti bude zle....nie, nebude...povedz si, ze nebude a zvladnes to...