Baby ahojte, mam strach doslova až fobiu vycestovať za okres. Ci už sama alebo s mužom. Bojím sa ist niekam na vylet alebo niečo niekam vybaviť mimo okres, niekam ďalej od domu...bojím sa ist aj do zahraničia alebo na dovolenku... bojím sa ze sa už nevrátim domov, že sa niečo stane a budem ďaleko od domu. Sok nepoužiteľná...mam to od decka, behala som po psycho potom sa mi to upravilo a zase mi tie pocity prišli. Proste sa bojím, som radšej doma. Na liekoch nechcem byť...
A je s tým problém? Vieš koľko ľudí je doma, aj keď nemajú strach cestovať? Ale aspoň susedné okresy by si mohla pozrieť, to nemusí byť ďaleko. Nemusí zrovna letieť do Afriky.
Vrat sa k terapiam u psychologa, ked ti to uz raz pomohlo. Pretoze tymto netrpis len ty, ale trpi tym cela rodina, deti kvoli tomu sedia doma, manzel tiez. Myslis si, ze je to tak spravne?
Ja som sice chapava, ale neviem aky je rozdiel medzi tvojim a napriklad vedlajsim okresom. Vramci slovenska si za par hodin doma, ak ste autom.
Ak ta to obmedzuje, treba to riesit. Ale ja som toho nazoru, ze deti maju cestovat, spoznavat nove miesta, ucit sa flexibilite, tolerancii…proste im to robi dobre
skús si uvedomiť, že "niečo" sa ti môže stať aj doma, resp. vo vašom okrese. Za hranicami vášho okresu ti "hrozí" také isté nebezpečie ako doma. Navyše, život treba žiť a nie sa stále niečoho báť. Fakt sa vráť k tomu psychológovi, terapia u psychológa predsa neznamená, že budeš na liekoch
No je čas navštíviť minimálne psychológa. Môžu to byt nejaké traumy z detstva, ktoré si ani nemusíš pamätať ale podvedome to v sebe máš. Najlepšie je zistiť príčinu toho strachu. A odporúčam nepozerať správy v televízii a citát o nešťastiach na internete, to má tiež veľký vplyv na psychiku človeka.
Bud smer psycholog alebo zacni v malom posuvat svoje hranice aj ked to bude na ukor komfortnej zony a zlych pocitov. Povedz to muzovi a ak to pochopi spolu to date. Viem o com hovorim. Tiez mavam svoje stavy… muz ma do nicoho nenuti ale vzdy pri mne stoji. Ked to na mna pride viem ze mi s tym pomoze. Mne sa toto odzrkadluje na traveni. Odkedy ale idem aj za cenu chvilkovej nepohody vidim ako sa posuvam a ze to ma zmysel. A to som sa dlhe roky trapila. A vzdy ked prekonam samu seba som na seba pysna a to ma tiez posuva dalej. Drzim palce a povedz si aka je pravdepodobnost ze sa ti nieco stane mimo okresu - rovnaka ako ze sa ti stane nieco doma. Treba verit ze co sa ma stat sa stane a je jedno kde.
Tak ked to nemas rada, tak necestuj, alebo mozes hladat pricinu, co to sposobilo, mozno aj vies o tej pricine, ked si uz u psychologa bola.