Ahojte máte niekto skúsenosť s týmito hroznymi pocitmi? Začala som chodiť aj k pdychologičke, rozprávame sa,.. Ale stále pociťujem akoby z niečoho strach, viem z čoho, vždy som sa bála o svoje zdravie, vždy keď som počula ze niekto zomrel alebo niečo mal vždy som si to dávala aj na seba že čo keď aj mne sa to stane. Potom tie myšlienky prešli nejak, ale stále sa objavujú, teraz od marca to zhoršila korona, tej som sa veľmi bála, aj o svoje dve malé deti. Teraz pociťujem stále sa mi trasu ruky aj keď nemyslím na nič zlé, proste ako keby to mam v podvedomí stále že niečo zlé sa stane. Aj keď nechcem na to myslieť tak ruky sa mi trasú a trvá to asi cca 3 mesiace. Predtým som túto triaška nemala. Viem ze je to jeden z príznakov úzkosti. Mam to aj definované že mám degeneralizovanu úzkostne poruchu. Zatiaľ však žiadne lieky nechcem myslím ze nie je to ešte take hrozne to by som sa zas bála o seba a vedľajšie účinky atď.. V práci to tak nepociťujem ako doma. Aj keď varím pečiem snažím sa zabaviť pri úkonoch sa mi trasu ruky ako keď sa niečoho bojím. Rozmýšľala som nad liekmi l-tryptofan mate s nim skúsenosti?
@jajuska13 skus si najst psychologicku, ktora ma kurz na EMDR terapiu. Ta je velmi ucinna uz v kratkom case (par sedeni) a vies sa co-to naucit aj sama co potom mozes robit. pozri stranku emdr.sk a najdi si v tvojom regione kto to robi. mozes to kludne aj popri tych terapiach co uz mas.
Ahoj skús aj rozbor krvy poriadny v rámci prevencie či v tom nie je štítna žľaza alebo niečo iné. Ja som si podobným doslova peklom prešla. Doteraz neviem čo sa udialo ale zblbli mi hormony. Gynekolog mi dal nejaku bylinkovu tabletku agnucaston a po roku konečne nemam psychicke problemy. Mne zblbla aj štitna žlaza a pankreas proste všetky hormony v tele. Skús aj takto lebo nikdy nevieš ja som bola tiez u psychologičky lebo som bola zrela na zavretie a nevedela to riešit lebo priste nebol dvôvod v mysli ale v tele. Povedala mi že ku psychiatrovy ma nepošle lebo tam nájdu každemu poruchu a že si mam dať dokopy zdravie. Tak som hľadala.
@jajuska13 Ahoj, viem čím prechádzas asi 3 mesiace dozadu som toto prekonala, viem ze tabletky nechceš, ale musíš pretože sa to bude len zhoršovať, mne dokonca aj tlak vyskakoval vysoký, cela som sa triasla od stresu, prestala som jest, blbé myšlienky stále, magnézium mi vôbec nepomohlo až AD. Teraz je už dobre, som veriaca mam to o to ľahšie že mám vieru
@lauriema a ako dlho to cele trvalo? "tiež sa ti triasli ruky alebo celé telo? A stále,? A teraz keď máš tabletky tak už vôbec to nemáš? Tie príznaky? Chodila si k Psychologicke? Ja chodím mam giagnozu degeneralozivana uzkostna porucha. Povedala ze aj sedeniami bez liekov sa to dá ale ze to bude omnoho dlhšie trvať.. A na ten tlak musíš tiež užívať tbl?
@jajuska13 trvalo to asi 2 mesiace.Triaslo ma celú ale najviac ruky. Chodila som ku psychitricke nie psychologicke. Tlak si radšej ani nemeraj lebo som si istá ze bude zvýšený, stresom sa tlak zvýši. Nie na tlak som brala len magnezko a jedla cesnak,pila citrónovú vodu. Teraz už tabletky neberiem, vysadila som a je to v pohode mam Boha mam sa o koho oprieť, ale zažíva to isté ako ja, preto ti píšem že možno ti MUDr. Vravela ze to pôjde bez AD ale ako dlho chceš čakať? Ja mam 3 deti tak som to musela začať riešiť hneď! Nemohla som viesť normálny život! Ale najviac mi pomohol Boh! S teda Boha nám dal aj tabletky, aby nám to pomohlo ak treba, tiež mam tu poruchu o ktorej si písala... Generalizovanu ci aká to je ale neriešim ju, proste sa snažím žiť tak aby som bola spokojná sama zo sebou ono je to všetko v hlave naozaj každý mi zo vravel a je im ze neviete ako sa cítim, ale bola to pravda skus mi napísať čoho sa bojíš co ta trápi
Potrebuješ antidepresiva, inak to asi nedáš. K psychiatrovi nepotrebuješ odporučenie. Čím dlhšie sa nebudeš poriadne liečiť, tym dlhšie bude trvať liečba. Uvidíš ako ti bude super, keď ti ad záberu. Ja som ani nevedela, že dokážem byt až tak šťastná a žiť až tak plnohodnotné ako žijem. Zamysli sa nad tým, že keby si mala rakovinu, tiež by si nechcela lieky? Toto je to iste.
Baby mne je strašne zle pomôžte mi prosím
@sikea volaj linku dôvery nezabúdka, chod na pohotovosť (ak máš ako) alebo volaj 155
Na čo vôbec odpisuješ ty konvalinka ….až tak mi nie je aby som si volala záchranku
@sikea ta linka dôvery sa vola nezabúdka
@daisylucky tak to ma mrzí ja som nevedela sa onluvam
@sikea v pohode a už ti je lepšie?
@daisylucky ale áno je len sa bojím zase zajtrajšieho dňa
Berieš antidepresiva, chodíš k psychiatrovi alebo aspoň na psychoterapiu? Ak nie, určite začni, toto sú veci, ktoré sa dajú liečiť až vyliečiť, vôbec nemusíš trpieť.
@daisylucky áno beriem už dlhé roky ale psychiatrovi nechodím iba tabletky mi predpisuje
@sikea ešte by určite mohla pomôcť psychoterapia, že by si sa vysporiadala so svojimi traumami, smutkami, napravila nesprávne vzorce správania, odhalila manipulatorov v okoli a pod., lebo bez tohto môžu byť tie antidepresiva slabé, resp. co napravila, to sa zničí.
@daisylucky ďakujem to ste krásne napísali a mala by som to urobiť pre svoje dobre
Prosím vás,, čo beriete ad vymyzli vám stavy ako tras točenie hlavy únava slabosť?
@janula2511 presne toto mam ja teraz ..
Pomáha na chvíľku mi neurol a potom zase to namna príde až zaspať večer sa bojím lebo mi je strašné horúco a ako by mi srdce bilo o 105.
Potom ako keby na odpadavanie mi je a ani dýchať neviem proste prežívam peklo že to nezvládnem a dokonca mám malé dievčatká 😭
Srdce cítim ako by mi normálne vypadlo z hrude taký stres mám bože😭
@natusqa123 ja mam taki isti problem😭čoty pomohloo na to
@jajuska13 úzkosti a depresie sú hlboké problémy, lieky ich nevyliečia len potlačujú prejavy. Úzkosti a depresie ako vznikajú? v skratke ak máte oslabené vedomie "predná časť mozgu" a máte otvorenú cestu do podvedomia "zadná časť mozgu" Niekto to má takto už od detstva u niekoho sa otvorí cesta do podvedomia napríklad cez liečiteľov, hypnózy, meditácii... tomu sa prosím vyhnite... to je také okrajové vysvetlenie, sú tu potom ďalšie veci ktoré sú dosť ťažko pochopiteľné
najskôr skús magnézium.... možno aj ten pomôže...
to máš nervy, takže možno sa nevyhneš AD....