Pekný večer, veľmi sa bojím vedľajších účinkov z Atb. Mama mala anafylaktický šok a od vtedy sa to vo mne zaseklo. Mám predpisané lieky, ktoré som ešte nemala, a potom mám ešte Biseptol, kt. som užívala pred 2r. a všetko bolo ok, no aj tak ma strach nepustí, aj keď viem, že brať ich musím, no zatiaľ som sa pre úzkosť neprekonala. ☹️ Čo sa týka toho Biseptolu ak v minulosti to bolo ok je možné, že teraz na neho môžem mať alergickú reakciu ?
@tinka_1807 skusim zajtra zavolať, čo povie 🙂
Tiez som "posero" ako ty. Preto napriklad ani covid ockovanie u mna nepripadalo do uvahy. 16 rokov som nezobrala nic, okrem paralenu. Teda v tejto covid dobe este vitaminy. Asi pred 2 tyzdnami ma rozboleli zuby, 100% na antibiotika. Kedze som bola prave v karantene, zubar mi po telefone predpisal atb. Caste vedlajsie ucinky anafylakticky sok. Co ti poviem? Nezobrala som ani jednu. Ps videla som so silnou alergickou reakciou sestru, ja som sa zvykla z liekov vyhadzat na prsiach. Tiez som mala napad dat si predpusat epipen alebo vziat tbl u lekara v cakarni. Presne ako pise @tinka_1807
@moni73 ja posledné 2 roky neberiem ani paralen, proste nič nedostanem do seba, o očkovaní ani nehovorim 😂 🤷🏻♀️, ja mam atb na močové cesty, tak to nechcem podceniť, skusim zajtra zavolať o ten epipen.
@tinka_1807 ja som tiež na tom rovnako, vyhýbam sa pirulam ako sa len dá, keď som si dala jednu tabletku raz, prečítala som si nežiaduce účinky, a už to išlo, začalo ma pichať na koži, mala som pocit ako keby mi puchlo oko tvar... Neviem prečo tak zrazu... Potom som si skúsila dat ešte jednu a znovu to isté tak som to už nebrala ale rsp nahradila.
Ano je to mozne, Biseptol som bravala kedysi na mocove cesty, a ked som ho mala po rokoch, mala som reakciu, nastastie nie anafylaxiu ako po inych liekoch ale "len" opuchy ruk a noh.
Uplne ta chapem.
Kazde nove liecivo je stres, vyhybam sa comu sa da.
epipen neriesi problem ten treba riesit, a v prvom rade by som sla k obvodakovi popr, do lekarne a tam uzila liek a cakala 30min. ci sa nieco stane ak nie mozes ich brat anafylakticku reakciu by si nemala dostat. epipen ti asi nepredpisu kedze ti ho nemaju dat na aku diagnozu, skor ti predpise lieky na uzkost. drzim palceky
maariu brehy tak vies co radsej nech sa ti infekcia ci zapal rozlezu a potom sa poseres.....co ak ta stipne vcela a dostanes anafylakticky sok? moj bratranec toto dostal ked bol na CT a pichli mu kontrastnu latku, proste nikdy predtym netusil ze ma nejaku alergiu...ak sa bojis skus si dat stvrtku tabletky a uvidis...proste stat sa moze hocikedy asi tie lieky nemas napisane len tak pre nic za nic
@kacena4 ano, najskôr ta lekreň bude najlepší nápad, keby niečo, tak majú injekciu po ruke. A tiež si myslím, že len tak by mi to asi nepredpísali. A ďakujem velmi pekne 😇
ja som mala anafylakticky sok po atb (ciphin). ked som si neskor pytala epipen, nepredpisali mi ho, ze viem comu sa vyhybat.
@brusnatanecnica a za aký čas po užití lieku sa vám priťažilo ? 😕
okamzite.
Ak máš predispozíciu a strach, tak si daj predpísať aj adrenalínovú injekciu, pre prípad núdze. Alebo si mohla zobrať prvú dávku u lekára. Ak nebudesnmat anafilakticky šok z prvej dávky, tkqnpotom už zo žiadnej.
Skús zajtra závislý lekárovi a povedta mu o Tom a či by si pod jeho dohľadom nemohla mať prvú dávku. 🙂